BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Henriksdal

Henriksdalsringen 23, 4tr

  • 2 rum och kök
  • 46 kvm
  • 2.350.000 kr Utgångspris
  • 2922
  • 298
  • 1861
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna fantastiskt fina och välplanerade 2a på Henriksdalsberget. Bostaden ligger i ett perfekt läge med direkt närhet till vatten och natur, samt kommunikationer till City. Detta är en bostad ni inte får missa.

När man kommer in i bostaden välkomnas man av den mycket trevliga hallen som erbjuder goda avhängningsytor och förvaring i form av en klädkammare. Vidare in i bostaden kommer man till det öppna och ljusa vardagsrummet som är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Här ryms det enkelt stor soffgrupp, tv möbler samt matgrupp. Från vardagsrummet når man även bostadens balkong som ligger mot den grönskande innergården.

Köket är välbevarat i ett fint originalskick med ljusa skåpsluckor. Köket är välplanerat och erbjuder goda arbets- och förvaringsutrymmen. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys samt spis/ugn. 

Från vardagsrummet når man sovrummet. Här ryms det enkelt säng och annat möblemang om så önskas. Bra förvaring i form av stor klädkammare.

Bostaden har ett fräscht badrum och är utrustat med wc, badkar samt två handfat.

 

- Mycket väldisponerad 2a.

- Bra förvaring

- Ingen insyn och härlig utsikt över den grönskande innergården.

- Vinddsförråd i samma hus.

- Nära till vatten, natur och kommunikationer in till City. I närområdet finns restaurang, matbutik, kemtvätt och förskola.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Lägenhetsnummer 99-2548-1-586-2. Föreningen Brf Utsikten 1-35.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.350.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 2 510 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggnadsår
1970

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningens byggnad är belägen på fastigheten Sicklaön 78:2 i Nacka kommun, uppfördes 1970 och består av ett flersbostadshus i 5-7 våningar.

Föreningen är en äkta förening.

Föreningen äger marken.

Föreningen upplåter 273 lägenheter och 44 av dessa upplåts med hyresrätt. Föreningen upplåter 12 lokaler, varav 4 garagelokaler och 3 skyddsrum.

Föreningen kräver ej medlemskap i HSB Stockholm för ny köpare.

Utförda renoveringar
2015/2017 - Hissrenovering
Följande hissar är nya: 1, 3, 7, 17, 23, 25, 5 & 15.

Föreningen har installerat solpaneler som sänkte föreningens elkostnader med nästan sextiotusenkronor under 2015. Det kan hända att föreningen kommer att installera fler solpaneler på sikt.

2014 - Ny tvättstuga (förbrukar 30% mindre el pga strömsnålare maskinspark)
Stambyte i garage/soprum.
Lekplats vid 5-13 gjordes om helt med nya lekredskap och sittplatser.
Installation av solpaneler.

2011 - Stamspolning av alla lägenheter i föreningen.

Kommande renoveringar
Inga beslut om kommande renoveringar - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-08.

Kommande avgiftsförändringar
Inga beslut om kommande avgiftsförändringar, avgiften höjdes med 2% i juli 2022 - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-08.

Gemensamhetsutrymmen
Det finns cykelförråd vid portarna 3, 17 och 27 och barnvagnsförråd i varje port. Gemensam tvättstuga med 8 maskiner som finns belägen i nummer 17. Tvättid bokas antingen genom en bokningstvla i anslutning till tvättstugan eller via datorn, där man då får logga in sig på föreningens bokningssida och därefter följa angivna instruktioner. Utöver det har föreningen även tillgång till ett hobbyrum. Detta rum kan bokas på samma sätt som man bokar tvättid.

Föreningen har även tillgång till en övernattningslägenhet som kan hyras för 400 kr/natt. Bokning görs genom att ringa ansvarig för gästlägenheten.

Kabel TV
Tv abonnemang levereras till Utsikten av Tele2. I medlemsavgiften ingår Tele2s grundutbud för TV. Övriga kanaler beställs och debiteras separat.

Bredband
Fiber 100Mbit/100Mbit ingår i avgiften Leverantör: Bahnhof.

Bilplats
Föreningen har totalt 125 bilplatser, samt 12 MC-platser, i varmgarage varav 8 med laddning.
Garageplats utan bur kostar 600 kr/månad att hyra.
Garageplats med bur kostar 720 kr/månad att hyra.

Från och med oktober 2022 höjs hyran för garageplats med 10 procent - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-08.

I nuläget är det kö, kötiden beror på vilken av de fyra garagen man önskar en plats i. Kontakta HSB Servicecenter för att anmäla intresse om en garageplats, tel: 010 442 11 00 - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-08.
Det finns även gatuparkering med parkeringsavgift på gatan vardagar mellan 08:00 och 17:00. Avgiften är 8 kr/h. Boende betalar 30 kr/dag eller 500 kr/månad. Tillstånd för boendeparkering söks hos Nacka kommun.

Ägande
Föreningen godkänner delat ägande, minsta andel är 10%. Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1655,5 kr betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
709,5 kr betalas av köparen.

Övrigt
För mer information se föreningens hemsida: http://utsikten1-35.se/

Områdesbeskrivning

På Henriksdalsberget bor du nära södermalm och har en fin utsikt över Stockholm. Här bor man härligt högt och fritt men ändå med promenadavstånd till innerstadens puls. Den stora innergården utgör under sommaren en grön och lummig plats med lekplatser, fotbollsplan, förskola och uteplatser. I området finns även matbutik, restauranger och kemtvätt. Du tar dig hit med bil eller med 53:ans buss. Här finns gott om gatuparkering och garageplatser i olika storlekar. Med endast ett par minuters promenad nås Saltsjöbanan och Nacka/Värmdöbussarna med tät trafik under hela dygnet. I närheten finns fina promenadstråk längs vatten och i fin natur. När det kommer till shopping och restauranger finns Sickla Köpkvarter och Nacka Forum med ett stort utbud av butiker i närheten.