BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Finn Malmgrens väg 4A

  • 1 rum och kök
  • 24 kvm
  • 2.295.000 kr Accepterat pris!
Värdera din bostad

Beskrivning

- Underbar uteplats!
- Öppen planlösning
- Gott om förvaring
- Diskmaskin och tvättmaskin
- Ny fastighet från 2016
- Grönskande närområde
- Nära kommunikationer och stadspuls

Låt mig presentera denna pärla till etta om 24 kvm som erbjuder allt som kan tänkas önskas i ett hem. Gott om förvaring, öppen planlösning med ett välplanerat kök och plats för möblering med soffa, säng och matbord. Lägg där till en underbar uteplats som bjuder in till härliga sommarkvällar med grill! En given plats för avkoppling och för er som vill pröva odlingskunskaperna. Ett perfekt första boende som passar singelhushållet, även paret!

Måste upplevas på plats, välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer info! 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan Entréplan, hiss finns. Lägenhetsnummer 13-1001. Föreningen BRF Hydrografen 1.

Uppvärmning

Fjärrvärme och värmepump frånluft .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.295.000 kr Accepterat pris! . Månadsavgift 1 905 kr (Vatten, värme, kabel-tv ingår. Obligatorisk avgift för bredband om 240 kr tillkommer. ingår ej). Andel i föreningen är 0.6316 %.

Driftskostnad

Totalt 873 kr/mån (10 481 kr/år) varav El 483 kr/mån, Försäkring 391 kr/mån. Antal personer: 2. Driftkostnader är individuella och kan skilja sig beroende på avtal och förbrukning.

Lägenhetens nettoskuldsättning

392 007 kr Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer huvudsakligen från föreningen senaste årsredovisning samt uppgifter inhämtade från lägenhetsutdraget.

Överlåtelseavgift

1 433 kr

Pantsättningsavgift

573 kr.

Föreningen
Sandell/Sandberg arkitekter har ritat huset i kvarteret Hydrografen. I arbetet med gestaltningen hämtades inspiration från den omgivande bebyggelsen. De ville samtidigt låta den nya byggnaden sticka ut med ett starkt arkitektoniskt uttryck med moderna funktioner. Med inramade kvadratiska fönster och en ljus fasad ges byggnaden ett samtida och lekfullt uttryck med en historisk förankring i “Den vita staden” som Hammarbyhöjden kallats sedan slutet på 30-talet. Föreningen omfattar 59 lägenheter samt 3 lokaler med hyresrätt.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar.

Tv och bredband
Telia basutbud för tv ingår i månadsavgiften. Bredband via fiber från Telia 100/100 separat avgift.

Ekonomi
Föreningen har för avsikt att reglera årsavgiften med 2% enligt den ekonomiska planen varje år. 2021 avstod föreningen från att göra förändringen tack vare goda ekonomiska utsikter. År 2023 beslutades att höja avgiften med 5% samt att separera bredband/tv från avgiften. Detta innebär en höjning på 5% samt en obligatorisk avgift på 240kr utöver vanliga avgiften. Avgiften med 5 % 2024.

Gemensamhetsutrymmen
-Cykelrum + Cykelparkering finns även i anslutning till entréer och gård.
-Barnvagn/rullstolsrum.
-Lägenhetsförråd finner man på källarplanet.
-Avfallsstation med behållare.

Parkering
Antal garageplatser är 32 st varav 31 st med tillhörande förråd. Kostnad om ca 1299 kr/mån samt 3 MC-platser ca 400 kr/ma?n. För tillfället är kön för parkeringsplats tom, kötiden är ca 2-3 år.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägande godkänns.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Föreningens kontaktuppgifter
Ekonomisk förvaltare är Fastum
info@hydrografen.se
Besök gärna föreningens informativa https://hydrografen.se/

Rumsbeskrivning

Entréhall 
Praktisk hall med gott om förvaring i två platsbyggda garderober. Från hallen nås bostadens samtliga utrymmen. 

Kök
Optimalt planerat kök med gott om plats för matlagning och förvaring i över- och underskåp. Intill fönstret finner ni den givna platsen för middagsbord med tillhörande stolar. Underbar plats för härliga middagar med vänner och familj! Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Köket har en öppen planlösning mot rummet. 

Vardagsrum/rum 
Den öppna planlösningen gör rummet lätt att möblera med soffa, även säng om så önskas. Möjligheten finns att bygga ett loft, vilket flera i föreningen har gjort. Förvaring finns det gott om i en garderobsvägg som sammanstrålar med kökets förvaring. 

Uteplats 
Helt magisk uteplats som bjuder in till spontant umgänge och härliga grillkvällar. En given plats för sociala tillställningar! Här njuter ni av härlig morgon- och förmiddagssol. Här har lummigt buskage och möjlighet till att odla.  

Badrum 
Badrummet är rymligt och utrustat med dusch, kommod, WC, handfat, spegelskåp samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare.  

Förråd 
Till bostaden hör ett förråd i källaren.