BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Långbro Park - Älvsjö- Stockholm

Stora Kvinns Väg 74

  • 3.5 rum och kök
  • 106 kvm
  • Såld
  • 10191
  • 70
  • 3597
Värdera din bostad

Beskrivning

Herrgårdskänsla från 1910 med Långbro Park som trädgård!

Unik chans till en mycket speciell och elegant lägenhet, inrymd i en enastående vacker byggnad med sekelskifteskaraktär från 1910. Arkitekturen bär drag av jugendstil och ger en sofistikerad inramning till den här bostaden, med fönster åt två håll och utsikt över Långbro Park från alla fönster. Byggnaden, ritad av arkitekt Gustaf Wickman, är välbevarad till både det yttre och inre, den är även grönklassad och anses därmed som särskilt värdefull.

En boyta på hela 106 kvm med 5 rum låter ana att rummen är generösa till storleken, och planlösningen tar också tillvara ytan på bästa sätt, med en optimal fördelning av rummen. Bostaden inleder med en yteffektiv hall med en platsbyggd garderobsvägg i enlighet med husets ursprungsestetik. Väggarna är tapetserade med en exklusiv tapet från Morris. Intill hallen finns en wc som är tidsenligt inredd med ett ljust marmorgolv som matchas av grå bröstpanel.

Till höger om hallen ligger det platsbyggda köket, utsökt handmålat och inrett i lantköksstil med skåpinteriör i en mild pärlgrå nyans, samt modern maskinpark och rejäla arbetsbänkar i marmor. Köket rymmer en matplats för 4-6 personer. Från både hall och kök når du bostadens hjärta, den väl tilltagna sällskapsdelen, härligt luftig och spatiös med massivt ljusinsläpp och massor av yta för soffor och andra sällskapsmöbler. 

Den mer privata sovrumsdelen är smart placerad som en egen avdelning innanför vardagsrummet, och inleder med en inre hall som omges av två rejäla sovrum varav ett master bedroom med stor walk-in-closet. Intill master bedroom har du ytterligare två smårum, avgränsade med en vägg av spröjsade glaspartier och lämpliga som barnkammare, arbetsrum/ateljé, lekrum eller gästrum. I den privata delen ligger även badrummet som har brungrått mosaikgolv, vita helkaklade väggar, badkar, stor väggspegel samt tvättpelare.

Sekelskifteskänslan förstärks av gedigna och fina fönster med spröjs, samtliga med välvd överkant, frikostig takhöjd och mycket fina platsbyggda möbler i form av garderoberna i hallen och bokhylleväggen i vardagsrummet. Samtidigt är interiören toppfräsch och väl vald för att harmoniera med originalstilen, med ljusa färger och smakfulla tapeter. 

De närmaste omgivningarna är idylliska och gröna, med parken nästan som en egen trädgård omkring fastigheten, i ett historiskt spännande område som i sin tur omges av lugna villakvarter. Flera förskolor och förskolor finns inom gångavstånd, liksom Långbrobadet. Det är få förunnat att få bo i en sådan här vacker miljö. Parken nyttjas frekvent som strövområde både sommar och vinter, här finns mysiga trädgårdscaféet Bakfickan samt Långbro Värdshus där man gärna äter en middag eller en brunch. Brödet till helgfrukostarna handlas från caféet Fru Marias Bak och fredagsbuketten från den charmiga blomsteraffären intill. Fler trevliga restauranger i närheten är Aloë som stoltserar med två Michelinstjärnor samt Rinos Bodega. 

För den som vill bada, eller åka skridskor vintertid, finns Långsjön nära. Älvsjö är ett populärt område för alla åldrar. För de allra minsta finns populära förskolor och skolor, lekplatser, mountainbikebana och skejtbana. Flera mataffärer finns också i området, bland annat Ica på Svartlösavägen som dessutom har en deli med fullständiga rättigheter. 

Läget är strategiskt och bra med tillgång till goda kommunikationer. Till Fruängens centrum och t-bana är det omkring 800 meter och till Älvsjö centrum och pendel är det ett lagom cykelavstånd på drygt 2 km, alternativt tar man buss 163 som stannar nära stationen.