BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Telefonplan - Hägersten

Pingstvägen 34, 3 tr

  • 1 rum och kök
  • 22 kvm
  • 1.895.000 kr / BUD
  • 4517
  • 196
  • 1225
Värdera din bostad

Beskrivning

Med ett centralt läge vid Telefonplan finner ni denna mycket charmiga och väldisponerad etta högst upp i huset. Bostaden ligger i ett mycket insynsskyddat läge och har fina tidstypiska originaldetaljer. Osedvanligt yteffektiv bostad där varje kvadrat nyttjas till fullo. Här finns plats för allt man kan önska som soffa, säng, matplats, bokhylla mm. Bostaden har genomgående stilrena färger från Farrow & Ball. Möjlighet till snabbt tillträde om så önskas.

Fastigheten är belägen i ett lugnt och naturnära område i den omtyckta och välskötta föreningen Brf Tele. Värme, vatten, kabel-TV grundutbud och fiber ingår i avgiften.  

- Socialt och kvadratsmart boende
- Högt upp i huset
- Mycket bra ljusinsläpp
- Insynsskyddad bostad

Varmt välkomna till en lägenhet att direkt flytta in och trivas i!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 1 rum och kök . Våningsplan 3 av 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 14099-03-01-1637. Föreningen Brf Tele.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 1.895.000 kr / BUD. Månadsavgift 1 654 kr (Värme, vatten, kabel-TV grundutbud och bredband ingår). Andel i föreningen är 0.0012678 %.

Driftskostnad

Totalt 500 kr/mån (6 000 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 250 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Byggnadsår
1940

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Brf Tele, bildades 1940, omfattar 5 kvarter med totalt 30 hus varav 496 bostadsrätter och 20 hyreslägenheter, 2 bostadsrättslokaler och 38 hyreslokaler. Marken är upplåten med tomträtt av Stockholms Stad. Föreningen har en vaktmästare samt en expedition som är belägen på Cedergrensvägen 30. Föreningen har även en informativ hemsida; www.brftele.se.

Kommande avgiftsförändringar
Inget är beslutat för tillfället.

Utförda renoveringar
Se på förenings hemsida gällande renoveringar som har skett under åren.

Kommande renoveringar
Normala underhållsarbeten, se årsredovisningen 2021.

TV- och internetanslutning
Installation av fiber klar för hus 16 (Pingstvägen 34). Upp till 1000 Mbit/s ingår i avgiften till föreningen.

Förråd
Till lägenheten hör ett mindre matkällarförråd.

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till en stor tvättstuga som ligger i samma hus, porten bredvid. Den har nio tvättmaskinsgrupper med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Samt två kallmanglar. Utöver det finns även en grovtvättmaskin med tillhörande torkrum. Insläpp sker med hjälp av en passerbricka som du får från expeditionen mot en engångskostnad på 300 kr. Det finns ett cykelrum per hus, med några undantag (i dessa fall används grannhusets cykelrum). Föreningen har tre gästlägenheter, belägna på Pingstvägen 34. Disponeras mot dygnsavgift om 300 kr/tillfälle. I föreningen finns även en föreningslokal som är belägen på Pingstvägen 25. Den rymmer som mest ca 30 sittande gäster. Engångsavgift för nyckel är 300 kr. Hyra per tillfälle är 300 kr. I anslutning till föreningslokalen ligger en bastu som medlemmar kan boka gratis. Ett hobbyrum är beläget på Pingstvägen 34. Medlemmar kan utan kostnad låna nyckel till hobbyrummet. Föreningen har också ett miljörum/grovsoprum som är beläget på Kransbindarvägen 41. Det är avsett för glas, kartonger, visst grovavfall, mindre möbler, visst elavfall osv.

Mellan husen har föreningen cirka 26 000 kvm gröna ytor. På dessa ytor finns planteringar, utemöbler och grillplatser. En trädgårdsgrupp bestående av intresserade medlemmar sköter om vissa blomrabatter med mera.

Bilplats
Det finns 43 st garageplatser, 19 p-platser samt 4 st platser i MC-garage. Kö till garageplatser och parkeringsplatser under tak. Hyrorna är för närvarande 725 kr / 675 kr respektive 375 kr per månad. Ett fåtal parkeringsplatser utan tak går att hyra för 150 kr per månad. I övrigt råder boendeparkering tillämpas i området (taxa 4), med en kostnad om 500 kr/mån eller 35 kr/dygn. Den som är folkbokförd inom området kan ansöka om boendeparkeringstillstånd hos kommunen. Läs mer på www.stockholm.se/parkering.

Ägande
Föreningen godkänner inte delat ägande att t.ex. att en förälder äger med sitt barn. Makar och sambor går bra. Styrelsen önskar att samtliga delägare ska ha för avsikt att bo i föreningen. Om så inte är fallet ska styrelsen kontaktas före ansökan om medlemskap.

Överlåtelseavgift
1 208 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
448 kr. Betalas av pantsättaren.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt. Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Varje trappuppgång har en gemensamma vädringsbalkong. De flesta har två, även på Pingstvägen 34.