BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskededalen

Åstorpsringen 17

  • 3 rum och kök
  • 69 kvm
  • 4.195.000 kr Utgångspris
  • 5906
  • 933
  • 4266
Värdera din bostad

Beskrivning

- Stor uteplats omgiven av grönska
- Radhuskänsla 
- Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum 
- Välplanerade ytor och rum 
- Renoverad 2021 (kök, golv, ytskikt, maskinpark, klädkammare, tak)
- Stabil BRF 
- Naturnära 
- Nära till utbud av restauranger och service 

Äntligen ges chans att se denna bostad på Åstorpsringen 17. Här kliver Ni in i en bostad med radhuskaraktär, uteplats i bästa solläge kombinerat med stora öppna sociala ytor samt två sovrum. Fönster vetter i två väderstreck och bostadens soldränkt uteplats bjuder in till odling och härliga grillkvällar. Förvaring finns det gott om i bostaden som erbjuder en walk in closet samt platsbyggda garderober i bostadens mindre sovrum. Köket är otroligt välplanerat med arbetsyta, förvaring och komplett maskinpark. Detta är det perfekta boendet för singelhushållet, paret, eller den familjen som söker efter bekvämligheten av att bo i bostadsrätt med radhuskänslan!

Här bor Ni på utmärkt läge med närhet till det mesta; Södermalm, Globen och Tele2 Arena, Nackareservatet, Gamla Enskede och Sickla Köpkvarter. Med bara några minuters promenad till Globen och Blåsut är det lätt att ta sig till centrum eller till andra områden via Gullmarsplan och Stockholms linjetrafik. Vill du känna stadens puls på närmare håll är det bara en promenad till Skanstull och Södermalm. Området kring Blåsut och Enskededalen är expansivt och växande. Allt flera goda och trendiga mat- och bageri erbjuds, bland annat Enskede Matbod, Åsushi och Matateljén. I Hammarbyhöjdens centrum finns goda Bonne femme som erbjuder gott fika och bröd. 

Ett stenkast från bostaden ligger lugna och sköna Nytorpsgärde och för den som vill ha mer natur och friluftsliv finns vackra Nackareservatet inom gångavstånd. På andra sidan Nynäsvägen finns Globen och Tele2 Arena med stort utbud av restauranger, affärer och evenemang. Tolv Stockholm erbjuder dessutom en mängd aktiviteter och upplevelser, till exempel äventyrsgolf, bowling och arkadspel.

Måste upplevas på plats! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 1 - 2 sovrum. Våningsplan Entréplan, hiss finns. Lägenhetsnummer 726-1-0012. Föreningen Brf Måseskär 5.

Byggnadssätt

Eldstad: Nej.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.195.000 kr Utgångspris . Månadsavgift 4 287 kr (Värme, vatten, bredband (700–1000/700–1000 Mbit/s genom Ownit fibernät) & TV basutbud Comhem & Ownit ingår). Andel i föreningen är 2.2024 %.

Driftskostnad

Totalt 555 kr/mån (6 660 kr/år) varav El 347 kr/mån, Försäkring 208 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnader är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1 190 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten 2011. Fastigheten byggdes 2005 och består av 50 bostäder är 45 upplåtna med bostadsrätt och 5 med hyresrätt.
Hiss finns i varje trapphus.

Utförda renoveringar
2020 - Nya kylskåp/frys i 2 hyresrätter

2020 - Målning 1 hyresrätt
2020 - Radonmätning utfördes med godkänt resultat
2020 - Åtgärdat ventilation i lägenheter som fick anmärkningar vid OVK
2020 - Byte av utomhusbelysning till LED belysning
2019 - Installation av nya tvättmaskiner och avfuktare
2019 - Målning dörrar till gemensamma utrymmen
2019 - Målning våningsplan trapphus
2018 - Bytt belysning till LED belysning i trapphus
2018 - Slipning stenplattor hiss och entré
2018 - Målning 1 hyresrätt
2018 - Effektivisering av cykel- och barnvagnsrum med ny inredning
2018 - OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2017 - Ombyggnation av soprummet i port nr 13 till förråd.

Ekonomi
Åren 2016-2020 amorterades 500 tkr per år på föreningens lån. Året 2021 amorterades 1300tkr på föreningens lån. I januari 2022 hade föreningen 5578kr/kvm i lån och dolda tillgångar i form av 5 hyresrätter.

Kommande renoveringar
Inga större renoveringar planerade för 2021-2024 om inget oförutsett sker.
Föreningen har större renoveringar inkl fasadmålning planerad 2025. Underhållsplanen upprättades 2020.

Inglasning av balkong
Föreningen har ansökt och fått bygglov för inglasning av balkonger (år 2021). Inglasning av balkong samt underhåll bekostas av de medlemmar som vill ha inglasning. Föreningen har ett avtal med företaget Sakkes som ansvarar för balkonginglasning. Inglasning av balkong tillåts dock inte för 2:orna högt upp i huset.

Tv och bredband
Bredband: Ownit 700–1000 Mbit/s
TV: TV tjänst (Grundutbud Ownit IP-TV inklusive en HDTV-box) via Ownit samt kabel-tv med grundutbud från ComHem ingår

Gemensamhetsutrymmen
I föreningen finns tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum, miljöstuga och grillplats.

Föreningens tvättstuga finns i anslutning till port 15, och det finns två cykelrum, ett vid port 11 och ett vid port 19. Barnvagnsförråd finns vid entrén.

Önskas tillgång till ett förråd finns det i samma hus, under lägenheten och man ställer sig i kö för att hyra detta. Det finns ett begränsat antal förråd och storleken varierar kring 1-1,5m2. Vill man hyra förråd sköts detta vi föreningens ekonomiska förvaltare BredaBlick, vilket det är dem man kontaktat för att ställa sig i kö. Alla förråd är uthyrda (kollat 2022-01-04) men man ställa sig i kö via föreningens ekonomiska förvaltare, det har varit kort kötid.

Parkering
Föreningen har 35 parkeringsplatser som hyrs ut för 400kr/mån. Kö sköts via den ekonomiska förvaltare Bredablick. i dagsläget finns det lediga parkeringsplatser (kollat 2022-01-04).

Mark
Fastigheten innehas med tomträtt. Nuvarande avgäldsperiod löper till och med 2024-09-30 med en avgäld på 258 000kr/år.

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
www.maseskar5.se

Rumsbeskrivning

Entréhall
Inbjudande hall med plats för ytterkläder och skor. Förvaring finns i platsbyggda garderober. 

Badrum 
Stilrent badrum med vit kaklade väggar mot svart golv. Badrummet är utrustat med WC, badkar, spegelskåp, handfat samt kombinerad tvättmaskin och torktummlare från Samsung (2021). Här finns även ett praktiskt vädringsfönster. 

Vardagsrum 
Stort och rymligt rum med plats för möblering av stora möbler så som soffa, fåtölj, mediamöbler etc. Den halvöppna planlösningen mot köket ger rummet ett flödande ljusinsläpp från två väderstreck. Golvet är parkett som slipats och lackats. 

Kök
Smakfullt kök med lackade luckor mot mörkare bänkskiva. Köket erbjuder en komplett maskinpark som byttes ut 2021, spis/ugn från Samsung, kolfilterfläkt, diskmaskin samt fullstor kyl och frys. Arbetsyta samt förvaring finns det gott om i över- och underskåp. Stänkskyddet är trendig microcement, även golvet. Intill köket och dess fönster finner ni den givna platsen för möblering av matbord samt stolar. Här vetter fönster ut mot den ljuvliga uteplatsen! 

Uteplats 
Bostadens underbara uteplats vetter mot söder och erbjuder sol större delen av dagen. Uteplatsen är generös till ytan och omfamnas av grönskande buskar. Här finns möjlighet till att odla på egen hand och skapa en egen oas. Uteplatsen bjuder även in till härliga grillkvällar! Entrén ut är lagd med plattor, resterande del är gräs. En oas för att komma nära naturen. 

Sovrum 1 
Bostadens master bedroom är generöst till ytan och har ett härligt ljus in från dess fönsterpartier. Rummet möbleras enkelt med stor dubbelsäng samt förvaring om så önskas. Golvet är träparkett. 

Klädkammare
Intill sovrummet kliver ni in i en inredd klädkammare/walk in closet med väggfast förvaring samt parkettgolv och målade ytskik. En plats för kläder samt annan förvaring. 

Sovrum 2/Kontor 
Intill köket finnes bostadens andra sovrum som även kan disponeras som kontor. Golvet är träparkett och här finns plats för att möblera med säng, även kontorsbord med stol. Förvaring finns i flera platsbyggda garderober.