BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Skedviksvägen 10

  • 3 rum och kök
  • 63.5 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkomna till en inbjudande lägenhet som erbjuder smakfull inredning med stilsäker touch. Bostaden är ytterst välplanerad med perfekt planlösning och fönster i två väderstreck. Stort vardagsrum med härligt ljusinsläpp och öppen planlösning mot köket. Plats finns för soffa som rymmer hela familjen men även annan möblering. Master bedroom med generös yta som rymmer dubbelsäng och mycket god förvaring i hel garderobsvägg. Mindre sovrum med fönster i vinkel och snygg dörr i industriell anda som fungerar lika bra som kontor. Stilrent kök med komplett maskinell utrustning, bra arbetsytor och förvaring samt trevlig matplats för familjen. Utgång till mysig balkong med plats för soldyrkaren och odlingar med sol hela dagen och kvällen. Fräscht och rymligt badrum med både badkar och dusch med snygga glasdörrar, handfat med kommod, badrumsskåp och kombinerad torktumlare/tvättmaskin. Badrummet har kaklade väggar och klinkergolv med värmeslingor.

- Fantastisk balkong i skönt syd/västläge
- Ytterst smakfull
- Fullutrustat kök med matplats
- Öppen planlösning
- Två sovrum
- Stort badrum med både dusch och badkar
- Bra och stabil förening
- Nära kommunikationer
- Nära Årstatorg, restauranger och caféer

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 122. Föreningen BRF Årsta Torg, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 4 535 kr (värme, vatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.59461 %.

Driftskostnad

Totalt 822 kr/mån (9 864 kr/år) varav El 570 kr/mån, Försäkring 252 kr/mån.

Lägenhetens nettoskuldsättning

362 433 kr

Allmänt om föreningen
Brf Årsta torg är en stor förening från år 1993 fördelat på ett flertal bostadshus. Föreningen består av 120 lägenheter, 5 stycken hyresrätter och 1 stycken lokal. Hyresrätterna upplåtes till Enskede-Årsta Vantörs omsorgsboende.

Tomträtt
Föreningen innehar marken med tomträtt och nuvarande tomträttsavtal löper ut år 2021. Detta avtal kommer ersättas med nya avgifter från 2021-07-01 i enlighet med kommunfullmäktiges beslut. Det kommer innebära en succesiv höjning under 5 år varefter den nya avgiften tas ut i fullo. Föreningen har god och genomtänkt ekonomi och har ingen oro för kommande avgiftshöjningar.

Avgiftsförändringar
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar för 2022 (upg. styrelsen 2022-05-10).

Kommande renoveringar
I senaste årsredovisningen 20/21 så finns planer på renovering av hissar samt underhåll av bjälklag i garage om ca. 5-10 år "Vi har inte fattat några formella beslut och vi har inga offerter att utgå från" .(upg. styrelsen 2022-05-10).

Gjorda renoveringar
2009 - Installation av bergvärme
2017-18 - Renovering av tak och fönster samt övriga trädetaljer
2019 - Genomförande av OVK
2020 - Ommålning av entrédörrar
Renovering av undercentral för fjärrvärme utfördes 2021. "Vi har haft fina insatser varenda år bakåt i tiden. Allt har varit komforthöjande." Ingen större renovering har slutförts under 2020/2021 (upg. styrelsen 2022-05-10). Se årsredovisning sid 5-6 för senaste årens underhåll.

Gemensamma utrymmen
Cykelrum finns i Skedviksvägen 10 plan -1, Skedviksvägen 20 plan -1, garaget i hus 2 och garaget i hus 3. Det finns dessutom flertalet cykelställ utomhus. Grillplats och utrymme för lekplats finns.

Föreningens tvättstugor finns på:
Skedviksvägen 10 plan -2
Skedviksvägen 10 plan -1
Skedviksvägen 36 plan -2
Skedviksvägen 48 plan -2

Parkeringsplatser
Det finns 55 stycken garageplatser (varav 9 med laddstationer) och 20 öppna parkeringsplatser under tak och 10 utan tak. Utöver detta finns två platser för permobil i garaget. Garageplats kostar 650 kr per månad och parkeringsplats 180 kr per månad.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd i samma trapphus. Utöver detta har dessutom föreningen har ett antal extra förråd för uthyrning. Kontakta styrelsen för mer information.

Kabel-tv och internet
Kabel-tv levereras av Comhem och grundutbud ingår i avgiften. Bredband ingår ej men fiber finns indraget och kan leveras av Comhem eller Ownit. Abonnemang tecknas av varje enskild bostadsinnehavare. 100 Mbit/s kostar 259 kr per månad och 500-1000 Mbit/s kostar 399 kr per månad.

Överlåtelseavgift
Debiteras enligt föreningens stadgar.

Pantsättningsavgift
Debiteras enligt föreningens stadgar.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.