BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Stora Essingen

Badstrandsvägen 22

  • 4 rum och kök. Enligt lgh registret är bostaden 2 rok men disponeras fn som 3 rok. Bostaden kan bli 5 rok
  • 78 kvm
  • 9.995.000 kr / Bud
  • 9646
  • 3
  • 12439
Värdera din bostad

Beskrivning

Hela 148 kvm golvyta (möjlig 5a) belägen i skuldfri förening med sjöutsikt från balkongen!

Ett lägenhetsnummer finns för båda våningarna och avgiften är förhöjd utifrån den utökade arean.

Söker du ett unikt boende? Vill du bo både högst upp, med milsvid utsikt, med öppen spis, med bevarade 1930- tals detaljer och dessutom i en vindsvåning i etage? Vill du dessutom bo i en skuldfri förening med garage? Då har du hittat rätt!

Mitt på Stora Essingen som är Stockholms mest cent a        la punkt hittar du denna drömlägenhet om 2-3 rok som kan bli upp till 5 rok. Lägenheten är en dröm för dig som letar efter ett välbevarat boende med typisk 1930-talsanda men som ändå söker en utmaning i att skapa något nytt och unikt. Råvinden om 70 kvm ovanför bostaden är upplåten och är redo att inredas till bostadsyta av den nya ägaren. Enligt uppmätningsprotokoll beräknas den nya boytan utökas med ca 45 kvm vilket skulle innebära en total boarea om 123 kvm.

Detta förstklassiga boende finns på badrocksavstånd (250 meter) från Mälaren, högst upp i huset med sagolik vy över trädkronor och takåsar. På balkongen kan du luta dig tillbaka och njuta av en oas i västligt läge med sol från ca 13-22 sommartid, ovanför dig har du ingenting annat än himlen vilket ger både balkongen och vardagsrummet en hög trivselfaktor.

Ovanför den inredda ytan om 78 kvm finns en vind som väntar på att inredas av dig som köpare. Här kan du välja om du vill ha ett enda stort sällskapsrum eller tre sovrum och badrum. Här kan du välja om du vill ha ytterligare en öppen spis eller om det räcker med på det färdigt inredda våningsplanet från 1930-talet. Takönstren är redan byggda och även härifrån har du en milsvid utsikt över bland annat Mälaren som glittrar ikapp med solens strålar. Du kan njuta av att se Stora Essingens takåsar samt grönskan och Äppelviken som reser sig bakgrunden. Utsikten upplevs som från 6:e våningen eftersom huset är på en höjd, ändå bor du praktiskt på tredje våningen.

På den inredda ytan om 78 kvm varvas bevarade originaldetaljer såsom höga takhöjder, takrosetter, höga spröjsade fönster, speglade dörrar och bevarade golv med ett modernt kök i klassiskt vitt och ett badrum från stambytet.

Bostaden är inredd med vitmålade väggar och en vacker välvårdad fiskbensparkett samt bevarade, vitlaserade brädgolv i köket för den rätta 1930-tals touchen.

Varmt välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök. Enligt lgh registret är bostaden 2 rok men disponeras fn som 3 rok. Bostaden kan bli 5 rok varav 1 - 4 sovrum. Våningsplan 2 & 3. Lägenhetsnummer 151. Föreningen Brf Klädstrecket 24.

Byggnadssätt

Ventilation: Självdrag. Fönster: 2-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

200 MB fiberbredband via Stockholms Stadsnät och grundutbud kabel-TV (ComHem) ingår i månadsavgiften. .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 9.995.000 kr / Bud. Månadsavgift 5 607 kr (Avgift inkluderar värme, VA, kabel-TV och bredband. ingår). Andel i föreningen är 1.4571 %.

Driftskostnad

Totalt 700 kr/mån (8 400 kr/år) varav El 400 kr/mån, Försäkring 300 kr/mån. Baserat på bostadsarean om 78 kvm El: ca 400kr per mån Hemförsäkring: ca 300kr per mån Uppgifterna är uppskattade Lägenheten har stadsgas men den används inte för närvarande.

Lägenhetens nettoskuldsättning

-6 103 kr Föreningen har ingen nettoskuld. Baserad på årsredovisning 2021 och andelstal avgift på mäklarbild hämtad: 2022-10-13.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Allmänt om föreningen
Brf Klädstrecket förvärvade år 2011 fastigheten Klädstrecket 24 som består av två flerbostadshus. Föreningen är en äkta förening som äger marken. Efter den större ombyggnad av affärslokaler till 10 st nya lägenheter, utfört under 2017-2018, är totala antalet bostadslägenheterna uppgår numera till 85 stycken, varav 41 stycken 1 rum och kokvrå/kök, 38 stycken om 2 rum och kök, samt 6 stycken om 4 rum och kök och lägenhet en hyresrätt. Husen är byggda 1930-1931 efter ritningar av Carl Åkerblad och adresserna är Badstrandsvägen 20-26, Flottbrovägen 23-29 och Gammelgårdsvägen 26 A-J. Byggnadernas lokaler består av ett garage om ca 263 kvm med 18 st P-platser, 3 stycken affärslokaler (i Flottbrovägshuset) som alla är uthyrda på långtidskontrakt.

Fastigheten Klädstrecket 24 har av Stockholms Stadsmuseum fått en så kallad Grönmärkning. Detta innebär att huset bedöms inneha ett högt kulturhistoriskt värde och är särskilt värdefull ur historisk, kulturhistorisk, miljömässigt och konstnärlig synpunkt". Klädstrecket 24 ligger centralt på Stora Essingen som geografiskt räknas som Stockholms mittpunkt. På gångavstånd finns badplats och småbåtshamn.

Gemensamma utrymmen
Gemensam tvättstuga i port 26 på Badstrandsvägen med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, tre torkskåp och en mangel. Cykel- och barnvagnsförråd finns i källaren, dessa har nu att förbättrats efter ombyggnationen av källarplanet. Tillgång till gemensam trädgård med pergola, grill, trädgårdsmöbler och härliga stora gräsytor.

TV-Bredband
200 MB fiberbredband via Stockholms Stadsnät och grundutbud kabel-TV (ComHem) ingår i månadsavgiften.

Avgift
Avgift inkluderar värme, VA, kabel-TV och bredband. En eventuell justering av avgiften mot bakgrund av rådande inflation avhandlades  på en extrastämma i oktober 2022, det beslutades att avgiften inte höjs.

Parkering
Föreningen disponerar 18 garageplatser för uthyrning. För närvarande kö. Föreningen har även 2 P-platser utomhus. Kostnad för garageplats är 1100 kr per månad (indexeras från år 2020 upp med 2%/år). Det finns 18st platser och det är för närvarande ca 1,5 års kö, för dagsaktuell status kontakta styrelsen. Samtliga garageplatser är utrustade med elstolpar. Kostnad för el för dessa är just nu 200kr/mån men ska ses över inom kort.

Utförda renoveringar/underhåll
2021 Bygglov erhålls för de 4st utvidgade lägenheterna på vinden Badstrandshuset, vilket även omfattar att 10 befintliga takfönster byts ut emot 22 st nya och något större i den takentreprenad (byte av papp, läkt, tegel och skorstensinklädnader) som också utförs under året.

2020 Försäljning av 4st råvindsytor (f.d. tvättstugor med tillhörande torkvindar) i port 20, 22 och 26 till lägenheter inunder för utbyggnad med intern trapp upp till vindsvåningen. Försäljning av 2 st källarlokaler, (f.d. soprum Flottbrov 25 samt i undre källaren port 26) för utvidgning av lägenheterna intill. Detta har medfört att föreningen nu är skuldfri.

2018 Totalombyggnad (inkl. stamrenovering) av hela souterrängplanet i Badstrandshuset, ommålning och totalrenovering av elinstallationer (inkl. laddaggregat för elbilar) i garaget samt montage av ny garageport

2017 Ny dränering och isolering av väggdel under mark för den ombyggnad av lokaler till 10st nya lägenheter som påbörjats, omläggning av värmekulverten till Flottbrovägshuset, nya sopskåp utomhus

2016 Målning av plåttak

2016 Installation av tidsenliga säkerhetsdörrar och postboxar i trapphus

2015 Fönsterrenovering (utvändigt)

2015 Fiberbredband installeras, 100 MB ingår i avgiften via Ownit

2015 Trädgårdsrenovering fortsätter med pergola och uteplats

2015 Omdragning av elledningar (3-fas)

2014 Målning av trapphus

2013 Trädgården iordningställdes planteringar, örtagård och utemöbler

2011 Tvättstuga

1995 Byte av VA-stammar

1995 Elstammar

1985 Renovering av balkonger

1985 Renovering av yttertak

1985 Fasadrenovering

Planerade åtgärder 2022
Under året planeras följande åtgärder:

- Taket slutbesiktats och efterarbeten, städning skall genomföras.
- Iordningställande av trädgården efter takprojektet är färdigt.
- Slutförande av vindsprojektet/en i Badstrandshuset.
- Slutförande av pågående ombyggnad/lägenhetsutvidgning (lgh 196) i nedre källarplan port 26.
- Påbörja pilot-/åtgärdsprojekt för förbättring av självdragsventilationen.
- Åtgärder enligt underhållsplanen kommer följas, bl.a. påbörja studier för eventuell bergvärme-
anläggning med avsikt att minska uppvärmningskostnaden, lagning av putsfogar, översyn
balkonger och fönster, åtgärda läckage Gammelgårdsvägen, bygga cykelställ samt korrigera
parkeringen vid Badstrandsvägen 26 m.m.
- Färdigställande av ovan omnämnda offert med grindar, restaurering av trappan vid Flottbrovägen,
planteringar och ev nya cykelställ samt tillfixande av parkering vid Badstrandsvägen 26.

Övrigt
Föreningen är skuldfri. Till varje lägenhet medföljer ett förråd. Fastigheten är fullvärdeförsäkrad hos IF.

Information bekräftad via mail av Tord Sjöberg, Sekreterare 2022-10-13.

 

Pantsättningar

Bostaden är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Ett boende på Stora Essingen har alldeles unika fördelar - skärgårdskänsla mitt i stan, cykel-/gångavstånd till city och bra kommunikationer dygnet runt samtidigt som badbryggor, båthamnar och klippor finns runt hörnet. City- eller vilopuls - bara att välja!

Läget på ön kan knappast bli bättre. Här bor du med badrocksavstånd (250 meter) till flera av öns olika badplatser med bryggor och strand. På några minuters promenad nås restauranger, caféer, matbutik, frisör och busshållplats. På endast 12 minuter åker du med 1:ans buss till Fridhemsplan och all dess tänkbara service. Bussen åker sedan vidare mot Frihamnen med stopp på både Hötorget och Stureplan. Du har även kort gångavstånd till tvärbanan som tar dig till Alvik på 5 minuter, där gröna linjen ansluter, samt till Liljeholmen på 8 minuter, där röda linjen ansluter. Från ön är det även cykelavstånd till hela Stockholms city, Alvik och Liljeholmen. Här är du med andra ord inte beroende av kommunala färdmedel!

Det finns småbåtshamnar och sommartid kan man ta båten till Stadshuset och Drottningholm. Geografiskt är Stora Essingen Stockholms mittpunkt. Vackra promenadstråk finns längs vattnet runt stora delar av ön. På öns östra sida blickar man mot Västerbron och Riddarfjärden med Gamla stan i bakgrunden. Söderut ser man Hägersten och Mälarhöjden. På västra sidan har man Äppelviken och Alvik på andra sidan sundet, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri och sjöutsikten från bron är underbar. Norrut ser man mot Fredhäll och Tranebergsbron och en skymt av Solna.