BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hagsätra

Vintrosagatan 54 3tr

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
  • 7703
  • 116
  • 2873
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna verkligen smakfullt inredda lägenhet med en fin layout som bjuder in till ett socialt liv med familj och vänner. Kanske Hagsätras bästa 2a - kom på visning och avgör själv!

Här möts man av en modern planlösning med god balans mellan de sociala ytorna och de mer privata rummen. Lägenheten har en stor härlig balkong och här kan man i lugn och ro njuta av solen och sommaren. Ett påkostat badrum i absolut toppskick - verkligen ett badrum i harmoni! Generösa fönsterytor i kombination med den utmärkta planlösningen skapar en ljus och luftig atmosfär. Lägenheten karaktäriseras av hög standard med stilrena färg- och materialval. Ett boende att trivas i året runt!

- toppskick
- modernt elegant badrum
- välskött förening
- närhet t-bana & bussar
- närhet grönskande omgivningar & naturreservat

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med en hemtrevlig atmosfär och mycket bra möblerbarhet där man på ett naturligt sätt får plats för både soffgrupp och övrigt möblemang. Generösa fönster ut mot grönskande skogsparti och solens strålar under stora delar av dagen skänker en behaglig känsla i vardagsrummet. Ekparkett på golvet vilket det är genomgående. Målade väggar. 

BADRUM
Snyggt badrum med helkaklade väggar och golv i sobert grå färg. Påkostat och verkligen sober inredning - modernt och lyxigt helt enkelt! Renoverat 2015. Badrumsutrustningen består av toalett, tvättställ med tillhörande underskåp samt en dusch med duschväggar i glas. Dubbelt badrumsskåp med god förvaring och spotlight. I badrummet finns även en tvättmaskin under praktisk bänkyta med förvaring över. Toppklass! 

KÖK
Ett fint och stilrent kök med fokus på matlagning och umgänge. Bra med plats för matbord och socialt umgänge, samt utgång till den utmärkta balkongen - perfekt för morgonkaffet och avkoppling. Ett kök var funktionaliteten står i centrum - mästerkocken har verkligen plats för att briljera. Köksutrustningen består av kyl/frys, ugn, spishäll samt en spisfläkt. 

SOVRUM
Rofyllt sovrum utan insyn. I rummet finns gott om plats för såväl dubbelsäng som övrigt passande möblemang. För förvaring finns en mycket bra garderobsvägg. Från sovrummet når man både kök och vardagsrum. 

HALL
Välkomnande hall med ett snyggt och praktiskt instegsklinkers. Här finns mycket bra avhängningsmöjligheter och gott om förvaring i form av tre garderober (den ena garderoben är inredd som städskåp). Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett bra förråd.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 90. Föreningen Brf Dörrhaken 1.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 224 kr (Värme, Vatten, Förråd ingår. Obligatoriskt bredband 149:-/mån, Kabel-tv 70:-/mån ingår ej). Andel i föreningen är 0.5492 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 350 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 162 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Allmänt om föreningen
Bostadsföreningen Dörrhaken 1. Föreningen är ett privatbostadsföretag (s.k äkta bostadsrättsförening) enligt inkomstskattelagen. Föreningen är belägen i stadsdelen Hagsätra i Stockholm på adresserna Vintrosagatan 50-56. 
Bostadsrättsföreningen registrerades 2003-01-21. Fastigheten Stockholm Dörrhaken 1 är upplåten med tomträtt. Föreningen innehar sedan 2003-06-18 tomträtten till fastigheten. Fastigheten bebyggdes 1956-1959 och består av fyra flerbostadshus i 9 våningar. Föreningen består av 152 lägenheter. Varav ca 16 hyresrätter. Samt 2 lokaler. Byggnadernas totala area uppgår till 11.249 kvm, varav 11.234 utgör lägenhetsarea och 15 kvm utgör lokalarea.

Ekonomi
Föreningens ekonomi är mycket god och med låg skuldsättning. Inga planerade avgifshöjningar. De kvarvarande hyresrätterna är en dold tillgång.

Fastigheten
Föreningens mark är upplåten med tomträtt. Tomträttsavgälden läggs om 2028-04-01

Genomförda renoveringar/åtgärder
1994-1995 Rörstambyte
1994-1995 Elstambyte
2004 Installation av nya maskiner i tvättstuga 
2004-2005 Nyinstallation av hiss
2006 Trapphusmålning
2008-2001 Om-/tillbyggnad av balkonger/fasader
2012 Omläggning och tilläggsisolering av tak
2013 Utbyte av ventilationsdon i lägenheter och OVK
2013 Iordningställande av styrelserum 2013 
2014 Installation av nytt värmesystem (frånluftsåtervinning)
2014 Anläggning av ny uteplats med grillplats
2015 omasfaltering samt målning parkeringsrutor
2015 lekplats
2016 renovering tvättstuga, relining dag- & spillvattenavledningar, byte kodlås entrédörrar, installation av fjärrövervakning av värmestystemet.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har mellan husen uteplatser, lekplats, där finns det även bord och stolar samt möjlighet att grilla. Vidare finns cykelförråd, barnvagnsrum samt två moderna och fullutrustade tvättstugor.

Tvättstuga
Det finns fyra tvättstugor, två i hus 50 och två i hus 52.

P-platser
Föreningen har 84 p-platser, för närvarande kö.

TV- och internetanslutning
Huset är anslutet till Ownit för bredband samt Sappa för kabel-tv. I månadsavgiften ingår grundutbud för kabel-TV via Sappa. Bredband via Sappa tillkommer med 149:-/mån.

Ägande
Delat ägande godkänns, minsta ägarandel är 10%. Juridiska personer godkänns inte.

Föreningens ekonomi
Förening med god ekonomi. Stora renoveringar och amorteringar har gjorts de senaste åren. 
Föreningens lån, ca 2 696:-/kvm.

Föreningens hemsida:
www.dorrhaken1.se
styrelsen@dorrhaken1.se
Ordförande Anna Göras

Områdesbeskrivning

HAGSÄTRA - NÄRHET TILL DET MESTA
Området Hagsätra började byggas 1957 och är en stadsdel i Söderort inom Stockholms kommun. I Hagsätra centrum finner du ett bra centrumutbud av butiker samt även olika serviceinrättningar så som exempelvis vårdcentral, bank, bibliotek och apotek med mera. I övrigt finner du även två matbutiker, konditori och olika restauranger. Hagsätra gränsar till Älvsjö, Örby, samt Rågsved och Stuvsta. Vintrosagatan ligger i ett lugnt och naturnära läge med närhet till centrum och allmänna kommunikationer. I Hagsätra finns även Vantörsbornas stora sommar-oas, Älvsjöbadet med bassänger, stora gräsytor och aktiviteter för stora och små. I närheten finner du även Hagsätra idrottsplats.

KOMMUNIKATIONER
På ca 4 minuters promenad har du Hagsätra Centrum där du kan ta tunnelbanans gröna linje. Buss 143, hållplats precis utanför porten mot Liljeholmen tar dig till Älvsjö Centrum på ca 12 min, eller Högdalen. Vid Älvsjö finns flertalet busslinjer samt pendeltåget mot Stockholm Central. Är du bilburen når du från bostaden snabbt flera större trafikleder och tar dig till Stockholm C på ca 10 minuter. Skolor och Barnomsorg

BARNOMSORG & SKOLOR
Det finns två skolor i Hagsätra. Ormkärrsskolan har låg- och mellanstadium. Hagsätraskolan har låg-, mellan- och högstadium. I Hagsätraskolan finns en privat fritidsverksamhet för barn som blivit för gamla för vanligt fritids. Den kallas för mellanstadieverksamheten och hyr in sig i skolans lokaler. Där kan barnen bland annat göra läxor, lyssna på musik, spela biljard, och spela bandy.