BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hornstull

Varvsgatan 14

  • 2 rum och kök
  • 42 kvm
  • 3.795.000 kr Utropspris
  • 2484
  • 353
  • 2988
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till en välplanerad, ljus och fin tvåa mitt i populära Högalid. Högst upp i huset på våning 5 kliver du in i lägenheten är fördelad på 42 kvm som fördelas mellan hall, kök, vardagsrum, badrum och sovrum. Hissen går hela vägen upp. Bostaden har vackra bevarade plankgolv och tidstypiska detaljer som stora fönster, djupa fönsternischer, högt i tak, golvsocklar och vackra dörrar. Köket har renoverats med känsla i rostfria material som möter trä. Bekvämlighet så som diskmaskin finnes. På vinden finns ett förråd som hör till bostaden. 

Brf Spettet är en stabil och omtyckt föreningen och har allt som brukar efterfrågas - en äkta förening som äger dess mark. Belåningen är låg och stora renoveringar ligger långt fram i tiden. Föreningens gemensamma utrymmen är cykelrum, soprum och välutrustad tvättstuga. I gatuplan har föreningen fem hyreslokaler, bl a café, begravningsbyrå och servicebutik som ger goda intäkter. 

Läget är perfekt för dig som vill ha närhet till t-bana och bussar, vatten, grönområden samtidigt som restauranger, barer, caféer, gym och butiker. Allt detta ett stenkast bort. Bor du på Varvsgatan 14 är det inte långt till någonting, allt som stan har att erbjuda är nära och det är därför området är så populärt. Har du inte upptäckt Högalid ännu så är det ett bra tillfälle nu i samband med visning av denna fina tvåa!

Måste upplevas på plats - välkomna! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 5 av 5, hiss finns. Lägenhetsnummer 029. Föreningen Brf Spettet i Stockholm.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.795.000 kr Utropspris. Månadsavgift 2 090 kr (värme, vatten, bredband ingår). Andel i föreningen är 2.71 %.

Driftskostnad

Totalt 150 kr/mån (1 800 kr/år) varav El 150 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnader är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Föreningen
Brf Spettet i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening. Huset byggdes 1917 och 1980 ombildades det till bostadsrättsförening. Föreningen består av 30 lägenheter samt 5 hyresrättslokaler.

Utförda renoveringar
2021 - Renovering av innergård
2019 - Målning av trapphus
2018 - OVK
2015 - Målning av fönster, byte av två takfläktar, installation av fiberbredband, spolning och besiktning av stammar, säkerhetsdörrar installerades
2013 - Ommålning fönster till butiker och ytterligare förbättringsmålning av taket. Styr och regleringsutrustning till värmesystemet moderniserades.
2002 - Ommålning tak
1980 - Stor renovering av hela fastigheten, stambyte, radiatorer med cirkulationssystem, elanläggningar, ny golv i trapphus, ny tvättstuga, vindsförråd, soprum, ombyggnad av hyreslokaler. På 90-talet renoverades fasaderna.

Kommande renoveringar
Föreningen har en underhållsplan de följer. Nästa renovering är planerad för att öppna gamla kakelugnar.

Tv och bredband
Bredband och Tv via Bredbandsbolaget.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen erbjuder medlemmar en trevlig innergård, mötesrum, barnvagnsrum, grovsoprum samt tvättstuga som finns på entréplan.

Parkering
Boendeparkering via Stockholmsstad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Föreningen tillåter delat ägande.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Valorem Bostadsrättsförvalning.