BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västerhaninge

Floravägen 23D

  • 5 rum och kök
  • 139 kvm
  • 4766
  • 55
  • 2665
Värdera din bostad

Beskrivning

ACCEPTERAT PRIS! Först till kvarn, kontakta mäklaren för visning!

 

Varmt välkomna till Floravägen 23D och detta välplanerade och trivsamma radhus med stor trädgård där drömmen om egna odlingar och sena grillkvällar kan bli verklighet. Här bor du i ett hus uppfört 1970 med stora renoveringar redan bakom sig. Direkt i entrén kliver du in till en välkomnande och praktisk hall med klinker och gott om avhängningsmöjligheter för årstidens alla ytterkläder. Härifrån nås köket som är stort, välutrustat och stilrent renoverat. Hela huset präglas av fina materialval och praktiska lösningar. En rymlig matplats skiljer köket från vardagsrummet och den halvöppna planlösningen skapar rum för lek och härliga middagar i goda vänners sällskap. Pricken över i:et är den perfekt placerade öppna spisen med kassett som ger både stämning och uppvärmning. Vardagsrummet sträcker sig längst trädgårdens kortsida med stora fönsterpartier och utgång till ett stort trädäck med plats för både loungedel och matgrupp. Tomten är insynsskyddad och omgiven av grönska, en träport tar dig direkt ut till fritt läge med natur och Ribbybergsskolan ett stenkast bort. På tomten finns också en större redskapsbod och ett vedskjul. Baksidan vetter mot sydväst med många soltimmar.

En vacker trätrappa tar dig till ovanvåningen där husets fyra sovrum är belägna. Samtliga är mycket väldisponerade och rymmer otroliga förvaringsmöjligehter i både garderober och klädkammare. Det lyxiga badrummet är placerat i dess mitt med ett fint takfönster, stor kommod, toalett och utrustat med både dusch och badkar. På nedre plan finner du en WC och den smart planerade tvättstugan. I både hall, badrum och tvättstuga finns golvvärme.

På husets framsida finns en stenbelagd yta med plats för utomhusmöbler och cykelparkering. Husets fasad är renoverad 2022 med snyggt vitmålad liggande träpanel. Tomten är lättskött med odlingslådor, gräsmatta och fint uppvuxen grönska. Hela huset är mycket väl omhändertaget och de stora renoveringarna är redan utförda såsom fasad, tak, flertalet fönster, utomhusmiljöer, badrum och kök. Samtliga ytskikt är fina och väggarna är nyligen målade i harmoniska kulörer.

Radhuset är del av en samfällighet vilket innebär att samfälligheten sköter om grönytor, ser till att sopor hämtas, snöskottning osv. I samfälligheten finns parkeringsplats i garagelänga som ingår.

En kort promenad bort nås centrum med matbutiker, service och restauranger. Härifrån går pendeltåget som tar dig till city på 30 minuter, dessutom avgår flertalet busslinjer. Endast 10 minuter bort med bil eller buss nås havet med havsbaden och båtar som tar dig ut till skärgården.

Missa inte denna visning, varmt välkommen!

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 5 rum och kök .

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

Driftskostnad

Totalt 1 992 kr/mån (23 904 kr/år) varav El 1 200 kr/mån, Vatten/Avlopp 250 kr/mån, Försäkring 542 kr/mån. Antal personer: 4. Driftkostnaderna är uppskattade och kan både vara högre och lägre för ny ägare.

Byggår
1970

Gemensamhetsanläggning
HANINGE RIBBY GA:2

Renoveringar
2008 fasaden mot trädgården målades
2009 nya element i sovrum
2010 WC och tvättstuga renoverades
2011 nya innerdörrar och fönster i sovrum
2011 ny värmepump och entrédörr
2013 renoverades köket
2014 nytt yttertak och takkupol
2016 renoverades badrummet
2017 spolat och filmat stammar
2021 nya element i vardagsrum
2022 byttes fasaden på entrésidan

Fakta - Huvudbyggnad
Mark: Trädgårdstomt
Byggnadstyp: Radhus 2-plan
Grundläggning: Krypgrund med träbjälklag
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 3-glas isolerfönster, 2-glas isolerfönster, 2-glas kopplade fönster
Takbeläggning: Sadeltak med papp
Uppvärmningssystem: Luft-luftvärmepump, direktverkande el samt kamin med kassett
Ventilation: Självdragsventilation

Samfällighetsavgift
Samfällighetsavgiften är ca 3000 kr/kvartal. I denna ingår TV (basutbud), bredband (fiber), parkering, snöröjning, belysning, sophämtning och skötsel av gemensamma ytor.

Bilplats
I samfällighetsavgälden ingår parkeringsplats i garagelänga.

Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp året om.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en avgift om ca 825 kr.

Pantbrev
Det finns 2 919 000 kr i pantbrev. Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2 % av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, totalt värde: 1 613 000 kr.
Mark, totalt värde: 1 096 000 kr.
Summavärde: 2 709 000 kr.

Övrigt
Fastighetsägaren ansvarar för sotning. Boarea är enligt fastighetsregistret 130 kvm. En uppmätning med dagens standard är utförd med resultat 139 kvm boarea.

Områdesbeskrivning

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och radhus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker.

Skola
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård.

Kommunikationer

Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter.