BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Högdalen

Stenkvistavägen 11

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
  • 1.995.000 kr / Utgångspris
  • 2638
  • 399
  • 4577
Värdera din bostad

Beskrivning

Radhuskänsla - Insynsfritt - Låg avgift - Möjlig 3 rum och kök - Uteplats & Balkong - Stabil förening
Modernt, tidlöst, elegant, minimalistiskt, vitt och fräscht. Köket ligger halvt öppet mot vardagsrummet. Från vardagsrummet når du balkongen, perfekt orienterad mot förmiddagssolen. Lika lång som lägenheten är bred. En trappa ner finns sovrummet. Ett härligt stort sovrum som ger själen ro och svängrum för drömmar. Visst går det att möblera med mer än bara en säng, från sovrummet når du även en perfekt klädkammare, här finns även utgång till uteplatsen. Badrummet är helkaklat med stilrena färger och utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Bosch. 

Brf Scenen i Teaterkvarteret är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 150 st bostadslägenheter. Föreningen har även 2 lokaler. Föreningen har även tre hyreslokaler, en belägen i höghuset och två i låghuset med entréer mot Högdalsplan. Föreningen tillåter ägande av juridisk person.

Och så läget! Högdalen är ett område som blir alltmer eftertraktat - vilket är fullt förståeligt! Lägenheten är belägen i ett lugnt och fint område. Högdalens centrum ligger bokstavligen endast ett stenkast bort, med bara några minuters promenad bort från både tunnelbana och bussar. Tunnelbanans gröna linje tar dig in till Stockholms city på bara 19 minuter. Mycket bra kommunikationer med bussar till flera knutpunkter, bland annat Gullmarsplan och Liljeholmen. Älvsjö station nås på cirka 10 minuter med cykel. I övrigt finns det gott om närliggande grönområden som är en bra kombination till den annars så heta citypulsen! I centrum finns allt du kan tänkas behöva med flera trevliga närbutiker såsom Ica, Coop, Lindex, Kicks, Jysk, bibliotek, bokhandel, gym, blomsteraffär, 2 st apotek, kafé, pizzeria, restauranger, sushi - Ja, allt du kan tänkas behöva!

Varmt välkommen till Stenkvistavägen 11!
- Välplanerad planlösning med möjlighet att göra om till en 3 rum och kök se alternativ planritning 2.
- Stabil förening med god ekonomi.
- Stor balkong och rymlig uteplats.
- Låg avgift (Värme, kallvatten, bredband, digital-tv (must carry-utbud), ip-telefoni och bostadsrättstilläggsförsäkring).
- Föreningen äger marken.
- Svanenmärkt förening med tre lokaler för uthyrning och en del av ett modernt kvarter.
- Modernt kök med matplats.
- Byggår (2017).
- Genomgående parkettgolv
- Stort badrum med tvättmaskin och torktumlare från Bosch.
- Lätt möblerade rum.
- Optimal planlösning.
- Rikligt ljusinsläpp.
- Rikligt plats för förvaring.
- Föreningen disponerar 48 st garageplatser. (1 125 kr/ månad)
- Gemensamma utrymmen: cykel/ barnvagns förråd.
- Fantastiska naturnära promenadstråk med massor med lekparker och barnens djur på 4-H gården i Bandängen, bara en bit ner för centrum, här hittar du också utegym.
- Rikligt utbud med service och kommunikationer.

För mer information kontakta ansvarig mäklare, Ilker Cengiz, 0733-13 13 31!

Kök – Marbodal kök med stilrena detaljer
Ett praktiskt kök som har mycket god förvaring bakom köksluckor och köksskåp, praktiska arbetsyta av laminat med kakel ovanför som stänkskydd. Köksutrustningen består av rostfri kyl/frys, ugn, diskmaskin, inbyggnadsmicro och spishäll. Köket ligger i halv öppen planlösning till vardagsrummet och har en matplatsdel för 4-6 personer. Vitmålade väggar och fint parkett golv av ek. 

Vardagsrum – Ljust och fri utsikt
Vackert och stort vardagsrum som karaktäriseras av vackra stora fönster som ger bra med ljusinsläpp och härlig fri utsikt utan insyn. Rummet har mycket bra möblerbarhet och här finns gott om plats för såväl soffgrupp, matbord som övrigt passande möblemang. Ett rum gjort för umgänge med familj och vänner med social halvöppen till köket. Vitmålade väggar och fint parkett golv av ek. 

Badrum & WC – Stort, praktisk och tvättpelare
Praktiskt i anslutning till inre hallen ligger ett trivsamt och stilfullt badrum med vita kaklade väggar och klinkergolv.  Badrumsutrustningen består av dusch med vikbara glasväggar, wc, vattenburet handdukstork, kommod och spegelskåp med belysning samt tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Tak belysning via spotlights.

Sovrum 1 – Morgonsol med uteplats
Rummet är stort och möbleringsvänligt med plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna. Här finns även goda förvaringsmöjligheter via walk in closet. Vitmålade väggar och fint parkett golv av ek. 

Hall – Inbjudande och praktisk
Välkomnande hall med säkerhetsdörr som öppnar upp lägenheten på ett mycket trevligt sätt. Här finns goda förvaringsytor via kapphylla och garderober. Vitmålade väggar och fint parkett golv av ek. 

Solig balkong  Suddar ut gränsen mellan ute- och innemiljö
Här har man sin egen oas som suddar ut gränsen mellan ute och inne. På balkongen som har sol på förmiddagen finns plats för en loungedel eller utemöbler som bord och stolar. Här får man ett perfekt läge att luta sig tillbaka och njuta av det fina vädret. Golvet består av fina balkongplattor.

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Lägenhetsnummer 1005. Föreningen Brf Scenen i Teaterkvarteret.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.995.000 kr / Utgångspris. Månadsavgift 3 802 kr (Värme, kallvatten, bredband, digital-tv (must carry-utbud), ip-telefoni och bostadsrättstilläggsförsäkring ingår).

Driftskostnad

Totalt 490 kr/mån (5 880 kr/år) varav El 200 kr/mån, Vatten/Avlopp 100 kr/mån, Försäkring 190 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnaderna är uppskattade.

Föreningen
Brf Scenen i Teaterkvarteret är en äkta förening som består av två huskroppar med totalt 150 st lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Ett hus på 16 våningar på Rangstagatan 18 och ett låghus med adress Stenkvistavägen 9 och 11. Föreningen har även tre hyreslokaler, en belägen i höghuset och två i låghuset med entréer mot Högdalsplan. Föreningen äger marken.

Byggnadsår

2017

Tv och bredband
Fiber är indraget i fastigheten där bredband ingår i avgiften (1000/1000). Basabonnemang för TV ingår även i avgiften från Telia.

Föreningens ekonomi
Avgifterna har varit oförändrade sedan föreningen bildades 2017, men fr om 1 maj 2024 kommer avgiften att höjas med 7 %. Kontrollerad 2024-3-22.

Kommande renoveringar
Nyproduktion från 2017 varav inga planerade renoveringar.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till cykelrum, barnvagnsförråd samt källsorteringsrum. Även tillgång till planteringslådor, uteplatser, lekplats och cykelställ.

Parkering
Föreningen har idag tillgång till totalt 48 garageplatser. Platserna kostar 1 328 kr/mån. 

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Juridiska personer kan godkännas som medlemmar om samtliga styrelseledamöter ställer sig bakom beslutet. Beslut kan förenas med villkor.

Överlåtelseavgift
1 463 kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
585 kr, betalas av panthavaren.

Pantsättning
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Högdalen
Tidstypiskt 50- tals område med mestadels trevåningshus och punkthus. Radhus tillkom senare del av decenniet. På senare år har även nyare produktion brett ut sig i Högdalen, och pågående just nu är ett helt nytt område med 450 st bostadsrätter under uppbyggnad. Högdalen är ett mycket populärt område som konstant är under utveckling. Området gränsar mot Örbys villor i väst. Mellan Högdalen och Bandhagen ligger en stor härlig parklek, Bandängen med lantgård i stadsmiljö, för de mindre barnen. För det äldre finns Högdalens skatepark som är en så kallad "skatevärld", som ligger ett stenkast nedanför Högdalens Centrum.

Närservice
Högdalens Centrum finns ett stort serviceutbud i form av välsorterade matvarubutiker som t.ex. ICA, Coop och Matdax, apotek och bank, systembolag samt ett flertal affärer som t.ex. Kicks, Jysk och Lindex, restauranger, caféer och gatukök. På sommaren dukas även upp trevlig torghandel med färsk frukt och grönt vid den fina fontänen i Högdalen. Större shoppingmöjligheter finns i Globen City som erbjuder över 60 butiker och nås med tunnelbanan från Högdalen på ca 8 min. Titta gärna in på Högdalens Centrum egna hemsida för mer information.

Omgivningen
Högdalen Centrum har småstadens charm med sina många små butiker och sin trevliga atmosfär. Det finns bland annat en simhall, där det i samma byggnad finns idrottshall, gym samt en bowlinghall. I närheten finns även en av Europas största skateparker. Högdalen har närhet till fina strövområden och sjön Magelungen, som har ett stort frilufts- och naturvärde, för fiske, bad, båtturer och skridskoåkning. I närområdet finns även flera trivsamma grönområden vilka är givna för både picknick och lek.

Kommunikationer
Kommunikationerna med stadsdelen är mycket goda med tunnelbanestationen Högdalen bara någon minut från bostaden. Den tar dig till citylivets begivenheter på ca 10 minuter. Det finns också flera bussar som trafikerar området, bl.a. buss 143 som trafikerar sträckan Liljeholmen, Årstaberg, Älvsjö Station, Hagsätra och Högdalen samt buss 172 som trafikerar Norsborg, Hallunda, Fittja, Huddinge, Högdalen, Gubbängen, Hökarängen, Norra Sköndal och Skarpnäck.

Skolor
Det finns också flera bra både förskolor och skolor i närområdet. Närmast hittar ni Bandhagens skola (åk 0-6), men även Bäckahagens skola (åk 0-9) och Gullvivaskolan (åk 0-6) ligger nära. Ca 1,3 km bort hittar ni Rågsvedsskolan (åk 0-9), 1,5 km bort Sturebyskolan (åk 0-9) och 1,6 km bort Örbyskolan (åk 0-6). För mer information om skolorna i området se www.stockholm.se