BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Kvarngränd 5, 5tr

  • 3 rum och kök
  • 85 kvm
  • 5.895.000 kr Utgångspris
  • 3506
  • 180
  • 3221
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna fantastiskt fina och välplanerade 3a i populära Kvarnholmen. Bostaden ligger i ett perfekt läge med direkt närhet till vatten, natur och kommunikationer in till City med både buss och pendelbåt. Bostaden erbjuder allt från en härlig öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, två stora sovrum samt härliga fönster i en industriell känsla. I huset finns även en fantastisk takterrass med panoramautsikt över Djurgården och inloppet. Detta är en bostad som måste ses på plats!

Bostaden är mycket fräsch med stilrena materialval. Här är det bara att flytta in! När man kommer in till bostaden välkomnas man av den trevliga hallen med goda avhägningsmöjligheter. Vidare in kommer man till det välplanerade köket  som är fullt utrustat maskinellt med kyl och frys, spishäll, inbyggd mikro och ugn samt diskmaskin. Här finns även mycket goda förvaringsmöjligheter samt arbetsytor.  Detta är den perfekta samlingsplatsen för vänner och familj.

Vardagsrummet är stort och luftigt och är väldigt lättmöblerat. Här får man enkelt plats med större soffa, tv-möbler, matbord samt annat möblemang om så önskas. Stora fönster som släpper in rikligt med ljus i bostaden. Här får ni även fin utsikt mot vattnet och Djurgården.

Bostaden har även två stora sovrum som enkelt rymmer större säng och förvaring.

Ytteffektivt badrum i tilltalande färger där du har toalett, dusch och handfat med förvaring samt tvättmaskin och torktumlare.

Varmt välkommen på visning!

- Välplanerad 3a med optimal planlösning.
- Mycket bra förvaring.
- Fantastiskt läge med närhet till allt.
- Kök fullt utrustad maskinellt med bra arbetsytor
- Mycket bra skick, bara att flytta in.
- Nackas mest populära bostadsområde.
- Fantastisk takterrass högst upp i huset.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 12510. Föreningen Brf Saltsjöns Magasin IV.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.895.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 434 kr (Värme, Vatten, bredband, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 1.643 %.

Driftskostnad

Totalt 608 kr/mån (7 300 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 308 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1931/2015

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Fastighetens byggnad är ursprungligen en lagerlokal från 1931 och är placerad mellan kvarnen Tre Kronor och Havrekranen, mitt i en del av den svenska industrihistorien. År 2014/2015 totalrenoverades och byggdes huset om till Brf. Brf Saltsjöns Magasin IV bildades 2013 och är belägen på Kvarngränd 3-7, Magasinsgången 2-4 i Nacka och består av 66 stycken lägenheter. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Utförda/kommande renoveringar
Inga renoveringar är i dagsläget utförda eller planerade - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-24.

Avgiftsförändringar
Föreningen har en planerad årlig avgiftshöjning på 2% för att täcka framtida underhåll och driftskostnader - uppgifter hämtade från föreningen 2022-10-05.

TV och bredband
Ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2. Baspaket för TV och 250/50 Mbit internet ingår i avgiften.

EL
Föreningen har elmätare för varje bostadsrättslägenhet. Bostadsrättsinnehavaren debiteras månadsvis på hyresavin för den faktiska elförbrukning.

Gemensamhetsutrymmen
Alla lägenheter har ett källarförråd beläget i källaren.
Stor takterrass finns belägen på taket vilket kan nyttjas av medlemmarna. På takterrassen finns grill och ett flertal matgrupper. I fastigheten finns det skyddsrum för 120 personer, undercentral i källarplanet, soprum, cykelrum samt barnvagnsrum. Föreningen tillhandahåller även en gästlägenhet som kostar 200 kr/natt att hyra.

Bilplats
Till föreningen finns ca 52 garageplatser och 2 MC-plaster. Garaget sköts i form av en gemensamhetsanläggning med fem andra grannföreningar. En garageplats uthyres för ca 1 000 kr/månad för enkelplatser, 1 700 kr/månad för dubbelplatser och MC-plats för 250 kr/månad. From 2022-06-01 kommer det finnas möjlighet till laddstolpar i garaget.
I dagsläget finns ett fåtal lediga platser - uppgifter hämtade från föreningen 2022-08-24.

Ägande
Delat ägande tillåts, men juridisk person tillåts inte som medlem.

Överlåtelseavgift
1 138 kr. 

Pantsättningsavgift
455 kr. 

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan). För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com