BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Mosebacke

Mosebacke Torg 8, 1,5 tr ö.g

  • 3 rum och kök
  • 77 kvm
  • Såld
  • 6302
  • 10
  • 4109
Värdera din bostad

Beskrivning

På en av Södermalms mest attraktiva adresser Mosebacke Torg 8 finner ni denna spatiösa och pampiga våning med stor balkong mot innergården! Här bor ni lugnt och tyst i ett vackert gårdshus uppfört 1884 med en social och inbjudande planlösning som inrymmer både familjen eller paret samt vännerna! Lägenheten utmärker sig med sina välplanerade ytor, goda förvaringsmöjligheter och stilren renovering samtidigt som den andas ljuvlig sekelskiftescharm. Ett riktigt drömboende med en välbevarad charm där klassiskt möter modernt på bästa sätt och ett lugnt läge som får er att glömma storstadshetsen för en stund trots att ni befinner er mitt på Mosebacke!

Här bor ni med en social och öppen planlösning i det centrala köket och vardagsrummet som verkligen är hemmets hjärta och där man vill umgås efter en lång dag. Härifrån når ni även den mysiga balkongen med plats för stolar och bord. Underbar att avnjuta ljumma sommarkvällar från och beskåda föreningens väl omhändertagna innergård. Fina detaljer finns genomgående såsom takrosetter, stuckaturer och höga golvsocklar och en takhöjd på närmare 3 m som bidrar till en känsla av rymd. Framförallt får ni ett stort och inbjudande kök med vackra detaljer såsom Carraramarmor. Exklusiva vitvaror från Siemens finns stilrent integrerade. Här får ni verkligen plats för stora middagsbjudningar!

Tack vare hörnläget i huset så kommer ljuset in från två väderstreck. Vidare finner ni två välplanerade och rymliga sovrum med gott om plats för dubbelsäng, förvaringsmöbler och hemmakontor. Ytskikten har tagits väl om hand med vacker slipad och behandlad fiskbensparkett som löper genomgående och vitmålade väggar. Badrummet är även det en dröm med Carraramarmor, badkar och kombinerad tvättmaskin / torktumlare för all komfort. Lägenheten kan verkligen skryta med extremt bra förvaringsutrymme i platsbyggda garderober i både hall, kök och sovrum. Dessutom har ni en härligt inredd walk-in-closet med plats för allt och lite till. Till lägenheten hör även två källarförråd.

Stabil förening med trevlig grönskande innergård och ett torntum med takterrass där ni får milsvid utsikt över Stockholms inlopp. Belägen i trivsamma kvarter med Mosebacke torg direkt utanför porten och ca 250 m från lägenheten (t-bana Slussen med både röd- och grön linje) och bussförbindelser vid Slussen. Ett drömläge för er som uppskattar och vill ha nära till allt det bästa Söder har att erbjuda - kom och upplev känslan, ett hem att trivas och längta hem till!

- Inflyttningsklar ljuvlig sekelskiftesdröm, välplanerad 3a med stor balkong mot lugn innergård!
- Pampigt kök som stilrent renoverats de senaste året med fina materialval och genomtänkt utförande 
- Två välplanerade och rymliga sovrum som ligger lugnt mot tyst innergård
- Många bevarade tidstypiska detaljer och välbevarad charm från byggnadsåret 1884
- Helkaklat badrum som renoverats sedan tidigare med badkar, kombinerad tvätt/tork och golvvärme 
- Högt i tak ca 3 m vilket skapar en otrolig rymd och stora fönsterpartier i två väderstreck
- Gott om förvaring i platsbyggda garderober i samtliga rum, walk-in-closet samt förråd som tillhör
- Stabil förening med trevlig grönskande innergård med planteringar och sittgrupper, samt eget tornrum med takterrass!
- Mycket eftertraktat läge med Mosebacke torg utanför porten