BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älta

Nyvägen 28B

  • 6 rum och kök
  • 130 kvm
  • Såld
  • 7138
  • 850
  • 11640
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en fantastisk ljus och charmfull villa från 1920, vackert belägen på en höjd i det populära naturnära Älta, endast 12 km från Södermalm. På den imponerande stengrunden står ett gediget och välhållet hus i två våningar  och källare med en totalyta  om 184 kvm plus vind. Det är  ett generöst och inbjudande hem med uteplats i sydost för morgonkaffet och stor altan i sydväst för grillkvällar. 

På tomten ovanpå det rymliga fribyggda garaget finns en studio om c:a 30 kvm med trinettkök, badrum med wc och dusch. Nuvarande ägare har det uthyrt vilket medför en synnerligen god boendeekonomi. 

På nedre plan i den charmfulla villan kan man umgås på öppna ljusa ytor i kök ,matsal ,vardagsrum och i vad som är nu ett litet arbetsrum med utsikt över området, vill man kan man stänga om sig  med tidstypiska skjutdörrar. På nedre plan finns också entre, hall och gäst Wc och från den vackra inre hallen leder trappan upp till övervåningen. Genomgående i huset ligger vackra gamla trägolv. 

Vardagsrummet är inbjudande och man slås av ljuset från de stora vackra spröjsade fönstren och det charmiga burspråket med munblåsta glasrutor. Här finns den trevliga gamla gjutjärnskaminen som värmer under vinterhalvåret. Intill vardagsrummet ligger matsalen för både vardag och fest och därifrån tar du dig ut till uteplatsen och trädgården genom vackra dubbeldörrar. Här kan familjen  och vänner njuta av att umgås utan insyn i härlig kvällssol.

Köket är ljust och praktiskt med bra förvaring i skåp och lådor i gammal stil med delvis originalinredning och handgjort kakel i härliga färger.

På övre plan finns tre sovrum med vindskupor och charmiga vinklar och vrår varav ett är tillräckligt stort för att dela av till två rum om det skulle behövas ytterligare ett sovrum. Det största sovrummet rymmer dubbelsäng, sängbord och har god förvaring i platsbyggda garderober och här njuter du av utsikten över den egna trädgården. Övriga två sovrum rymmer alla stor säng och god förvaring och har även de fin utsikt utsikt. På övervåningen finns också badrum med vitt kakel och blå klinker samt skön golvvärme med dusch, handfat med kommod och toalett. 

Längst ner i huset finns praktiska utrymmen samt ytterligare ett badrum med badkar, bastu samt tvättstuga med klinker och golvvärme. Här finns också bergvärmepump och ytterligare gott om plats för förvaring och snickarbänk.