BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Kungsholmen - Lindhagen

Ulriksborgsgatan 16

  • 2 rum och kök
  • 64.5 kvm
  • 3848
  • 484
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till ett toppfint och ljust boende högt upp i huset med ett fritt och insynsskyddat läge, optimal planlösning och härlig balkong på en av Kungsholmens bästa adresser precis intill Lindhagensgatan med Lindhagensgallerian och Hornsbergs strand som närmsta granne!

Väl inne i lägenheten möts du av en luftig och inbjudande känsla med moderna materialval och ytskikt samt flera stora fönsterpartier som ger härligt ljusinsläpp.

Luftigt vardagsrum med anslutning till balkong och goda sällskapsytor samt matplats intill köket som är i fint skick med komplett utrustning inkl. diskmaskin. Badrummet är helkaklat och fräscht med dusch, tvättmaskin och torktumlare. Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter.

Stabil och välskött förening. Den här lägenheten måste upplevas på plats, välkommen!

- Härligt solig balkong

- Toppfin och ljus

- Lindhagensgallerian och Hornsbergs strand som närmsta granne!

- Optimal planlösning

- Bra förvaringsmöjligheter

- Stora fönsterpartier

- Välskött fastighet

- Stabil Brf

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 6, hiss finns. Lägenhetsnummer 06082. Föreningen Brf Lindhagensterrassen 6.

Byggnadssätt

Ventilation: F Mekanisk frånluftsventilation / FTX - Ventilation med värmeåtervinning. Fönster: Fönster och fönsterdörrar av treglas med karm i trä och aluminium.

Uppvärmning

Fjärrvärme.

TV- och internetanslutning

Föreningen har gruppavtal med Telenor för bredband, TV och telefoni. Bredband 250/250 mbps, TV-paket T-1 Bas inkl Telenor Stream och telefonipaket Mini ingår som en fast del i årsavgiften. Fastigheten har inga traditionella nät för kabel-TV och telefoni utan allting går via IP-nätet. Obligatorisk kostnad på 189 kr/mån.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 191 kr (Värme, Vatten, Gruppavtal med Telenor för bredband, TV och telefoni. Obligatorisk kostnad på 189 kr/mån. ingår). Andel i föreningen är 0.0127 %.

Driftskostnad

Totalt 409 kr/mån (4 908 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 159 kr/mån. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Allmänt om föreningen:
Brf Lindhagensterrassen 6 äger fastigheten Gångaren 18 i Stockholms kommun. Fastigheten består av ett flerbostadshus på 18 våningar, total boyta ca 5237 kvm. Två hissar finns. I huset finns 70 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Lägenheterna är av varierande storlek från 1 RoK upp till 6 RoK. Samtliga lägenheter är utrustade med egen tvättmaskin och torktumlare och de flesta har balkong eller terrass. Till varje lägenhet hör ett inhägnat lägenhetsförråd. Det finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner (varav en grovtvättmaskin), torktumlare, torkskåp och elmangel. Cykel- och barnvagnsrum finns i anslutning till entrén. Föreningen har även en stor entrégård med planteringar och cykelställ samt en trevlig utegård med lekplats på baksidan.

Utförda renoveringar/underhåll:
2020 renoverades gården på baksidan.
2016 - OVK/ventilationsrengöring

Planerade renoveringar:
2022 - OVK/ventilationsrengöring

TV – Internet:
Föreningen har gruppavtal med Telenor för bredband, TV och telefoni.

Bredband 250/250 mbps, TV-paket T-1 Bas inkl Telenor Stream och telefonipaket Mini ingår som en fast del i årsavgiften. Fastigheten har inga traditionella nät för kabel-TV och telefoni utan allting går via IP-nätet. Obligatorisk kostnad på 189 kr/mån.

Gemensamma utrymmen:
Det finns en gemensam tvättstuga. I tvättstugan finns två tvättmaskiner (varav en grovtvättmaskin), torktumlare, torkskåp och elmangel. Cykel- och barnvagnsrum finns i anslutning till entrén. Föreningen har även en stor entrégård med planteringar och cykelställ samt en trevlig utegård med lekplats på baksidan.

Utrymmen tillhörande bostaden:
Till varje lägenhet hör ett inhägnat lägenhetsförråd.

Övrigt: Fastigheten värms med fjärrvärme, en miljövänlig och ekonomisk uppvärmningsform, som ingår i årsavgiften. Även kallt och varmt vatten ingår i avgiften. Hushållsel betalas av respektive hushåll.

Parkering:
Föreningen disponerar 25 garageplatser som hyrs ut till de boende. Månadshyra 1790 kr. Samtliga platser är för närvarande uthyrda och beräknad kötid ca ett år.

Det går också att hyra plats i de allmänna delarna av garaget via andra aktörer, t ex Corepark eller Apcoa, men detta är något dyrare än att hyra genom föreningen. Det finns även boendeparkering i området. Boendeparkeringsavgiften är f n 1100 kr/mån vid månadsbetalning eller 75 kr/dygn vid betalning i biljettautomat.

Föreningens garageplatser har inga laddstolpar men det går att hyra garageplats med laddstolpar genom Corepark.

Områdesbeskrivning

Här bor du i ett mycket eftertraktat område i Lindhagen nära Hornsbergs Strand med Stockholms längsta strandpromenad.

Friskis & Svettis och Lindhagensgallerian ligger precis runt hörnet och här har du allt du behöver i form av närservice och mer därtill. Apotek, Systembolag, stort garage med goda parkeringsmöjligheter, caféer, frisör och hårvård, inrednings- och designbutiker samt självklart Stockholms största Ica Maxi med ett utomordentligt sortiment till förmånliga priser.

Kommunikationerna är utmärkta med T-banestationer Thorildsplan och Stadshagen (blå och grön linje) inom några minuters avstånd samt buss 56 mot Stureplan. Karlbergs Pendeltågstation finns även inom gångavstånd tvärs över bron.

Området kännetecknas bl.a. av sitt härliga lugn vid vattnet trots närheten till stadens puls samt en städad närmiljö i modern utveckling.

Här finns utmärkta joggingstråk och de nybyggda härliga badbryggorna finns nära där soldyrkare samlas såväl dagtid som kvällstid. Den omtalade solnedgången nere vid bryggorna och strandpromenaden är unik och oslagbar då solen verkligen doppas i Ulvsundasjön på kvällarna när den ligger som lägst så här omkring räcker dagsljuset något längre.Här finns flera populära restauranger längs strandpromenaden.

Kristinebergsparken ligger också nära med härlig grönska och barnvänlig sektion med lekplats för barnen samt fotbollsplan med konstgräs.

Pampas Marina finns tvärs över viken med sina utmärkta kajak- och kanotuthyrningsmöjligheter, båtplatser samt stand-up paddle surfing för billig peng.