BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Nacka Forum

Serenadvägen 19

  • 2 rum och kök
  • 59.5 kvm
  • 2356
  • 325
  • 3156
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga 2a med närhet till natur, köp centrum, bad och bra kommunikationer!

Du välkomnas in i en trevlig hall med förvaring. Vidare in i bostaden öppnar vardagsrummet upp sig där stor soffa ryms samt tv-möbel och förvaring. Stora fina fönsterpartier som ger ett härligt ljusinsläpp. Härifrån nås även den väl tilltagna balkongen som ligger mot lugn lummig innergård i öst med trätrall där man njuter av solen från tidig förmiddag till sen lunch. Här finns eluttag, belysning och möjlighet till inglasning. Via fina dubbeldörrar tar man sig in i köket som är modernt från myrsjökök med vita luckor, ljus exklusiv bänkskiva i laminat och stänkskydd i grått. Här finns bra förvaring i skåp och lådor. Vitvaror såsom diskmaskin, inbyggnadsugn, mikro, häll, fläkt och kyl/frys i rostfritt. I köket ryms även en matplats om 4-6 personer.

Sovrummet är stort och rymmer stor säng samt mycket bra förvaring i hel garderobsvägg. Badrummet är helkaklat i vitt och grått. Här finns dimbara spotlights, dusch med glasväggar, toalett, handfat, snyggt infälld spegel, handdukstork, tvättmaskin med praktiskt arbetsbänk och överskåp i vitt. Lägenheten är genomgående i mycket gott skick och hela bostaden har vackert parkettgolv från Kärhs, fina fönsterbänkar i natursten och målade väggar. Till lägenheten hör ett förråd i markplan i samma trapphus om ca 5 kvm. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1 tr, hiss finns. Lägenhetsnummer 13. Föreningen HSB brf Palatinen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 512 kr (Värme, vatten, Kabel-TV (grundutbud), bredband ingår).

Driftskostnad

Totalt 400 kr/mån (4 800 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 207 kr. Betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Byggnadsår
2009

Uppvärmning
Fjärrvärme

Ventilation
Föreningens fastighet har två olika ventilationssystem. Port 15-19 som vetter mot Värmdöleden har så kallat FTX-system (från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning). Port 11-13B har så kallat F-system (mekanisk frånluft). Båda systemen har frånluft i kök och badrum.

Föreningen
BRF Palatinen registrerades 2007 och fastigheten färdigställdes under 2009 med successiv inflyttning under 2009 och 2010.

Fastigheten är belägen på Serenadvägen 11-19 och består av 70 lägenheter fördelade på 7 portar och 4-5 våningsplan per port. Totalt finns det 12 st ettor, 20 st tvåor, 22 st treor, 11 st fyror, 3 st femmor och 2 st sexor i fastigheten.

För att bli medlem i föreningen krävs medlemsskap hos HSB Stockholm. 

Utförda renoveringar
Under oktober 2020 påbörjades installation av solceller på fastighetens tak för att producera egen el och därmed minska föreningens miljöpåverkan och spara pengar. Installationen slutfördes under 2021.

OVK-besiktning har genomförts av både fastighetens F-system i port 11, 13A och 13B samt FTX-system i port 15, 17A, 17B och 19.

Planerat underhåll
Inom de kommande fem åren ligger följande åtgärder enligt underhållsplan. Sannolikt kommer flertalet av dessa punkter att skjutas på framtiden p.g.a. slitageberoende.

Byte av slitagedelar tillhörande undercentral och ventilation
Byte av mjukfogar mellan betongelement
Byte av hisslinor
Byta av fläktaggregat för port 15, 17B och 19
Byte av tvättstugans tvättmaskin och torktumlare
Målning av väggar i trapphus, soprum, cykelrum m.m.
Målning av balkongräcken
Stamspolning av hela fastigheten.

Föreningens ekonomi
Ingen planerad avgiftshöjning för 2022 - uppgifter hämtade från föreningen 2022-09-14. Föreningen fick betyg A från allabrf år 2020 vilket är baserat på sju viktiga parametrar: skuldsättning, avgiftsnivå, kassaflöde, hyresintäkter, drift- och underhållskostnader, räntekänslighet och skatteskyldighet ("äkta"/"oäkta"). 

Parkering
Forum Nacka Samfällighetsförening hyr ut garageplatser för bil och motorcykel till föreningarnas medlemmar. Det är ett kallgarage med tak placerat bakom BRF Palatinens fastighet. I garagen finns 169 parkeringsplatser för personbil varav 76 med laddbox för laddning av elbil, samt 5 MC-platser. Utanför det nedre garaget finns 3 parkeringsplatser för personbil.

Parkeringsplats i garage: 700 kr/mån
Pristillägg för nyttjande av laddbox: 200 kr/mån. Kostnad för elförbrukning utgår enligt mätare för bilplatsen enligt vid var tids gällande pris per kWh.
MC-plats i garage: 125 kr/mån
Parkeringsplats utanför garage: 625 kr/mån

I dagsläget är det kö - uppgifter hämtade från https://forumnackasff.se/aktuell-kosituation/ 2022-09-14.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en tvättstuga som ligger i port 13B på gårdsplanet. Där finns två tvättmaskiner, en stor och en liten, en torktumlare, en kallmangel, ett torkskåp samt ett tvättställ.

Varje port har ett rum på bottenvåningen avsett för cyklar och barnvagn. Det finns även cykelparkering i anslutning till det övre garaget

I föreningen finns en gästlägenhet att hyra för 250 kr/dygn.

Föreningen har en gemensam uteplats som alla kan nyttja. Vid den gemensamma uteplatsen finns två sittgrupper, sittdynor samt en kolgrill.

TV- och internetanslutning
Föreningen har Bahnhof som leverantör av bredband och ip-telefoni. Föreningen har en gruppanslutning av bredband (1 Gbit/s symmetriskt) och ip-telefoni samt ett gruppavtal med comhem med 15 kanaler. Kostnaden ingår i månadsavgiften för bostaden.

El
Föreningen tillämpar enhetsmätning av el, vilket innebär att det är föreningen som tecknar avtal med nät- och elleverantörerna. Du som enskild medlem har därför inget eget elabonnemang. Lägenheternas elförbrukning avläses kvartalsvis. Kostnaden debiteras därefter per månad på avgiftsavierna i efterskott.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande. Juridisk person godkännes ej.

Överlåtelseavgift

Pantsättningsavgift

Övrigt
För mer info se föreningens hemsida: https://brfpalatinen.se

Områdesbeskrivning

I hjärtat av Nacka, mellan stad och natur, vilar familjevänliga och expansiva Nacka Forum. Här pulserar ett rikt utbud av kultur, kommers och nöjen. Grönskan väntar runt husknuten samtidigt som en kvarts bussresa tar er innanför tullarna. Tunnelbanan är planerad att anknyta vid Nacka Forum. Barnen har direkt närhet till förskolor, grundskola och gymnasium. Mängden aktiviteter och fritidsanläggningar i området lämpar sig utmärkt för er med spring i benen. För att stilla de kulturella lustarna bjuder Nyckelvikens herrgårdsområden in för kulturhistoriska miljöer och landmärken. Därtill rekommenderas närliggande Dieselverkstadens kulturevenemang. Med Nackareservatets gedigna strövområden som granne behöver ni aldrig oroa er för att gå miste om friluftsliv och flora. Ett av Stockholms mest populära naturområden erbjuder mysiga motionsspår, friska bad- och fiskevatten samt ett rikligt skafferi av bär och svamp.