BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Västerhaninge

Åbylundsvägen 149

  • 4 rum och kök
  • 94 kvm
  • 2.295.000 kr Utgångspris
  • 6019
  • 534
  • 13906
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Åbylundsvägen 149!


Här finner vi ett underbart bostadsrätts radhus i ett barnvänligt område med närhet till det mesta.
Bostaden genomsyras av stora sociala ytor, härliga uteplatser och gott om förvaring.

Åbylundsvägen 149 är disponerat på två plan med smart planlösning. 3 sovrum, klädkammare och ett badrum på övre plan ger även plats för den större familjen. På nedre plan finner vi ett väl tilltaget kök med alla möjligheter att finna riktigt matglädje. Badrummet är smakfullt renoverat och i det fina vardagsrummet med dörr ut mot baksidans uteplats blir detta den självklara ytan att spendera tiden med familj och vänner under de härliga sommarkvällarna. Här har vi lyxen att inte bara ha en uteplats utan två och även en balkong, så det finns ingen anledning att missa något av dygnets alla soltimmar.

det är inte långt ifrån allt som behövs för att få livet att gå runt såsom skolor, matbutiker och kommunikationer.
Med andra ord ett perfekt hem för familjen som värdesätter boendet lika mycket som området man bor i.

Varmt välkomna till detta radhus med något för alla!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Lägenhetsnummer 99-2539-2-2149-1. Föreningen HSB BRF Åbylund.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.295.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 7 482 kr (Värme, Vatten, , kabel-TV (grundutbud), bredband obligatoriskt tillkommer 150kr/månad ingår). Andel i föreningen är 0.43654 %.

Driftskostnad

Totalt 800 kr/mån (9 600 kr/år) varav El 800 kr/mån.

Överlåtelseavgift

1 691 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

7 245 kr.

Byggnadsår
1983-1985

Föreningen
Brf Åbylund bildades 2003 men husen byggdes 1983-1985. Föreningen består av 322 lägenheter. Till varje lägenhet hör ett generöst förråd och för lägenheterna placerade i markplan upplåts tomtyta med privat nyttjanderätt. Inom föreningen finns tillgång till en bastu och föreningslokal som går att hyra för mindre tillställningar. Flera tvättstugor finns och redskapsbod där trädgårdsredskap han lånas.

Garage, parkeringsplatser både med och utan elstolpe finns och kabel-TV (ComHem basutbud) samt Internet (fiber Ownit 1 GB) ingår i månadsavgiften.
Brf Åbylund är beläget ca 1 km från Västerhaninge Centrum med brett serviceutbud samt pendeltåg. Inom föreningen finns flertal lekplatser, bollplan samt härlig natur.

Utförda renoveringar
2013 - Tvättstugor renoverade
2015-2016 Takbyte/ renoveringar
2015 - Upphandling fibernät

Kommande renoveringar
Föreningen har en 20-årig underhållsplan, för mer information se föreningens hemsida www.abylund.se eller kontakta föreningen.

Tv och bredband
Kabel-TV (ComHem basutbud) samt Internet (fiber Ownit 1 GB) tillkommer 180 kr/mån - obligatorisk avgift

Gemensamhetsutrymmen
Till varje lägenhet hör ett förråd. Inom föreningen finns tillgång till tvättstuga, redskapsbod, bastu samt föreningslokal.


Parkering
Inom Brf Åbylund finns tillgång till 299 st parkeringsplatser både med och utan elstolpe samt 52 garageplatser.

Mark
Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift
1690 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
724,5kr.

Rumsbeskrivning

Hall
Hall med goda avhängningsmöjligheter, förvaring samt golvvärme för extra vardagslyx, tack vare garderober. Här möts vi att ett härligt mörkare golv och väggarna är här vitmålade.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum som ger utrymme för både soffgrupp och matsalsdel om så önskas. Här finner vi även utgången mot den underbara uteplatsen. Väggarna går i vitt och golvet här är ljusare.

Kök
Bra arbetskök med både god förvaring och praktiska arbetsytor gör det omöjligt att inte testa sina kulinariska egenskaper. Allt detta omfamnat med bra vitvaror i harmoni moderna färgval och stilrent klinker som stänkskydd. Du finner utrustning så som kyl/frys, ugn, spishäll, mikrovågsugn, diskmaskin samt golvvärme.Här trivs man i familjens sällskap.

Sovrum 1
Stort Harmonisk sovrum. Här finns plats för dubbelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Vackert ljusinsläpp tack vare fönsterparti och utgång till balkongen. Rummet går i vitt med en mörk fondtapet.

Sovrum 2
Bra sovrum med plats för säng och övrigt möblemang om så önskas. Rummen går även här i vitt.

Sovrum 3
Bra sovrum med fint ljusinsläpp, här finns plats för säng och övrigt möblemang om så önskas. Väggarna är vita. 

Klädkammare
Rummet är till för förvaring eller dylikt, Går även att använda som ett mindre hemmakontor.

Badrum 1
Stort helkaklat badrum, vita väggar och golvet går i jordnära toner. Utrustning såsom: WC, handfat och dusch, tvättmaskin och torktumlare

Badrum 2
Helkaklat badrum med badkar. Även här går väggarna i vitt och golvet i jordnära toner. Utrustning så som WC, kommod och badkar.

Uteplats/altan Balkong
På framsidan har vi en mindre uteplats med plats för ett cafeset och på baksidan finner vi en väl tilltagen uteplats med gott om plats för middagssällskapet och eftermiddags myset. Här kommer många lata dagar att spenderas i gott sällskap. här finns det plats för både soffgrupp och matgrupp för utomhusbruk om så önskas. Balkong finns med plats för bord och stolar.

Områdesbeskrivning

Västerhaninge ligger i kommunens södra del, 6 km från Haninge centrum. Västerhaninge har drygt 10 000 invånare, goda kommunikationer och ett bra serviceutbud.

Bostäder
I Västerhaninge finns ett flertal bostadsområden. Det finns både bostadsrätter, hyresrätter och flera områden med villor och grupphus.

Allmän och kommersiell service
Västerhaninge har ett stort utbud av service. Västerhaninge Centrum är beläget nära pendeltågstationen med matvarubutiker, specialbutiker, post, banker, apotek, bibliotek och systembolag. Ute i bostadsområdena finns flera närbutiker. Åby har ett litet centrum med flera butiker. 

Skola, barn- och äldreomsorg
I Västerhaninge finns ett flertal skolor för alla stadier och flera förskolor. Berga naturbruksgymnasium har inriktning jord, hästhållning, miljö- och naturvård. Västerhaninge sjukhem ligger nära centrum. Parkvillan är ett servicehem för äldre.

Kommunikationer
Västerhaninge har egen pendeltågstation nära centrum där det går fyra tåg i timmen mot Stockholm och mot Nynäshamn ett flertal busslinjer ansluter till pendeltåget. Restiden med tåg till Stockholm eller Nynäshamn är cirka 30 minuter.