BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Älta

Stensövägen 1

  • 2 rum och kök
  • 59 kvm
  • 1.995.000 kr utgångspris
  • 6789
Värdera din bostad

Beskrivning

 

Varmt välkommen till Stensövägen 1. Högst upp i huset med utsikt mot Ältasjön ligger denna fina 2:a med milsvid utsikt över trädtopparna. Öppen planlösning, generöst ljusinsläpp, södervänd balkong. Lägenheten har genomgått en omfattande renovering med nya parkettgolv och nymålade ytskikt. Stambyte i badrum med bl.a. tvättmaskin. Lugnt och fint läge centralt i Älta med närhet till både Älta Centrum, skola, lekplatser badplatser, samt Nackareservatet.

 En stabil förening som äger marken och inte har några planer på att höja avgiften.

 Rumsbeskrivning.  

 Hall: Stor hall med gott om plats för avhängig av ytterkläder, i hallen finns även en stor klädkammare. På golvet ligger det parkett och väggarna är vita.  

 Vardagsrum: Stort och ljust vardagsrum med gott om plats för soffa och övrigt möblemang. Här har man även utgång till balkongen via en stor pardörr. På golvet ligger det parkett och väggarna är vita.  

 Kök: Stort och praktiskt arbetskök med plats för diskmaskin. Köket är utrustat med: Kyl/frys, spis, fläkt samt diskbänk. Köket rymmer även en matplats med sjöutsikt. På golvet ligger det parkett och väggarna är vita.  

 Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, det finns även en stor skjutdörrsgarderob. Väggarna och är ljusgråa och på golvet ligger det parkett.  

 Badrum: Stambytt badrum med plats för badkar men idag är det utrustat med: Dusch, kommod med tillhörande spegelskåp, tvättmaskin samt wc.  

 

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 698-1-0181. Föreningen Brf Älta Sjöängen.

Byggnadssätt

Eldstad: nej.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr utgångspris. Månadsavgift 3 815 kr (I månadsavgiften ingår vatten och uppvärmning. Ett obligatorisk tillägg om 99 kr/mån tillkommer för bredband. ingår. Obligatoriskt tillägg internet om 99kr/mån tillkommer ingår ej). Andel i föreningen är 0.4678 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav El 500 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

481 397 kr

Byggår
1971.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Älta Sjöängen bildades 2005 då fastigheterna köptes av JM.
Föreningen består av 259 lägenheter varav 228 är bostadsrättslägenheter och 31 är hyreslägenheter. Lägenheterna är fördelade på 8 sjuvåningshus vilka är uppdelade på två gårdar. Lägenheterna är från
1 rokv, 1 rok till 4 rok. Till lägenheterna hör ett källarförråd och separat uteförråd såväl som garage samt parkeringsplats finns att hyra. Lägenheterna på 18 kvm har inga källarförråd, till de lägenheterna ingår istället ett uteförråd. Gemensamma tvättstugor finns i hus 7 och hus 15, dvs 1 tvättstuga/gård.

Uppvärmning
Fjärrvärme.

Bestånd
Föreningen har 8 st punkthus innehållande 259 lägenheter, varav 31 st fortfarande upplåts som hyresrätt och är en dold tillgång för föreningen.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningslokal finns att hyra via föreningens hemsida.
Grovsop- & återvinninsrum finns på båda gårdarna.

Tvättstuga
I föreningen finns två tvättstugor, en i hus 7 och en i hus 15.

Extra förråd
Uteförråd finns att hyra för 100 kr/månaden.

Tv och bredband
Kabel-tv levereras av Comhem och ett basutbud ingår i avgiften. Bredband levereras av Ownit med 100 Mbit/s, kostnaden för den läggs på avgiften.

Parkeringsplats
Föreningen har 50 garage samt 73 parkeringsplatser varav 40 är på parkeringsdäck utanför Älta centrum. Hyran för garage är 550 kr/månad, för parkeringsplats utmed Stensövägen 400 kr/månad samt 225 kr/mån för parkeringsplats på parkeringsdäck

Gjorda renoveringar
2018 Nya fjärrvärmecentraler och frånluftsfläktar på taken har installerats.
2018/2019 Fönsterbyte och fasadbyte
2018 Hissrenovering
1991 Stambyte i fastigheterna.

Kommande renoveringar och ändringar
Dom ska bygga en parkeringsplats.
Inga planerade avgiftshöjningar. Kontrollerat 2022-10-18

Ägande
Juridisk person tillåts ej

Ekonomisk förvaltare
Bredablick förvaltning AB

Områdesbeskrivning

Älta Stensö

Älta är en naturnära del av sydvästra Nacka alldeles intill Nackareservatet, Erstavik. Här bor idag drygt 11 000 personer. Älta är ett uppväxt och trevligt bostadsområde med blandad bebyggelse och perfekt för dig som vill bo centralt och samtidigt ha nära till naturen. I Älta är det nära till det mesta.

Kommunnamn

Nacka

Skolor och barnomsorg

Runt om i Älta är valmöjligheten av förskolor stor. I närområdet finns det flera grundskolor, bland annat Älta skola (F-6) och Stavsborgsskolan (7-9). Besök gärna www.nacka.se för aktuell information om barnomsorg och utbildning i Nacka kommun. Här finns även fakta om vart det för tillfället finns lediga förskoleplatser.

Kommunikation

Bra bussförbindelser tar dig in till Slussen med en restid på ca 25 minuter, till Gullmarsplan tar det ca 15 minuter. Väljer du att ta bilen når du Stockholms City på ca 15-20 minuter. Besök gärna www.sl.se för mer information om kollektivtrafiken i Nacka.

Naturen och fritid

Älta omges av ett flertal charmiga och vackra badsjöar såsom Ältasjön & Flaten samt Hellasgårdens stora naturområden. Här finns det gott om lummiga promenadvägar och stigar som lämpar sig väl till allt från svampplockning till långa joggingturer. Vintertid erbjuds skridskoåkning, flera motionsspår för skidåkning och bad i isvak. I den ombonade och gemytliga restaurangen Storstugan kan du ta en välbehövlig paus från motionsrundan eller skogspromenaden. I Älta finner du även fotbollsplaner, idrottsplats, ishall och tennishall.

Affärer och restauranger

Närmaste köpcentrum är Älta centrum, här finns mataffär, restauranger, apotek och hälsoservice som bland annat vårdcentral, barnavårdscentral och gym. Det är heller inte långt till köpcentrumen Sickla Köpkvarter och Nacka Forum, båda med ett stort utbud att erbjuda när det gäller shopping. I Sickla Köpkvarter finns även biograf och Dieselverkstaden, ett kulturcentrum med mängder av aktiviteter för alla åldrar och intressen. Tyresö Centrum är ett fjärde centrum inom behagligt avstånd med flertalet butiker.