BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Kvarnholmen

Mjölnarvägen 16, 2tr

  • 4 rum och kök
  • 106 kvm
  • 8.595.000 kr Utgångspris
  • 99
Värdera din bostad

Beskrivning

Vill du bo i en unik bostad utöver det vanliga? Nu har du möjligheten att köpa denna mycket fina och pampiga 4a i populära Kvarnholmen med frontutsikt mot vattnet och den Kungliga Djurgården. Här bor man i en vacker industrifastighet  med direkt närhet till vatten, natur och goda kommunikationer in till City finns till hands med både buss och pendelbåten. Här får man en bostad med fantastisk rymd, härlig takhöjd och stora spröjsade fönsterpartier och en härlig balkong med utsikt mot vattnet och de passerande båtarna.  Föreningen har även en gemensam takterrass på plan 11 med fantastisk utsikt över Djurgården och Stockholms inlopp. På takterrassen finns också en bokningsbar föreningslokal samt en relaxavdelning med bastu. Detta är en bostad som måste ses på plats!

När man kommer in till bostaden välkomnas man av den mycket trevliga hallen som erbjuder goda ytor för avhängning samt förvaring i form av en stor klädkammare. Från hallen når man vardagsrummet som ligger i härlig öppen planlösning mot köket. Detta är en perfekta samlingsplatsen för vänner och familj. Vardagsrummet är väl tilltaget och här ryms allt från stora soffgrupper, tv-möbler samt matsalsmöblemang för stora middagsbjudningar. Här har man en fantastiskt utsikt mot den Kungliga Djurgården och alla båtar som passerar förbi bostaden. Vardagsrummet kan även delas av till ett extra sovrum om så önskas. Här har man även en öppen spis som bidrar till en riktigt mysfaktor under kallare dagar.

Köket är mycket fint och är fullt maskinellt utrustat med kyl och frys, inbyggd mikro och ugn, induktionshäll samt diskmaskin. Bra arbetsytor och förvaring.

Bostaden har även två sovrum. Ena sovrummet är ett stort masterbedroom där man enkelt får plats med dubbelsäng och  bra utrymme till förvaring. Här når man även den fantastiska balkongen med utsikt mot vattnet. Balkongen rymmer enkelt sittgrupp och gröna växter. Det andra sovrummet är också stort och passar perfekt som sovrum/barnrum/kontor eller gästrum.

Bostaden har även två stora badrum. Det största badrummet är utrustat med wc, handfat, dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Mycket bra förvaring samt arbetsytor. Den andra badrummet är utrustat med wc, handfat samt dusch.

Varmt välkomna till visning!

 

- Vacker industrifastighet 

- Mycket välplanerad lägenhet med vattenutsikt och härlig balkong.

- Två stora badrum

- Högt i tak och stora fönster med spröjs

- Bo med direkt närhet till vattnet

- Bra kommunikationer med både buss eller pendelbåten

- På Kvarnholmen bor man med direkt närhet till allt såsom matbutik, restauranger, café, gym, bakeri apotek och mycket mer.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 sovrum. Våningsplan 2, hiss finns. Lägenhetsnummer 99-2759-1-32-2. Föreningen Brf Hamnmagasinet .

Ekonomi, månadsavgift

Pris 8.595.000 kr Utgångspris. Månadsavgift 6 215 kr (Värme, Kallvatten, bredband, Kabel-TV ingår).

Driftskostnad

Totalt 433 kr/mån (5 194 kr/år) varav El 161 kr/mån, Försäkring 179 kr/mån, Övrigt 94 kr/mån.

Byggnadsår
2013

Uppvärming
Fjärrvärme och värmepump, frånluft.

Föreningen
I bästa läge vid kajen har Einar Mattsson omvandlat ett vackert spannmålsmagasin, byggt i samma stil som den intilliggande kvarnen Tre Kronor, till bostadsrättsföreningen Brf Hamnmagasinet. Brf Hamnmagasinet består av 71 lägenheter fördelade på 10 våningar och 2 hyreslokaler på markplan samt en fantastisk gemensam takterrass. Huset stod klart för inflyttning i slutat av maj 2013.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken.

Föreningen har idag en Fastighetsförsäkring med Folksam som inkluderar bostadsrättstillägget för hela huset och samtliga 71 lägenheter. Det är dock upp till var och en medlem att bedöma huruvida föreningens försäkringsvillkor är tillfyllest.

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget - uppgifter hämtade från föreningen 2022-06-07.

Kommande avgiftsförändringar
I dagsläget finns det inga beslut om kommande avgiftsförändringar - uppgifter hämtade från föreningen 2022-06-07.

Gemensamhetsutrymmen
Föreningen har en gemensam takterrass på plan 11 med fantastisk utsikt över Djurgården och Stockholms inlopp. På takterrassen finns det också en bokningsbar föreningslokal samt en relax med bastu.

Till varje lägenhet följer det ett källarförråd på cirka 5 kvm. Vidare finns ett gemensamt soprum för hushållssopor samt grovsopor samt låsta cykel- och barnvagns-rum i huset.

Parkering
I föreningen finns det garage med 50 enkelplatser, 5 dubbelplatser och 2 mc-platser. Garageplats går att hyra för 1 150 kr/mån.
Föreningen förbereder för laddplatser som beräknas vara klart i mitten av 2022. För dessa platser tillkommer en kostnad om 150 kr/ mån samt för elförbrukningen.
I dagsläget är det en kortare kö till samtliga platser - uppgifter hämtade från föreningen 2022-06-07.

I området finns det 24h parkeringar att nyttja samt besöksparkeringar (4h p-skiva) utanför fastigheten. På helgerna är det fritt att parkera.

Kabel-tv och bredband
Föreningen har tecknat en gruppanslutning med Telenor som ger varje medlem en router samt TV-box, detta inkluderar även tjänsterna bredband 250/250 mbit, TV Bas samt IP telefoni. Detta är inkluderat i föreningsavgiften.

El och varmvatten
Varje bostadsrättsinnehavare debiteras av föreningen för förbrukning gällande el och vatten. 

Områdesbeskrivning

Mellan skärgård och innerstan och bara några minuter från Slussen växer nu en ny och spännande stadsdel fram - Kvarnholmen. Här hittar du bostäder, arbetsplatser, närservice, restauranger, förskola, skola och fantastisk natur i en historisk miljö.

Kvarnholmen ligger i Nacka Kommun och omgärdas av Saltsjön och farlederna in mot Slussen längs den norra sidan och Svindersviken på den södra och östra sidan. Den norra sidan vänder sig mot livliga och öppna Saltsjöns vatten och det är även här som sjöbussen och båttaxi angör. Det är också här du kan se de gigantiska kryssningsfartygen passera på sin väg till och från Stockholm. Den södra sidan med utsikt över Svindersviken är betydligt lugnare och bildar en sluten oas med skånsk klimatzon. I detta skyddade söderläge kommer det förutom bostäder även att skapas möjlighet för en citynära marina och gästhamn. Här kommer gäster att kunna lägga till vid en nybyggd gästhamn och här kommer du som boende på Kvarnholmen att ha möjlighet till en egen båtplats. 

Inflyttningen på halvön har pågått från 2012 och fortsätter fram till 2025 med ca 3000 bostäder och 6000 boende.

Höstterminen 2017 öppnade efterlängtade Ebba Brahe skola med klasser F-6 som har en uttalad ambition att göra till Sveriges bästa! Skolan ligger i den gamla Makaronifabriken och kommer senare att vara sammanlänkad med en nyare skolbyggnad. När skolan är helt utbyggd kommer skolan ha klasser upp till årskurs 9 Förskola finns också på Kvarnholmen (Alexanderskolan). För mer info: http://ebbabraheskolan.se

Bageriets egna närcentrum är fortfarande under utveckling men här finns redan nu en stor COOP butik, apotek, bageri, kemtvätt, frisör och pizzeria. Längre ner på gatan hittar du även ett gym (Puls och träning) samt flera restauranger. Dessutom kan du promenera, cykla eller åka bil över Svindersviksbron till ICA-Maxi och Nacka Forum som bara ligger 1,5 km bort, för ytterligare utbud och service.

Med utsikt över Djurgården och Fjäderholmarna har du tillgång till både lummiga strövområden och öppna gräsytor. Dessutom kommer en 2,2 kilometer lång strandpromenad att sträcka sig runt hela ön, med flera intressanta stopp längs vägen, som uteserveringar och fiskeplatser.

Kommunikationsmässigt finns buss som tar ca 10 min in till Slussen, eller varför inte pendelbåtarna som tar dig in till city på ca 25 min. Är du bilburen tar du dig till Danvikstull och Södra Länken på ett par minuter.

Från Kvarnholmens höjder har du utsikt över Stockholms hamn, Djurgården, Fjäderholmarna, Lidingö och vyer hela vägen till Vaxholm.

Varmt välkommen till vackra Kvarnholmen!

För mer information, besök gärna: www.kvarnholmen.com