BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Johanneshovsvägen 102, vån. 2

  • 3.5 rum och kök
  • 81 kvm
  • 4.995.000 kr Utgångspris
Värdera din bostad

Beskrivning

• Modern fastighet med hiss i huset
• Utmärkt 3,5 RoK med tre bra sovrum
• Fritt och ljust läge, insynsfritt
• Garage i huset och 3 min till tvärbana
• Stabil förening som äger marken

Med ett högt och ljust läge i trevliga Årstastråket säljes denna välplanerade 3,5 RoK med allt man kan önska sig av ett modernt boende. Här bor du modernt och bekvämt i klassiska kvarter. Utmärkta kommunikationer med närhet till tvärbana, tunnelbana och pendeltåg.

Väl innanför dörren möts du av en optimalt planerad lägenhet med alla kvadratmeter på rätt ställen. Luft och rymd genomsyrar lägenhetens kök och vardagsrum där du fritt kan möblera efter önskemål och behov. Här finns gott om plats för soffgrupp, fåtölj och tv-möbel. Från vardagsrummet når du det sociala och fullutrustade köket med en rejäl matplats. I vardagsrummet har säljarna byggt ett tredje, mindre sovrum. Från hallen och köket når du de två större sovrummen, ett mindre och ett större. Båda sovrummen har lättmöblerade ytor och gott om plats för förvaring. Från det stora sovrummet nås den rejäla balkongen med ett klockrent västläge. Den solsäkra balkongen med eftermiddagssol vetter mot den lugna innergården. Lägenheten har genomgående mattlackerad ekparkett och mycket fräscha ytskikt. Lägenheten klassas som 3 RoK enl. föreningens lägenhetsförteckning, men nyttjas som 3,5 RoK. Kort och gott ett boende där nyproduktionskänslan fortfarande sitter i - här är det bara att flytta in.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3.5 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 2 av 8, hiss finns. Lägenhetsnummer N61103. Föreningen Brf Arlaparken, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.995.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 6 236 kr (Värme, kallvatten, TV och fiberbredband ingår. Separat varmvattendebitering om ca. 50kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 0.56179 %.

Driftskostnad

Totalt 250 kr/mån (3 000 kr/år) varav Försäkring 200 kr/mån, Övrigt 50 kr/mån. Övrigt = separat varmvattendebitering.

Lägenhetens nettoskuldsättning

785 444 kr

Föreningen
Brf Arlaparken består av 180 bostadsrätter uppdelade på två säljetapper. Den första med 93 bostadsrätter i södra etappen, därefter byggdes ytterligare 87 bostadsrätter i den norra etappen. Huset är byggt under 2016-2017 och därför finns inga planerade större renoveringar. I södra etappen av Lindes backe finns två till tre kommersiella lokaler och i den norra etappen finns ytterligare fem till sex lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Uppvärmning via fjärrvärme.

Marken
Föreningen äger sin mark och därför utgår ingen tomträttsavgäld.

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar.
Eftersom fastigheten är nybyggd finns inget större underhåll planerat inom de närmsta 5-10 åren.

Gjorda renoveringar
2023 LED belysning i garaget
2021 Automatiska portöppnare har installerats.
2021 Nödtelefonerna i hissarna är nyligen uppgraderade.

Månadsavgiften
Föreningen höjde månadsavgifterna med 10% från 2024-01-01. Varmvatten debiteras separat, ca. 50kr/mån enligt. schablon.

Tv och bredband
TV och fiberbredband tillkommer med en obligatorisk kostnad om 169 kr/mån

Tvättstuga
Utöver tvättutrustningen som finns i varje lägenhet finns en gemensam tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Tvättstuga finns i källaren.

Cyklar, barnvagn och rullstol
Cyklar förvaras i cykelrum i källarplan. I anslutning till gården finns en cykelverkstad med fast installerad cykelpump och möjlighet att tvätta av cykeln. Barnvagns- och rullstolsrum finns i anslutning till varje trapphus.

Gemensamhetslokal och övernattningsrum
I huset finns en gemensamhetslokal som föreningen disponerar som styrelserum. I samma lokal finns ett övernattningsrum som medlemmarna kan hyra till en kostnad om ca 350 kr/natt.

Sophantering
Varje hushåll sorterar själv sina sopor. Hushållssopor slängs i sopnedkast på gården. Sopbehållarna är förlagda under mark och endast nedkastet sticker upp. För övriga fraktioner som tidningar, plast, glas, metall m.m. finns källsorteringsrum.

Förråd
Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd i källarplan som är anpassat efter lägenhetsstorleken. Förråden delas av med gallerväggar.

Parkering
Tillhörande föreningen finns garage i två plan med 127 st garage, 13 MC-platser och 5 pakeringsplatser utomhus. Plats kan hyras till en kostnad om ca 1 200 kr/månad respektive ca 360 kr/månad för en MC-plats. F.n kö. Vid intresse, kontakta AimoPark. I övrigt gäller boendeparkering via Stockholm Stad.

Överlåtelseavgift
1433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift
573 kr per pant.

Övrigt
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening och av säljaren. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Nycklar och förråd vid överlåtelse
"Viktigt att de får 3 nycklar till överlåset, 3 nycklar till underlåset, 3 passerbrickor, 3 nycklar till brevlådan. Finns inte alla nycklar måste de maila styrelsen och informera om detta. Viktigt att förrådets nr stämmer med lägenhetens nr." (Uppgifter fr styrelsen 2023-11-15).

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.