BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Lidingö - Storholmen

Slottsstigen 3

  • 4 rum och kök
  • 82 kvm
  • Såld
  • 14605
Värdera din bostad

Beskrivning

Acceptpris 2995 000kr!!

Varmt välkommen till den idylliska ön Storholmen och närmare bestämt Slottsstigen 3!

På ett kort promenadavstånd från turbåtens alla bryggor ligger denna fastighet om 1254 kvm. På tomten finns idag en huvudbyggnad om 82kvm i två plan. Entréplan rymmer ett nyrenoverat, luftigt sovrum med högt i tak och synliga takbjälkar, ett stort uterum med stengolv och golvvärme, samt en nybyggd del med ett fint kök och badrum med golvvärme, wc och dusch.

 Suterrängvåningen rymmer ett stort rum med öppen spis,och för den händige är det enkelt att snabbt färdigställa både kök, badrum och tvättstuga.

Huvudbyggnadens röda del har ett stort kulturhistoriskt värde då den nyttjades som is-källare till slottet och fasaden är numera K-märkt.

 Friskrivning: Då ägaren inte har nyttjat fastigheten senaste åren så kommer den att säljas med friskrivning.

Det finns ett pågående ärende gällande uterummet hos Lidingö kommun.

Vi kommer att åka över med SL båt nr 80 från Mor Annas brygga 12:47 till Storholmens och vara framme på den östra bryggan 12:52.
Sedan går båten tillbaka 14:43 från den södra bryggan och är framme vid mor Annas brygga kl 14:47.

 Om Storholmen

Från Storholmen kan man pendla reguljärt med SL-båt till Mor Annas brygga året om. Dit tar det ca 5 minuter med båten, vidare kan man åka till Djursholm och Ropsten. Till Ropstens T-bana tar det cirka 40 minuter (20min med egen båt). 

Som fastighetsägare på Storholmen och medlem i Storholmens samhällsförening ingår tillstånd till bil och båtplats på Mor Annas Brygga. Där finns en nybyggd båtbrygga, gästparkering, samt medlemsparkering där man får parkera på valfri ledig plats. Det finns även laddstolpar för elbil och möjlighet att hyra fast vinterplats.

 För dig som bor på Storholmen finns stadens alla nöjen alltid inom räckhåll samtidigt som du kan njuta av naturen och lugnet då bilar ej är tillåtna på ön.

Med båten tar man sig snabbt till ett antal bra skärgårdskrogar och även Vaxholm ligger på bekvämt avstånd. 

Förutom Storholmens Sjökrog finns en gemensam strand med bokningsbar bastu för medlemmarna och en dansbana där det brukar anordnas härliga Valborgs- och Midsommarfiranden.