BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Skuruparken

Skuruparken Tomt 66

  • 1 Rum
  • 27 kvm
  • Såld
  • 8352
  • 211
  • 18307
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till lummiga Skuruparken, 15min med bil från centrala Stockholm!
Skuruparken med alla sina fina ekar skapar en miljö, idag klassad som grönområde och här finns ett rikt djur och fågelliv inpå knuten. 
Just nu förmedlas en mycket härlig arrendetomt med kort väg ner till vattnet samt ett för parkens mått mätt, större hus om ca 27kvm. En renovering av stugan pågår. Vänligen läs Nacka Kommuns beskrivning om vad som gäller vid renovering i parken. (För att återställa huset till dess tidigare skick krävs varken bygglov eller anmälan enligt Nacka Kommun) Man kan köra bil fram till tomt och parkera i samband med fortsatt renovering eller övernattning.

Tomten:
En mycket trevlig tomt mitt i parken med badrocksavstånd om 150m ner till vattnet och föreningens badplats. Tomten består av framtaget berg samt med flera rabatter för odling och plantering. Här finns flera bra platser för utemöbler, sol eller skugga väljer du själv. Huset är under renovering som kräver fortsatt arbete för att återställa det till dess ursprung.
Stuga 66 är väl utmärkt och ligger utmed vägen som tar dig genom parken och vidare ner till vattnet. Om du önskar kika på egen hand, ta sikte på och parkera bilen utmed Tranvägen, vid ingången till parken finns karta med stugnummer utmärkta. Leta på stuga nr 66. 

El och Vatten:
El saknas i parken, flera andra stugor har monterat solceller och får genom en batterilösning tillgång till 230v för tex laddning av elektriska apparater, kaffebryggare eller trådlösa modem.
Vatten (kommunalt dricksvatten) finns på tomten via utkastare, ca april-okt.
Avlopp saknas och får ej anläggas.  

Stugföreningen:
Trevlig och välordnad stugförening som anordnar vårfest och kräftskiva årligen. En organiserad styrelse som hjälper stugägare i parken med frågor och även framtida förhandlingar om nytt arrende.

Skuruparken:
Det har varit många turer kring Skuruparkens vara eller icke var och planer på naturreservat osv. Nu har Nacka kommun en gång för alla lagt ner planer på naturreservat och området kommer förbli vad det är idag med ett 70tal stugor och benämnas grönområde. Kommunen är nu tydlig med att övrig utbyggnad eller nybyggnation inte kommer tillåtas framöver.

Läs gärna bifogade dokument under Fakta:  Kommunstyrelsens beslut att inte göra naturreservat av parken samt en guide från Nacka Kommun för renovering av stugorna i Skuruparken.
Granne med parken ligger Saltsjö Dufnäs Marina.

Arrende:
Arrendet är skrivet på 15år, 2013 till 2027-12-31. Som köpare träder man in i dagens arrendetagares ställe. Inför 2027 sker sedan en ny förhandling mellan stugägarföreningen och markägaren JM. Den fulla arrendeavgiften är 11250kr/år minus rabatten nedan, plus uppräkning för KPI.

JMs rabatterade modell:

År 2022 -25% rabatt
År 2023 -20% rabatt
År 2024 -15% rabatt
År 2025 -10% rabatt
År 2026 - 5% rabatt
År 2027 - 0% rabatt

Uppsägning eller begäran om villkorsändring skall ske senast 1år före arrendetidens utgång, vid utebliven uppsägning förlängs avtalet med 5år varje gång.