BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm

Stigbergsgatan 32A, 3 tr

  • 2 rum och kök
  • 38 kvm
  • Såld
  • 5246
  • 72
  • 4915
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till denna minst sagt charmiga 2:a belägen i vacker och välskött fastighet på underbara Stigbergsgatan/Lilla Erstagatan. Magiskt läge invid Fjällgatan med sin storslagna utsikt över Stockholms inlopp, Djurgården och Gamla Stan. Stabil, lågt belånad förening med en välskött fastighet och som äger marken.

Fastighetens fasad ritades av arkitekt Rolf Bolin. Här bodde arkitekt Ivar Tengbom på 1930-talet, i en lägenhet där senare Greta Garbos mamma och bror flyttade in. Tomas Tranströmer bodde här då han fick nobelpriset i litteratur och i filmversionen av Millenium-trilogin användes en av husets entréer som Lisbet Salanders port.

Underbar och ytterst välplanerad lägenhet i fint skick och med bevarade originaldetaljer. Generös takhöjd och bevarade detaljer som fiskbensparkett, spegeldörrar, spröjsade fönster mm.

Bevarade detaljer som fiskbensmönstrad parkett, spegeldörrar, spröjsade fönster mm. Bostaden erbjuder gott om  förvaringsutrymmen, generöst badrum med golvvärme under marmorgolv, ett nyrenoverat kök med diskmaskin och ett ljust vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Gott om plats för vardagsrumsmöbler och ordentlig matplats. Rymligt sovrum med slipat trägolv och plats för dubbelsäng.

Föreningen har även två möblerade takterrasser varav en med 360-graders utsikt över Stockholm, samt en välskött och lummig innergård med möjlighet till grillning.

Stor tvättstuga och förråd på vinden. Garage med låg avgift, dock lång kö. Två cykelrum och en gemensamhetslokal som kan hyras som gästlägenhet av föreningens medlemmar.

- Generös takhöjd
- Stabil, lågt belånad förening med låg månadsavgift
- Nyrenoverat kök (ny blandare, diskmaskin samt påkostad och slitstark Bricmate silestone bänkskiva)
- Belägen alldeles invid Fjällgatan
- Gemensamma takterrasser

Boarea 38 kvmn enl. mätbevis, 36 kvm enl. bostadsrättsföreningens lägh.förteckn.
Bostadsrättsinnehavaren disponerar ett vindsförråd.