BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Tollare

Tollare Kaj 12

  • 2 rum och kök
  • 45 kvm
  • 7368
  • 343
  • 12685
Värdera din bostad

Beskrivning

Denna bostad andas snygg design, fina materialval och en optimal planlösning. Bostaden erbjuder inte bara stora och sociala ytor utan också en härlig uteplats med underbar utsikt över vattnet samt naturen och kommunikationer nära bostaden. Bostaden måste upplevas på plats! Snabbt tillträde möjligt!

När man kommer in till bostaden välkomnas man av den trevliga hallen som erbjuder mycket goda avhängningsmöjligheter. Från hallen når man vardagsrummet som har en genomtänkt planlösning där kök och vardagsrum är hjärtat i bostaden. Från vardagsrummet tar man sig ut på den stora och härliga uteplatsen som enkelt rymmer större sittgrupper, matgrupp och grillmöjligheter. Här man man njuta av solens bästa soltimmar och här har man även den fantastiska utsikten över vattnet! 

Köket är mycket fint med fina materialval. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spishäll/ugn, inbyggd mikro samt diskmaskin. 

Bostadens sovrum är mycket rymligt och här får man enkelt plats med en dubbelsäng och annat möblemang om så önskas. Bra förvaring i form av garderober.

Bostadens badrum är stort och rymligt i tilltalande färger. Badrummet är utrustat med wc, golvvärme, dusch, handfat med förvaring, spegel samt kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra förvaring i skåp och arbetsyta.

Fantastiskt naturnära bostadsområde där man kan vandra längs vattnet och ta sig över till Mårtens Holme och även nu äta på den trevliga restaurangen Bruket. Man kan dra på sig löparskorna och springa i trevliga löparspår vid Stockholmsberget som ligger bokstavligt talat ett stenkast från bostaden. Eller varför inte gå till ängen i området och spela lite brännboll. 

 

- Ljus och väldisponerad bostad som måste ses på plats!

- Fantastisk utsikt över vattnet

- Stor uteplats som rymmer utegrupp och grillmöjligheter. 

- Naturen runt husknuten

- Förråd tillhör bostaden 

- Gångavstånd till gym, yoga, sushi, bageri, skola/dagis, bussar, badplatser, löparspår

- Snabbt tillträde möjligt.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4, hiss finns. Lägenhetsnummer 3-1301. Föreningen Brf Tollare Marina.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 311 kr (Värme, kallvatten, kabel-TV (grundutbud) ingår). Andel i föreningen är 0.6781 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Byggår
2018

Värme och ventilation
Ventilation via FTX som är en mekanisk ventilation där värmen från inomhusluften tas tillvara i samband med att den ventileras ut för att på ett energibesparande sätt värma den nya luft som tillförs lägenheterna. Husen värms upp av fjärrvärme och lägenheterna är utrustade med vattenburna radiatorer och värms via dessa.

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Tollare Marina i Nacka kommun bildades i april 2016. Husen längs med Tollare Kaj i Brf Tollare Marina stod klara med första inflyttning Q3 2018.
Föreningen äger marken Tollare 1:491 och består av 97 bostadsrätter fördelade på fem flerfamiljshus i åtta våningar samt ett garage. Härutöver finns en hyresrättslokal om 31 kvm, en Gelateria/Glassbar.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande avgiftsförändringar
Inga kommande avgiftshöjningar inplanerade.

Kommande renoveringar
Entreprenaden blev godkänd 20 december 2018. Garantibesiktning utfördes under 2021. Garantitid fem år och löper ut 20 december 2023. Underhållsplan för framtiden kommer att upprättas.
Inga inplanerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2022-10-04.

El
Individuell mätning av förbrukning av el, gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Vatten
Individuell mätning av förbrukningen i varje lägenhet. Bostadsrättsföreningen tecknar avtal med vattenleverantör och gemensamt avtal finns i föreningen och debiteras lägenhetsinnehavaren.

Tv och internet
Föreningen är avseende TV ansluten till Telia, deras ”TV-paket start” ingår i månadsavgiften och erhålls genom att boende kontaktar Telia för att aktivera sitt hushåll.
Avseende Bredband är fastigheterna anslutna till öppen fiber. Det är upp till respektive bostadsrättshavare att teckna avtal med den internetleverantör man önskar. Läs mer på www.zmarket.se

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en bastu med gemensamhetslokal och egen terrass i Tollare kaj 12, våning 3. Föreningen disponerar en gästlägenhet, 2 rum och kök med 5 st sovplatser samt en spjälsäng. Lägenheten ligger på markplan med ingång mellan port 4 och 6. Härutöver finns cykelrum. Gårdsterrass med bl.a. lekplats nås via gårdsentrén på plan fyra.

Förråd
Varje lägenhet har tillgång till ett lägenhetsförråd. De är placerade i källaren och på gården.

Parkering
Ett garage med 100 parkeringsplatser (varav ett antal med el-laddning, förbrukad el kommer på hyresavin 4-6 månader efter) samt 9 MC-platser. Varje hushåll är garanterad 1 st parkering i garaget. Kölista hanteras av styrelsen. Avgift fn 1 500 kr/mån (exkl el).
Det är förnärvarande kö till en andra plats samt 1-2 i kö till elbilsplats - uppgifter hämtade från föreningen 2022-10-04.
I garaget finns även tre gästparkeringsplatser som betalas per timme (fn EasyPark).

Ägande
Juridisk person godkänns ej.

Avgifter
En överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppet tas ut vid försäljning av bostadsrättshavaren. Vid upptagande av lån så tas en pantsättningsavgift ut om 1% av prisbasbeloppet. Betalas av köparen.

Områdesbeskrivning

I Nacka växer skärgårdsstaden Tollare expansivt fram och här har man bevarat anor från 1400-talet som ska göra sig påminda i den moderna vardagen. Tollare är ett fantastiskt område där både naturen, vattnet och storstan är i fokus. Området började bebyggas under 2012 och fortsätter kontinuerligt att växa med allt från små ytsmarta lägenheter till stora takvåningar och friliggande hus med unik arkitektur. Tollare förväntas vara färdigbyggt under 2020 och beräknas då försett drygt 1 100 familjer med nya unika hem. Här finns någonting för alla åldrar - familjeliv och egentid, jobb och fritid samt natur och storstad.

I området finns bageri, gym, mindre livsmedelsbutik samt Tollares nyöppnade kvarterskrog, Bruket, nere vid vattnet. I närområdet finns ytterligare butiker, restauranger och närservice lättillgänglig. För den som önskar större shopping finns bland annat Nacka Forum med 150 butiker, caféer och restauranger inom räckhåll, samt Sickla Köpkvarter och Orminge Centrum. 

Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. På fritiden finns många olika aktiviteter för barnen, allt från naturliv till idrotter av olika slag.