BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gumudden (Grimsta-Sorunda)

Gumuddsvägen 8

  • 5 rum och kök
  • 160 kvm
  • 10601
  • 560
  • 12827
Värdera din bostad

Beskrivning

I idylliska Grimsta strax söder om Spångbro/Sunnerby finner du ett område med ängar och gårdar, betande kor och hästar, och granne med havet. Endast ca 2 km från skolor och service i Spångbro finns här lugnet i ett idylliskt landskap med blandat gårdar och villafastigheter. Du når dock snabbt mer service i Ösmo/Nynäshamn och till Stockholm (Globenområdet) tar det ca 35-40 minuter. 

Denn unsere deutschen Spekulanten existieren Schiffsverbindung zwischen Nynäshamn und Rostock

Bostadsbyggnaden på Gumuddsvägen 8 är större än första intryck och entréplan är 70 kvm (enligt fastighetsdata) men det tillkommer vindsvåningen med ca 70 kvm golvyta samt suterrängvåningen med ca 60 kvm. (uppskattat)

Så totala ytan för bostadsändamål är ca 200 kvm (uppskattat)

Byggnaden är ursprungligen ett vinterbonat fritidshus

Byggnaden är BESIKTAD (se protokoll)

 

Den strandnära fastigheten ger dig en fin naturtomt med fin utsikt över Grimstaviken.

Du har bryggor (servitutsrätt) inom ca 1 minuts promenad med bad från brygga. Tar du en promenad till i höjd med Gumuddsvägen 58 hittar du en stig ned till ett fint mindre strandbad perfekt för barn med gräsmattor och lekytor.

Huvudbyggnaden var i original ett enplanshus med undervåning i suterräng. I början av 1990-talet revs ursprungliga krypvinden och en vindsvåning med balkong skapades. Ett mindre sovrum blev trapphus och i suterrängvåningen finns idag en stor gillestuga och en ytterligare entré. Så idag erbjuder huset tre våningar.

Grimstaviken ligger väl skyddad av Gumudden och utanför ligger Himmerfjärden och vattenvägen till Södertälje. Far du mer väster ut har du bland annat Oaxen och Mörkö. Trosa kan kanske vara ett trevligt utflyktsmål med båt?

Huvudbyggnaden bjuder på entréplan på en storstuga i vinkel med utsikt över Grimstaviken och öppen spis för mysfaktor på kvällar och vinter. Här finner du även Kök, Badrum, Sovrum och ett arbetsrum. Ett ursprungligt mindre sovrum är idag trapphus och tar du trappan upp till vindsvåningen möter dig ett stort allrum med rejält med plats och fransk balkong. Tar du istället trappan ned till Suterrängvåningen når du en likaså rejäl gillestuga. Här finns även en ytterligare entré samt tvättstuga.

På fastigheten finns även en mindre gäststuga. El indragen i gäststugan.

Parkeringsyta på egna marken. El finns dragen för t ex motorvärmare.

Naturtomt med vacker utsikt. Flaggstång.

 

Följer du vägarna söder ut når du inom 10-15 minuter halvöarna Torö och Lisö med såväl natur som hav och bad.

Stockholm (Globenområdet) når du på ca 40 minuter med bil via Ösmo och motorväg 73. Likaså Södertälje når du på ca 35-40 minuter. 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök varav 2 - 3 sovrum.

Driftskostnad

Totalt 4 272 kr/mån (51 260 kr/år) varav Värme 2 917 kr/mån, Vatten/Avlopp 287 kr/mån, Samfällighet 155 kr/mån, Renhållning 203 kr/mån, Försäkring 710 kr/mån. Antal personer: 1. Säljaren har håll minst 25 grader i hela huset tidigare och varpå energideklarationen baseras. M a o finns det en del möjlig kostnadsminskning att göra vad gäller uppvärmning. En luft-luft värmepump är också att rekommendera för en ny ägare.