BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

ÖSMO

Beles väg 18

  • 4 rum och kök
  • 105 kvm
  • 3.395.000 kr eller högstbjudande
  • 11585
  • 168
  • 5242
Värdera din bostad

Beskrivning

Nyrenoverat enplanshus om 105 kvm + garage samt extrarum i familjeidyllen Ösmo med bra planlösning och genomgående fina ytskikt, underbart uterum, två uteplatser med trädäck, vidbyggt garage och fin mindre tomt med gräsmatta i härligt västläge med kvällssol och morgonfika i soligt östläge på entrésidan vid köket.

Ett perfekt läge för familjen som önskar sig ett bekvämt boende. Lugnt läge på mindre återvändsgata. Ingen genomfartstrafik. Nära service, natur, skolor, förskolor, idrott, simhall, buss och pendeltåg.

PRIVAT VISNING KAN ORDNAS - RING 070 799 30 55

Detta är ett hus för en familj med lite högre krav. Det ultimata huset för er som söker ett familjehus där det mesta är nyrenoverat. Det utökade badrummet är helt nybyggt så sent som i januari 2023, likaså det underbara uterummet. Övriga delar är även de nyligen renoverade med genomgående fina ytskikt. 

Här finns livet på landet men med lokal närservice, Nynäshamn samt även Södertälje och Stockholm inom kort räckhåll.

Vidbyggt garage med ett ytterligare rum som kan användas som t ex kontor. Detta rum har använts tidigare som ett ungdomsrum. Parkering för två bilar utanför garaget.

Vardagsrummet är utökat idag där ett tidigare tredje sovrum blivit en del av vardagsrummet men kan återställas för er som behöver ett tredje sovrum.

- Renoverat
- Enplanshus
- Hög standard
- dubbla WC
- Vidbyggt garage
- Inglasat uterum plus två fina trädäckade uteplatser
- Tomt i soligt västläge
- Lugnt läge nära service och kommunikationer

 



 

 

 

 

 

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Småhus - Friköpt. 4 rum och kök varav 2 - 3 sovrum.

Byggnadssätt

Grund: Gjuten betongplatta. Stomme: Träregelstomme. Bjälklag: Trä. Fasad: Trä. Tak: Plåt, tegelpanneform. Ventilation: Självdrag och paxfläkt i våtutrymme. Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp. Fönster: 3-glas isoler.

Uppvärmning

Luftvärmepump, elradiatorer samt elgolvvärme i våtutrymmen, hall och kök.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.395.000 kr eller högstbjudande.

Driftskostnad

Totalt 4 246 kr/mån (50 950 kr/år) varav El 2 917 kr/mån, Vatten/Avlopp 833 kr/mån, Renhållning 204 kr/mån, Försäkring 292 kr/mån. Antal personer: 2. Elförbrukning ca 19 000 kwh/år Sophämtning med sortering av matavfall Försäkringsbolag: IF.

Fastighetsbeteckning: NYNÄSHAMN RÄTTAREN 76

 

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)

Byggnad, totalt värde: 1 095 000 kr
Mark, totalt värde: 611 000 kr ().
Summavärde: 1 706 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1972
Värdeår: 1972 

Ägandeform/bostadstyp
Friköpt, Småhus


Tomt
463 m², trädgårdstomt.

Fullvärdesförsäkrad
Ja

Area enligt fastighetsutdrag
Boarea (BOA) 105 kvm, - tillkommer garage med extrarum, samt ett nybyggt inglasat uterum

 

Fakta - Huvudbyggnad
Byggnadstyp: Enplanshus kedjehus - med vidbyggt garage samt inglasat uterum                                                 

Stomme: Trä                                                                                                                                                

Grundläggning: platta på mark    

Bjälklag: trä.

Fasad: Trä.

Fönster: 3-glas isoler.

Takbeläggning: Tegelformad plåt

Ventilation: Självdrag / mekanisk

 

Uppvärmningssystem:
Direktverkande el,
Luft-luft värmepump,
Golvvärme (el) badrum, tvättstuga, entréhall och kök

Utförda renoveringar:

1991- Huset förvärvades av nuvarande ägare. Äldre uppgifter är således andrahandsuppgifter från tidigare ägare.

Tak: 2000- Taket är bytt i sin helhet vad det gäller yttertak av plåt, läkt samt papp. Delar av innertaket byttes i sponten som var dåliga.

Våtutrymme: 2000- Badrummet byggdes om till tvättstuga.

2023- Tvättstugan byggdes om till badrum.

Utvändig grund: 2022- Delar av plattan bilades ur i kök och badrum efter vattenskada.

 

 

Installationer:

2021- Luftvärmepump installerades.

2023- Elen i bygggnaden är utbytt och uppgraderad.

Övrigt:

2022- Tilläggsisolering av fasaden utfördes.

2022- Ny fasadpanel anlades runtom.

2022- Nya fönster installerades.

2022- Ny ytterdörr och farstu installerades.

2022- Nytt golv i köket med golvvärme och bänkar.

2022- Ny maskinpark i köket bortsett från diskmaskin som är från ca. 2010. 

 

Vatten och avlopp: 
Kommunalt

Anslutet till Fiber:

Ja, Telia

Parkering
Garage samt plats för två bilar utanför garaget.

Övriga byggnader:
- Garage med extrarum
- Nybyggt inglasat uterum

 

Inteckningar/pantbrev
Totalt antal inteckningar: 9 Totalt belopp: 1 654 000 SEK
Vid uttagande av nya pantbrev erläggs en avgift på 2% av pantbrevsbeloppet samt en administrationsavgift. Betalas av köparen.

Planbestämmelser
Stadsplan: Vansta 5:2 (1970-01-22)

Besiktning
Denna fastighet är besiktigad. Besiktningsprotokollet som finns tillgängligt ger information som är en viktig del i de överväganden en köpare ska göra. Som slutgiltig köpare har du även möjlighet att få en genomgång av protokollet på telefon med ansvarig besiktningsman. Denne kan svara på frågor och redogöra för besiktningens alla delar. Vill du ha en genomgång på plats i huset kan du få det mot en mindre kostnad.

Kommunal avgift
Storleken på fastighetsavgiften beräknas med hjälp av taxeringsvärdet men kan aldrig bli högre än takbeloppet, som är 9287 kronor för inkomståret 2023. Takbeloppet är indexbundet och följer den årliga förändringen av inkomstbasbeloppet. Avgiften betalas av den som är registrerad ägare till fastigheten för hela året vid årets ingång. Detta kommer därför att regleras i likvidavräkningen på tillträdesdagen och köparen kommer då att erlägga ersättning till säljaren för de dagar som köparen äger fastigheten av kalenderåret.

Lagfart
Lagfartsavgift för sk stämpelskatt betalas när ny ägare ansöker om lagfart på fastigheten. Denna avgift är 1,5 % på köpeskillingen samt en adminstrations avgift om ca 825 kr.

Övrigt
Uppgifterna i denna objektsbeskrivning är grundade på av säljaren lämnad information. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och bi- area om denna är väsentlig för köparen. Köpare uppmanas även att kontrollera eventuella byggplaner o.s.v. i området om detta är av betydelse för köparen.  

 

Rumsbeskrivning

En mindre farstukvist med tak på husets gavel jämte garaget leder dig in i denna fina bostads entréhall.

ENTRÉHALL - Ny entrédörr med Yalelås för modern låshantering, Klinkergolv med golvvärme och fina rymliga ytor för kläder och skor i garderob. Spots i taket.

 I entréhallen ligger till vänster ett tidigare badrum som idag har omvandlats till TVÄTTSTUGA och Gäst-wc med klinkergolv med golvvärme och kakelväggar, Tvättmaskin och Torktumlare, Klädvårdsbänk, WC, handfat, spots i taket och vädringsfönster.


En kort hallgång leder in i huset. På dess högra sida hittar du det helt nybyggda BADRUMMET i absolut senaste badrumsmodet med klinkergolv ljusgrått med golvvärme och vita 30x60 kakelplattor på väggarna. Duschhörna med fondvägg i svart mosaik, glasväggar, modern takdusch i svart.
Dubbla skålformade handfat i kommod och vackra kranar med ett stort spegel-klätt badrumsskåp över. Fin vit badrumsinredning med skåp. WC och Handdukstork (el), svart.
Spots i taket. Vädringsfönster samt mekanisk vädringsfläkt. Här finns även husets VVB.

 

Till vänster i hallgången, tvärs över från badrummet finner du det MINDRE SOVRUMMET. Parkettgolv och grå tapet.

Svänger du vänster efter hallgången befinner du dig i husets MATSAL med utgång till trädäcket på entrésidan. Ljust med tre fönster, parkettgolv och ljusgrå väggar samt spots i taket. Öppet mot ett vacker långsmalt arbetskök.

KÖKET med mörkgrått klinkergolv med golvvärme, vitt kakel på väggar, ljusgrå bänkar och fin ek skåpinredning. Spots i taket. Köket är välutrustat med moderna vitvaror från Samsung och Elektrolux, - fullhöjds kyl och frys, spishäll induktion och varmluftsugn, spisfläkt, diskmaskin, integrerad microugn i arbetshöjd. Fönster. 

Jämte matsalen finns husets MASTER SOVRUM med plats för dubbelsäng, parkettgolv, vit tapet och petroleumfärgad fondvägg, garderob med spegel-skjutdörrar, spots i taket. 

VARDAGSRUMMET är ljust och rejält med plats för såväl soffgrupp, fåtöljer, bokhyllor som dartbanor idag. Det är husets tredje sovrum som blivit en del av vardagsrummet men detta sovrum kan med uppsättande av ny innervägg återställas för den som behöver. Parkettgolv, vita väggar, fem fönster, utgång till uterummet, spots i taket. 

Slutligen har vi det nybyggda UTERUMMET med trädäcksgolv, el och väggbelysning samt spots i taket, isolerglas skjutdörrar som kan öppnas helt. Trädäcket fortsätter ut på den fin inramad uteplats i soligt västläge med grill.

GARAGET rymmer en bil men har även ett ytterligare rum som kan användas till exempel som arbetsrum (har tidigare använts som ungdomsrum).

Områdesbeskrivning

I Ösmo bor du i ett lantligt mindre samhälle med idylliska omgivningar men ändå nära daglig service och inom 30 minuter till Södra Stockholm. Antingen via motorväg (73) eller med pendeltåget. Tar du motorvägen söderut har du Nynäshamn på 8 km avstånd med ännu mer service och handel. Väg 225 startar även i Ösmo och leder till Södertälje.  

Här finns livet på landet blandat med bekvämt förortsliv.

Ösmo omgärdas av både skog och öppna fält med lantbruk och där naturen bjuder in dig till strövtåg och utflykter bland hagar, skog och hav samt badsjöar. Skolor finns ett flertal i Ösmo från förskola till höstadiet. Gymnasiet ligger vid Nynäs Gård. Se kommunens hemsida för mer information.

I Ösmo finns även Livs, restauranger, vårdcentral m.m. samt en mängd idrottsanläggningar med idrottsklubbar för ungdomar.

Ca 7-8 minuters gång till bussplan och pendeltågsstationen. (du kan även ta lokal buss till pendeltågsstationen). Infartsparkering för dig som tar bilen till pendeltåget.

Ösmo har bussförbindelser med Gullmarsplan & Nynäshamn, Västerhaninge samt Södertälje. 

Ut mot havet finns många havsbadplatser. En populär sådan finner du vid Rangsta ca 8 km västerut vid Himmerfjärden. Närmaste sjö är Muskan i norra ösmo. Söker du en badsjö med anlagd badplats finns inom kort avstånd Fagersjön och Grindsjön. Men i Ösmo finns även kommunens simhall.

Nynäshamn och Sorunda bjuder på skärgårdsmiljö med livskvalité men även levande landsbygd med många gårdar och häst-, ko-, och fårhagar. Från Nynäshamn utgår färjor till bl a Gotland och Polen. På halvöarna Torö och Lisö med flera möjligheter till havsbad. I Hamnen finns mysiga restauranger, rökeriet, fisk & skaldjur, och båttrafik. Här kan du äta god mat i mysig miljö eller köpa färsk fisk. - varför inte ta en tur ut i skärgården?. I hamnbodarna hittar du ekologiska bakverk, presenter, inredning och hantverk. Här finns även glass-bodarna Lejonet och Björnen samt SIA-Glassbaren. Sommartid kan du ta din nyinköpta glass och promenera ut på Nordens längsta pir belägen i hamnen?

Kanske vill du surfa ute vid Stenstrand? - på Torö ligger surfparadiset Stenstrand samt naturområdet Ören med fin badstrand. På Torös sydliga Ankarudden hittar du även restaurangen Sjöboden. Är du sugen på en skärgårdsutflykt kan du t ex äntra någon av  Waxholmsbolagets båtar från Ankarudden till Landsort/Öja eller från Nynäshamn till t ex Utö eller Nåttarö.

För den golfintresserade finns det en golfbana (en vacker 27-hålsanläggning) i norra Ösmo (Körunda golf och hotell)