BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Långhalsvägen 20- ACCEPTERAT PRIS

  • 2 rum och kök
  • 48.5 kvm
  • 3.700.000 kr
  • 368
  • 3432
Värdera din bostad

Beskrivning

ACCEPTRAT PRIS- En bostad med mycket hjärta kanske bäst beskriver känslan när du vistas här. Varmt välkomna att förvärva denna nyproduktion som restes 2022 på lugna Långhalsvägen i eftertraktade Årsta. Lägenheten andas nyproduktion och erbjuder en härlig och hemtrevlig atmosfär med ljusa material och färgval tillsammans med en fantastisk milsvidd utsikt ovan trädtoppar och takåsar. Här finner ni även en stor möblerbar balkong mot lummig grönska som inger en perfekt plats att både starta och avsluta dagen, hit når solen tidigt till sen eftermiddag.

Varmt välkomna till Långhalsvägen 20!

- Föreningen äger marken
- Svanenmärkt hus
- Garage i huset
- Flexibelt tillträde
- Årstaviken och Årstaskogen
- Närhet till kommunikationer
- Kort cykelavstånd till Södermalm
- Tillhörande förråd

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök . Våningsplan 4/5, hiss finns. Föreningen Brf Årsta kulle .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.700.000 kr. Månadsavgift 2 896 kr (värme, kallvatten, kollektivt el abonnemang ingår).

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningen
Brf Årsta Kulle stod klar 2022 och innehar 52 lägenheter på Långhalsvägen 20 och Kolsnarsvägen 14. Samtliga lägenheter upplåts med bostadsrätt. Här bor du på en höjd omgiven av grönska och fågelkvitter, en dröm för både vuxna och barn och med ett stenkast från torget och kommunikationer. Gården i anslutning till respektive hus bjuder barnen på lek i både natur och lekpark. Föreningens hus är svanenmärkta.

Mitt i Årstas charmiga fyrtiotalsmiljö bor du modernt och bekvämt. Du kan njuta av solen och grönskan från din balkong, uteplats eller terrass i bästa väst- eller söderläge.

Månadsavgift
Obligatorisk tillägg för varmvatten, 260kr/mån och hushållsel, 260 kr/mån samt TV/bredband, 198 kr/ mån är inte inkluderad i den angivna månadsavgiften.
Månadsavgiften för tv och bredband aviseras med lika belopp per lägenhet och månad. Faktisk förbrukning för hushållsel och varmvattenförbrukning mäts per lägenhet och aviseras kvartalsvis i efterskott.

Byggnadsår

2022

Förråd
Till lägenheten finns ett förråd i direkt anslutning till lägenheten om ca 2kvm.

Tv och bredband
Föreningen tillhandahåller bredband och kabel-TV via Telia.

Gemensamhetsutrymmen
Utrymme för cykeluppställning finns i huset på Kolsnarsvägen, på loftgångarna och på föreningens mark.
Barnvagns- och rullstolsrum finns i båda husen. Föreningen har även trevlig uteplats med sittmöbler och grillmöjligheter. Miljörum och källsortering av restavfall/matavfall och förpackningar finns tillgängligt.

Parkering
Föreningen tillhandahåller 21 garageplatser varav 8 st elbilplatser och tre platser för MC. Fördelning av platser sker efter intresseanmälan och turordning. (dock max en parkeringsplats per lägenhet.) Garagehyra inkl. moms 1875 kr/plats

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande. Föreningen godkänner inte juridisk person.

Överlåtelseavgift
ca 1138 kr, betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
ca 455 kr, betalas av panthavaren.

Pantsättning
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. Goda avhängningsmöjligheter i direkt anslutning till vänster. Genomgående laserat parkettgolv och ljusa väggar. Utanför ytterdörren finner ni även lägenhetens förråd nära till hands.

Kök:
Modernt kök med öppen planlösning mot vardagsrum. Gott om förvaring bakom mörka skåpsluckor ovan arbetsbänk. Inbyggda spotlights under överskåp samt dimmer i tak. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt samt integrerad diskmaskin, micro, ugn och kyl/frys. Samtliga vitvaror från SIEMENS.

Vardagsrum:
Sällskapligt vardagsrum med öppen planlösning mot kök. Plats för större soffgrupp och övrig önskad möblering. Ljusinsläpp från storta fönsterpartier samt utgång till möblerbar stor balkong i ett sydvästligt läge.

Sovrum:
Rogivande sovrum med plats för större säng och övrig önskad möblering. Fån sovrummet når ni även rymlig klädkammare om ca 5kvm.

Badrum:
Med kaklade väggar och klinker på golv. Här finner ni kombinerad tvättmaskin och torktumlare från SIEMENS, dusch med vikbara glasväggar, spegelskåp ovan kommod, handdukstork samt WC.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.