BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Johanneshov

Bildhuggarvägen 39

  • 1 rum och kök
  • 28 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Funkispärla med gavelläge!

Välkommen till denna charmiga etta på populär gata i trevliga Johanneshov. Här bor du i en optimalt planerad lägenhet med en generös takhöjd, originaldetaljer i form av golv, garderober och fönsterbrädor. Stora fönsterpartier i två väderstreck bidrar till ett fint ljusflöde. När du kliver in i lägenheten möts du av hallen där plats finns för avvägning och i anslutning ligger den praktiska klädkammaren samt en orginalgarderob med överskåp. Det stambytta badrummet är fräscht, dusch med vikbara glasväggar och praktisk med tvättmaskin. Funktionellt kök som är perfekt för den matlagningsglade. Goda förvaringsmöjligheter bakom vita luckor samt på hyllor. Stort fönster även här som bidrar till det fina ljuset. Allrummet är stort med plats för både soffa, tv-möbel, matbord och säng utan att det känns trångt. Lägenheten har en genomtänkt planlösning med välutnyttjade kvadratmetrar. 

Stabil förening som äger sin mark och har en låg skuldsättning på 5348 kr/kvm (Årsredovisning 2021). En hyresrätt finns kvar och utgör en "dold tillgång". 

Sammanfattningsvis en mycket trevlig etta med endast några minuter från kommunikationer. Med cykel tar det mindre än 10 min att ta sig till Södermalms citypuls. Har du bil är läget perfekt, med Södra länken och Årstabron alldeles inpå tar du dig snabbt och smidigt vart du än vill i Stockholm. 

- Gavelläge
- Stora fönsterpartier
- Generös takhöjd
- Lugnt läge på enkelriktad gata
- Charmiga originaldetaljer
- Badrum med tvättmaskin
- Tvättstuga i huset
- Källarförråd
- Brf äger marken
- Stambytt fastighet 
- Kommunikation vid Globen (T-bana, tvärbana, buss)
- Närhet till Södermalm
- Gångavstånd till Årstaviken
- Gym i närområdet

Varmt välkommen på visning - anmäl dig gärna på hemsidan!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 1, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 15. Föreningen Brf Statyetten 3.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 156 kr (Värme, Vatten, Kabel-TV (Obligatorisk avgift om 218kr är inkluderad) ingår). Andel i föreningen är 2.99572 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 1. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Allmänt
Brf Statyetten 3 är en äkta bostadsrättsförening som inkluderar adresserna Bildhuggarvägen 37-39.
Huset byggdes 1944 och består av 24 lägenheter, varav 23 är bostadsrätter och 1 hyresrätt. Det finns en ateljélokal i källarplan som för närvarande är uthyrd. Föreningen bildades år 2000. Föreningen äger marken.

Uppvärmning
Fjärrvärme

Större genomförda renoveringar

1996 - Byte av stammar i kök och badrum
2005 - Installation av 3-glasfönster
2006 - Renovering och tilläggsisolering av fasad
2014 - OVK
2016 - Byte av termostater och spolning av stammar
2017 - Undercentral i drift
2019 - Byten av några radiatorer
2020 - Målning av trapphus, renovering av tvättstuga och grundstammen i källaren
2021 - Omfattande renovering av taket

Planerat underhåll enligt senaste årsredovisningen
2022 - OVK
2023 - Stamspolning

Föreningen har en 10 årig underhållsplan. Omfattar bland annat diverse fasadrenoveringar, byten av stuprör och hängrännor och värmeledningsarbeten. Föreningen har en god ekonomi. Underhåll av grundstommen finansierades bland annat av en försäljning av hyresrätt.

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftshöjningar just nu, men viss reservation för indexreglering.

Gemensamma utrymmen
I källaren finns cykelrum samt tvättstuga. Tvättstugan är utrustad med två masken, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. 

TV/ Bredband
Under februari 2021 driftsattes bredband 1000/1000 till hela huset från Stockholm statsnät. Den obligatoriska Kabel-TV avgiften höjdes i samband med detta.

Parkering
Föreningen har inga parkeringsplatser. Det är boendeparkering på gator runtomkring.

Juridisk person
Föreningen godkänner inte juridisk person.

Överlåtelseavgift
1208 kr

Pantsättningsavgift
483 kr

Övrigt
BRF kräver inte individuellt medlemskap i HSB-föreningen

Områdesbeskrivning

Allmänt om område

I området kring Gullmarsplan och Globen finner du det mesta du behöver. Närhet till grönska har du genom Årstaskogen som erbjuder härliga promenadstråk och löpslingor. Även Nackareservatet ligger inom räckhåll. 

 

Närmaste grannen - Södermalm
På andra sidan Skanstullsbron, endast ca 10 minuters promenad bort, ligger närmsta grannen Södermalm. På Södermalm finns det mängder av restaurangerna, caféer och delikatessbutiker som mättar den mest kräsne gourmanden. Här bjuds man även på fantastisk shopping.

 

Kommunikationer
Tunnelbanans tre gröna linjer stannar här och du når Södermalm på ca 3 minuter och centralen på ca. 10 minuter. Här stannar även tvärbanan som trafikerar Hammarby Sjöstad, Liljeholmen och Alvik. Du kommer snabbt ut på Södra länken, E4:an, Nynäsvägen och Värmdöleden.

 

Service
På kort avstånd ligger Globen Shopping med välbesökta Tele2 Arena som har 12 000 kvm restauranger och nöjen. Här finns även bra utbud av närservice som livsmedelsbutiker, vårdcentral, och systembolag.

 

Framtidsplanerna för området – Söderstaden
Framtidsplanerna för området som också omnämns som Söderstaden är att lösa ändar i staden knyts samman, brospannet till Gullmarsplan blir kortare och stadsdelarna närmar sig varandra. Området ska fungera som Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt med ett brett utbud av arrangemang inom idrott, kultur och nöjen samt etableringar inom handel, kontor och service. Med många nya bostäder blir det en blandad stadsdel med trygga urbana stråk som gör det attraktivt att gå, cykla och åka kollektivt.