BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kärrtorp

Fyrskeppsvägen 76

  • 2 rum och kök
  • 52 kvm
  • 2.500.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

- Optimalt planerad 
- Balkong mot grönska
- Insynsskyddad 
- Högst upp i huset 
- Omtyckt BRF 
- Naturnära 
- Nära kommunikationer 

Nu finns chans att se denna underbara två på Fyrskeppsvägen 76. Bostaden finner ni högst upp i huset i ett fritt läge med ett härligt ljusinsläpp från väl tilltagna fönsterpartier samt en magisk balkong i ett underbart läge. Planlösningen är genomgående och fönster vetter i två väderstreck. Rummen är rymliga och lätt att möblera. Till bostaden hör två förråd. Ett perfekt boende för singelhushållet, paret eller den växande familjen! 

Brf Fyrskeppet är en omtyckt förening bestående av 237 bostäder varav 23 är hyresrätter (dold tillgång). Föreningen har en övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra. De har även flera innergårdar med lekplatser och grillmöjligheter. 

På Fyrskeppsvägen finns flera restauranger, närlivs och konditoriet Santa Fé som även har eget bageri. Med några minuters promenad från lägenheten når man bussar som tar en till Gullmarsplan (via Blåsut), till Kärrtorp centrum likväl som till Älvsjö där pendeltågsanslutning finns. I Kärrtorps centrum finns flera matbutiker, restauranger, bank, apotek, Biografen Reflexen, Turteatern med mera. Området har mycket goda kommunikationer: med tunnelbanan tar det tio minuter till Medborgarplatsen och en kvart till T-centralen.

Bostaden erbjuder ett perfekt läge med promenadsavstånd till Nackareservatet med både skidåkning, bad och promenader i naturen. Sicklasjön erbjuder fina möjligheter till långfärdskridskor på vintern och på sommaren finns både klippbad och badbryggor. Precis nedanför föreningens fastigheter ligger Nytorpsgärde, ett grönt fält som sträcker sig från Nackareservatet och Kärrtorps IP till stadsdelen Blåsut och Hammarbyhöjden. Det finns gott om motionsmöjligheter med elljusspår och längdskidspår på vintern, och drygt 1 km från Fyrskeppsvägen ligger Dammtorpssjön och Söderbysjön med en populär badplats.

Det är inte heller långt till Hellasgården, som erbjuder friluftsaktiviteter året om. I övrigt serviceutbud är Globen City i närheten. Globen City med dess rika utbud på affärer, idrotts- samt konsertarrangemang finns också inom gångavstånd. Inkluderat i Globen City räknas även Tele2-arena med både arrangemang och nöjesutbud.

Måste upplevas på plats! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 00228. Föreningen Brf Fyrskeppet.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.500.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 4 651 kr (Vatten och värme. ingår. Obligatorisk avgift för bredband om 254 kr tillkommer. ingår ej). Andel i föreningen är 0.0034469 %.

Driftskostnad

Totalt 97 kr/mån (1 164 kr/år) varav El 97 kr/mån. Driftkostnader är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

437 246 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Byggnadsår
1949-50

Uppvärmning
Fjärrvärme

Renoveringar
2019 Dränering av samtliga fastigheter och byte/relining av liggande stammar
2019 Utbyte undercentraler
2017 Utbyte av samtliga källardörrar
2016 Utbyte av garageportar, renovering av entrépartier
2015, OVK samt rengöring av kanaler, uppfräschning utemiljön, byte av låssystem
2014 Fönsterbyte, nybyggnation tvättstugor
2013 Installation av bredbandsnät, fiber (Telenor)
1995 Stamrenovering badrum/kök

Kommande renoveringar
Fasad och elstigar (ej fastställt)

TV och internetanslutning
Via Telenor. Obligatoriskt tillägg om 254kr/mån för internet adderas på månadsavgiften.

Energiprestanda
122 kWh/m² och år.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Fyrskeppet förvärvade fastigheten med tomträtt år 2010 och består av 240 lägenheter varav 23 hyresrätter samt 7 kommersiella lokaler.

Hemsida
www.brffyrskeppet.se

Ägande
Godkänt med delat ägande, minsta andel 10%.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns fyra gemensamma tvättstugor belägna på Fyrskeppsvägen 30, 33, 52, 78 som medlemmar kan nyttja. Övernattningslägenhet finns på Fyrskeppsvägen 31 och föreningslokal finns på Fyrskeppsvägen 50.
Till varje lägenhet hör två förråd.

Parkering
Inom föreningen finns 16 st varmgarage, månadshyra f.n. ca 1 340 kr.
Inom föreningen finns 39 st P-platser med el, månadshyra f.n. ca 570 kr.
Inom föreningen finns 52 st P-platser utan el, månadshyra f.n. ca 444 kr.
F. n. är det kö till alla platser.

Förvaltare
SBC Förvaltning

Pantsättningsavgift
483kr

Överlåtelseavgift
1 207 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Rumsbeskrivning

Entréhall
Inbjudande hall med gott om plats för ytterkläder och skor. Förvaring finns i platsbyggda garderober. 

Badrum 
Badrummet går i vitt med kaklade väggar och plastmatta. Här finns badkar, dusch, handfat samt spegelskåp. 

Kök 
I köket finns gott om förvaring i över- och underskåp. Arbetsytan är väl tilltagen för matlagning. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, ugn, kolfilterfläkt samt diskmaskin. Här finns även skafferi. 

Vardagsrum 
Välplanerat rum som enkelt möbleras med stor soffa, fåtölj, mm. Här har ni ett flödande ljusinsläpp från de generösa fönsterpartiet! Från vardagsrummet nås bostadens härliga balkong. 

Balkong 
Underbar balkong i bästa läget med en fri utsikt mot grönska. En given plats för återhämtning och avkoppling, även för odling och blomster. 

Förråd 
Till bostaden hör två förråd.