BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Östra Viggeby 16, 17

  • 4 rum och kök
  • 90 kvm
  • Såld
  • 5048
  • 92
  • 9627
Värdera din bostad

Beskrivning

Hjärtligt välkomna till en lantlig idyll 10 minuter cykelväg från centrala Mariefred i ett högt läge med utsikt över ängar och åkrar. Här bor du med minimal insyn i utkanten av den gamla stadskärnan 45 minuter från Stockholm. Detta boende kan nyttjas både som permanentbostad och fritidsbostad med sin höga standard. Bergvärme!! Här finns allt som hör villastandard till. Kommunalt vatten, fiber, golvvärme, bastu, fullt utrustat kök samt badrum med hög standard. Ett underbart hus med hänförande utsikt med stora sociala ytor. Stora fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. De stora sociala ytorna ger möjlighet för både jul- och midsommarfirande. Två stora och gedigna uteplatser varav den ena med badtunna. Altanerna blir som förlängningar av köket och vardagsrummet. Huset har en kostnadseffektiv uppvärmning med bergvärme och eldstäder. Måste upplevas på plats! 

Tomt: Härlig utemiljö och trädgård belägen på en höjd, granne med skog och åkrar. På tomten finns ett gästhus på ca 10 kvm med trägolv och ljusa väggar. Ett separat hus med fräsch bastu, snickarbod och förråd. Dessutom finns ett ytterligare förråd på ca 8 kvm. på tomten finns både äppelträd, örtträdgård, fläder samt rabarber. Fina odlingsbara rabatter för den odlingsintresserade. Carport samt parkeringsplatser för flera bilar. 

Kök
Ett otroligt fint kök med plats för stort sällskap runt matplatsen. Här finns fönster från golv till tak och man har en enastående utsikt över ängarna. Köket är fullt välutrustat men har bevarat sin charm med exempelvis en vedspis som är fullt fungerande, utöver detta finns en modern maskinpark med ny diskmaskin samt induktionshäll bland annat. Stort skafferi som rymmer det mesta man vill få undan. Härifrån når man den stora terrassen som blir som en förlängning av köket. Stor och social köksö med förvaring i. Bra förvaring och arbetsyta. 

Vardagsrum
Ett stort och härligt vardagsrum med inmurad öppen spis att samlas kring. Stora möblerbara ytor för större soffgrupp om så önskas. Utgång till husets andra uteplats som är perfekt för exempelvis frukostar. 

Master Bedroom
Härligt stort sovrum med plats för större dubbelsäng. Fönster i två väderstreck. 

Badrum & Tvättstuga 
Groventré i tvättstugan med ho. Vitt klinker på golv. 
Stort och påkostat badrum med både badkar och dusch. Rymlig ho med kommod samt toalett. 

Övervåning med två sovrum
Via den stilrena trappan i vardagsrummet når man ovanvåningen som har två sovrum som är perfekta som barnrum eller arbetsrum. Charmiga vinklar och vackra trägolv samt äldre fönster. En stor klädkammare finns även här som går att integrera med det ena sovrummet om så önskas. Rummen rymmer både säng och skrivbord. 

Hall
Välkomnande hall som leder in till vardagsrum och Master Bedroom. Plats för avhängning och sittyta.