BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Huddinge-Gladö Kvarn

Korta vägen 10

  • 1194 kvm
  • 2.300.000 kr
  • 9181
  • 203
  • 2341
Värdera din bostad

Beskrivning

Sällsynt tillfälle! Här finns det 4 tomter (FRIKÖPTA), intill varandra, som är till salu. Se tomterna som är utmärkta A,B,C och D på handlingar och bilder. Säljaren har tagit fram förslag på ritning för hus och friliggande garage (ej inskickade för bygglov), dessa kan användas av ny ägare eller så ritar man upp sitt eget drömhus. 

Pris:

Tomt A (Gladö Kvarn 1:328, Korta vägen 16): 2,650,000 kr

Tomt B (Gladö Kvarn 1:414, Korta vägen 14): 2,550,000 kr

Tomt C (Gladö Kvarn 1:415, Korta vägen 12): 2,550,000 kr

Tomt D (Gladö Kvarn 1:416, Korta vägen 10): 2,300,000 kr

Detta är ett unikt läge att förvärva en trevlig tomt i ett lugnt och bra läge i expansivt område. Fastigheterna ligger vid lugn återvändsplan och har ett högt och ostört läge med fin utsikt.

Detaljplanen för Gladö Kvarn antogs av kommunfullmäktige den 5 december 2011. I detaljplanen medges att byggrätten omfattar bebyggelse i två våningar med 150 kvm byggnadsarea (BYA) för huvudbyggnaden, samt 40 kvm sammanlagd BYA för komplementbyggnader i en våning. 

Denna fastighet ligger i etapp 1 i Gladö Kvarns projektering, vilket gör att anläggningsavgiften för kommunalt vatten och avlopp redan betalats av säljaren. Endast tillkommande kostnad för vatten och avlopp i samband med att servisanmälan skickas in av ny ägare, kostnad 24,000 kr enligt taxa för 2022.

 För mer info kring vatten och avlopp, kontakta Stockholm Vatten och Avfall och för frågor kring bygglov etc, kontakta Huddinge Stadsbyggnadskontor. 

Se bifogade handlingar i presentationen och kontakta mäklaren vid eventuella funderingar. 

Läs gärna mer om etapperna på Huddinge Kommun: www.huddinge.se/stadsplanering-och-trafik/planer-projekt-och-arbeten/pagaende-planer-projekt-och-arbeten-via-lista/sjodalen-fullersta/glado-kvarn---utbyggnad-av-gator-vatten-och-avlopp/ 

Välkommen att kontakta mäklaren vid intresse!  

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Friköpt - Tomt.

Byggnadssätt

Vatten och avlopp: Kommunalt VA.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.300.000 kr .

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Fastighetsrättsliga förhållanden:
Alla 4 tomter är friköpta.

Tomt:
Sutterrängtomter med härlig naturkänsla. Belägna i högt och fint läge.

Pantbrev:
Endast pantbrev på fastigheten Gladö Kvarn 1:328. Där finns uttagna pantbrev om 2,965,000 kr. Övriga 3 tomter finns inga uttagna pantbrev på. Behöver ny ägare ta ut nya pantbrev så kommer det med en kostnad om 2% av beloppet på pantbrevet.

Vatten och Avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp. Ny ägare står för själva påkopplingsavgiften (servisanmälan), ca 24,000 kr enligt taxa för 2022.

Bygglov:
Detaljplanen för Gladö Kvarn antogs av kommunfullmäktige den 5 december 2011. I detaljplanen medges att byggrätten omfattar bebyggelse i två våningar med 150 kvm byggnadsarea (BYA) för huvudbyggnaden, samt 40 kvm sammanlagd BYA för komplementbyggnader i en våning. 

De ritningar som är i annonsen är bara förslag på hur man skulle kunna bygga, dessa är alltså ej inskickade för bygglov till kommunen. Ny ägare kan använda dessa som grund eller att man ritar upp eget hus efter önskemål.

 

Områdesbeskrivning

Gladö kvarn var tidigare ett fritidsområdet, beläget invid sjön. Numera bor många här permanent. Området detalplanerat och byggs ut med kommunal service såsom kommunalt vatten och avlopp, fiber och belysning. På Gladö kvarns hemsida (gladokvarn.wordpress.com) finns mycket intressant information, både historik och nutida, som vänder sig till fastighetsägare och boende i Gladö kvarn samt till de som funderar på att köpa fastighet här. Sundby Gård med motionsslingor och rekreation ligger några minuters bilresa bort. Här finns stora skogsområden med bär och svamp.

Kommun

Huddinge

Skolor och barnomsorg

Närmaste skola är Balingsnässkolan med åk F-9 samt även särskola F-10.

Kommunikation

Buss 709 går till Huddinge centrum samt även Länna handelsplats. Med bil tar det ca 8 minuter till Huddinge centrum.

Naturen och fritid

Gladö kvarn är omgivet av naturområden med badsjö, vandringsleder och bra cykelled till Huddinge tätort. Kvarnsjön med friluftsbad, sommarkiosk och tennisbana har både kräftor och inplanterad fisk.

Affärer och restauranger

Närmaste butikscentrum är Huddinge centrum, ca 8 min med bil samt Länna eller Haninge centrum, ca 15 min med bil.