BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Midsommarkransen / Telefonplan

Tellusborgsvägen 92

  • 2 rum och kök
  • 44 kvm
  • 7333
Värdera din bostad

Beskrivning

GAVELLÄGENHET MED BALKONG I BÄSTA SYDVÄSTLÄGE!

- Gavelläge med ett fantastiskt ljusinsläpp genom fönster i tre väderstreck
- Soldränkt balkong i bäst sydväsläge
- Milsvid utsikt, helt utan insyn
- Alla tänkbara moderna bekvämligheter som diskmaskin, tvättmaskin, golvvärme och hiss
- Modernt kök med diskmaskin
- Helkaklat och stilrent badrum med tvättmaskin, golvvärme, handdukstork och bra förvaring
- Stor och stabil förening som äger marken, har låga avgifter och fördelaktigt pris för bredband och gym
- Centralt belägen i Midsommarkransen/Telefonplan där det kryllar av trevliga restauranger, mysiga caféer och charmiga butiker
- Utmärkta kommunikationer med endast tre minuter till tunnelbanan som tar er vidare till Södermalm på fem minuter

Varmt välkomna till denna oerhört välplanerade tvåa attraktivt belägen i pittoreska Midsommarkransen/Telefonplan. Bostaden utmärker sig med sitt insynsskyddade läge, ett fantastiskt ljusinsläpp genom flera fönster i tre väderstreck som låter ljuset flöda in fritt, en öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum, en hög modern standard genomgående i hela lägenheten samt en härlig balkong i bästa sydvästläge som fullkomligt badar i sol. Vidare erbjuds ni ett fräscht kök med diskmaskin, ett helkaklat badrum med handdukstork, golvvärme och tvättmaskin samt ett ordentligt sovrum med plats för dubbelsäng samt förvaring.

Brf Insteget är en stor och stabil förening som äger marken (=ej tomträtt), har låga avgifter och ett fördelaktigt avtal för fiberbredband via Ownit. I föreningen finns det två stycken tvättstugor, fyra stycken hissar, parkeringsgarage samt ett fräscht gym med rabatterade priser för föreningens medlemmar. Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Här i Midsommarkransen/Telefonplan bor ni i charmiga kvarter som erbjuder ett gediget utbud av mysiga caféer, kvalitativa restauranger och trevliga butiker. Kommunikationerna är utmärkta och tunnelbanan tar er vidare till Södermalms härliga puls på endast fem minuter och till T-centralen på 14 minuter.

Hjärtligt välkommen att anmäla ditt intresse till ansvarig mäklare!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 4 av 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 45-2086-1-1423-2. Föreningen Brf Insteget.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 2 874 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.39105 %.

Driftskostnad

Totalt 572 kr/mån (6 862 kr/år) varav El 396 kr/mån, Försäkring 176 kr/mån. Antal personer: 1. Driftskostnaderna är individuella och kan skifta beroende på förbrukning, avtal och antal boende i lägenheten.

Byggnadsår
2012

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Föreningen äger fastigheten Tvålflingan 11 i Hägersten som består av ett flerbostadshus med adress Tellusborgsvägen 90-92. Föreningens byggnad, som uppfördes 1972, har genomgått en ombyggnation som var klar 2012. Föreningen omfattar 255 bostadslägenheter, fördelat på 190 stycken 1:or, 64 stycken 2:or och en trea samt tre lokaler och tio bokaler.

Renoveringar
Genomförda:
2020 - Föreningen har genomfört obligatorisk ventilationskontroll och stamspolning. Godkänt resultat.

Föreningen har en 20-årig underhållsplan: Enligt upprättad underhållsplan är kommande åtgärder planerade under den kommande 4-årsperioden enligt nedan:
2021 - Åtgärder i värmeundercentral, justering av dörrar, byte av avloppsrännor
2022
2023 - OVK-besiktning
2024 - Underhållsåtgärder i gemensamma utrymmen

Föreningens ekonomi
Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning på 15% fr.o.m. 2023-01-01, främst pga. ökade driftskostnader. Detta är inräknat i angiven avgift. Föreningen äger marken(ej tomträtt) samt har tre lokaler som genererar goda intäkter. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2021.

Gemensamhetsutrymmen
Två bokningsbara tvättstugor som medlemmarna får nyttja med fyra tvättmaskiner, tre torktumlare, ett torkskåp och en mangel i respektive tvättstuga. Det finns även cykelrum och barnvagnsrum, separat sophus för hushållssopor (kommunal återvinningsstation finns vid Tellusborgsvägen 53) och en innergård med bänkar, planteringar och öppna ytor för avkoppling. Gym finns i fastigheten med rabatterat pris för föreningens medlemmar.

Tv och Bredband
Digital-tv kan levereras av Viasat eller Canal Digital och tecknas separat.
Fiberbredband levereras av Ownit med bra priser för föreningens medlemmar, 100 Mbit/s kostar 89 kr/mån och 500-1000 Mbit/s kostar 129 kr/mån.

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten till ett källarförråd.

Parkering
Föreningen äger och förfogar över 50 st parkeringsplatser utomhus (nr. 1- 50). Dessa uthyres av föreningen till en kostnad av 525 kr/månad. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
I fastigheten finns 39 garageplatser. Går att hyra för 850 kr/månad. Till garageplatsen är det separat kö.
Boendeparkering Taxa 4 i området på kringliggande gator. Kostnad 500 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägnade är godkänt, minsta ägarandel 10%.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
483 kr.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Hemsidan: www.insteget.se
Styrelsemail: brfinsteget@gmail.com