BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

ÄLVSJÖ

Bergtorpstigen 36

  • 7 rum och kök
  • 125 kvm
  • Såld
  • 7878
  • 24
  • 14904
Värdera din bostad

Beskrivning

Ett vackert hus med mycket charm och en fantastisk trädgård väntar här på Bergtorpstigen 36. Färgsättningen är smakfull, den ljusa putsade fasaden passar perfekt mot den mörkt gröna nyansen på fönster och dörrar. Burspråket i vardagsrummet ger huset karaktär samtidigt som det ökar dagsljusinsläppet. Fastigheten är välbevarad både till det yttre och inre med många fina originaldetaljer. Hela huset är i mycket gott skick och har de senaste 10 åren genomgått i stort sett alla stora renoveringar, vilket har gjorts med varsam hand och med hänsyn till husets karaktär. 

Huset har förmodligen ett av Älvsjös bästa lägen. Den stora friköpta tomten om 1203 kvm är inramad av full grönska under sommarhalvåret. Här kan du välja om du vill ha sol eller skugga från morgon till kväll på de olika altanerna och gräsytorna. Nedtill har tomten en plan och stor del, perfekt för lek och bollspel. Uppe vid huset har man ett högt och fritt läge, helt utan insyn. Här finns också flera olika altaner, gräsytor och planteringar.
Här får man känslan av att bo på landet, men stadens centrum når man inom 30 minuter. Älvsjös naturreservat ligger bokstavligen runt knuten med elbelyst motionsspår, plogade skidspår på vintern, grillplatser, rikt djur/växtliv, utsiktsberg samt goda bär- och svampgömmor. Som boende här har du också 1 minut till buss 144 som trafikerar Fruängen-Älvsjö-Gullmarsplan.

Planlösningen tar tillvara ytan på bästa sätt med en optimal fördelning av rummen. Husets planlösning möjliggör 3-5 sovrum samtidigt som det inte kompromissas med sällskapsytorna. Bostaden inleder med en rymlig och ljus hall som har gott om plats för familjens ytterkläder och skor. Fina detaljer här är fiskbensparketten, det spröjsade fönstret och det vackra kassettaket. 

Till höger om hallen når du bostadens hjärta, den väl tilltagna sällskapsdelen, med fönster åt två håll varav ett burspråk som ger ett underbart dagsljusinsläpp. Härifrån har du en rofylld utsikt över omgivningen som är i full grönska under sommarhalvåret. Rummet har massor av yta för soffor och andra sällskapsmöbler. Gjutjärnskaminen eldar man gärna i året runt, såväl regniga sommardagar som kalla vinterdagar.
I förlängningen av vardagsrummet finner du den vackra matsalen som verkligen bjuder in till långa middagar. Här kan du duka upp för många gäster. Även här finns det fönster åt två håll vilket resulterar i ett riktigt ljust och trivsamt rum. För den som är i behov av ytterligare ett sovrum så går det att inrymma ett här.
En passage leder vidare till det smakfulla köket, på ena sidan av passagen är gästtoaletten placerad och på motsatt sida finns ett skafferi. Gästtoaletten är tidsenligt inredd med ett snyggt litet handfat och en tapet från William Morris & Co.
Köket är inrett i lantköksstil med skåpinteriör i en blågrå nyans och rejäla arbetsbänkar i granit. Här finns plats för ett matbord för ca 6-8 personer.

Den vackra trappan leder upp till den mer privata sovrumsdelen som inleds med ett sällskapsrum med en charmig öppen spis. Här finns plats för bl.a en soffa och en fåtölj. På hela övervåningen är innertaket klätt i kassettak vilket ger mycket karaktär. Det största sovrummet är målat i en sober varmbeige nyans. Rummet ligger helt fritt från insyn, härifrån har du utsikt över trädtoppar. Två inbyggda garderober bjuder på gott om förvaringsmöjligheter.
Badrummet, som nås från två av sovrummen, går i en ljus och tidlös färgskala med en beige träpanel på väggarna och ett rutigt klinker på golvet. I själva duschutrymmet pryder ett rektangulärt vitt kakel väggarna.
Sovrummet på andra sidan av badrummet är riktigt charmigt och i bra storlek med plats för säng, nattduksbord och t.ex en byrå. Möjlighet finns att göra rummet något större genom att öppna upp mot kattvinden. På golvet ligger en heltäckningsmatta. Det tredje sovrummet är minst lika charmigt! Här finns dessutom utgång till en liten balkong. Från fönster och balkong har du en trevlig vy över den lummiga trädgården. Även här ligger en heltäckningsmatta. 

Det nedre planet består av ett allrum, badrum/tvättstuga/bastu, ett stort rum som idag nyttjas som gym men som lika gärna kan bli ett bra sovrum. För den som är intresserad av en uthyrningsdel eller tonårsboende kan det finnas möjlighet att göra om källarplanet tack vare den stora ytan. En separat ingång finns från pannrummet. Bergvärme ger huset en bra komfort och låga driftskostnader.