BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Mariefred

Nygatan 10A

  • 3 rum och kök
  • 125 kvm
  • 5.500.000 kr /Budstart
  • 5659
  • 155
  • 30255
Värdera din bostad

Beskrivning

Fantastisk vindsvåning med fönster åt alla fyra väderstreck mitt i centrala Mariefred. I fantastisk fastighet mitt i gamla stadskärnan ligger denna påkostade och varsamt renoverade lägenhet. Här finns fungerande kamin, charmig murstock, fransk balkong med dörrar från golv till tak samt charmiga vinklar och vrår. Nyrenoverade ytskikt och stambytt helkaklat badrum. Generös takhöjd, djupa fönsternischer, takfönster, takbalkar och utsikt över Mariefreds vackra hus och takåsar. Vackert hus med uppvuxen trädgård och flera platser för sittgrupper.

Hall med lounge
Välkommen upp för en vacker trätrappa där du möts av direkt ljusinsläpp genom en fransk balkong med dubbeldörrar. Löpande ekparkett på golvet i hela lägenheten och vitmålade väggar. Fungerande kamin med plats för sittgrupp framför.

Kök
Nyrenoverat kök med social köksö och öppen planlösning till vardagsrummet. Gråa snygga luckor, svarta bänkskivor och mosaik ovan. Utrustat med integrerad kyl, frys, diskmaskin, ugn, micro och induktionshäll. Naturlig matplats för tio personer i lägenhetens burspråk.

Vardagsrum
Vardagsrum i öppen planlösning med köket och matplatsen. Plats för soffgrupp. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Sovrum 1
Charmigt rum med fönster åt två håll, murstock och takbalkar. Plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Sovrum 2
Kvadratiskt och lättmöblerat sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord. Ekparkett på golvet och vitmålade väggar.

Badrum
Stort och stambytt badrum med fönster. Utrustat med vägghängd WC, badkar, dusch, tvätt/torkmaskin och handfat med kommod. Vit och svartkaklade väggar och klinker på golvet. Spotlights i taket för bra belysning. Golvvärme.

Förråd
Ett förråd ingår i överlåtelsen.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Lägenhetsnummer 5/1210. Föreningen Brf Storhuset 1.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 5.500.000 kr /Budstart. Månadsavgift 6 999 kr (VA, värme, sophantering ingår). Andel i föreningen är 22.814 %.

Driftskostnad

Totalt 450 kr/mån (5 400 kr/år) varav El 300 kr/mån, Försäkring 150 kr/mån. Driftskostnaderna är beroende av antalet personer i hushållet och dess konsumtion.

Allmänt
Föreningen bildades 2015 och består av sex bostadsrätter.

Byggår
1913

Uppvärmning
Fjärrvärme

Planerade renoveringar
Planer på att gräva upp asfalten till vänster om huset, laga ett rör och förbereda för elbilsuttag. Pengar för detta finns. Inga andra planerade åtgärder.

Gjorda renoveringar
Huset är stambytt och all el och ventilation är utbytt för ca 10 år sedan då även fasaden putsades om. Inget reparationsbehov i dagsläget.

Ventilation
Självdrag

Mark
Föreningen äger marken.

Parkeringsplatser
En gratis parkering per lägenhet på gården.

Ekonomi
Föreningen har gjort likviditetsmässiga överskott och har idag ca 250 000 kronor på bankkontot. Det finns inga planer att ändra avgiften.

Gemensamhetsutrymmen
Några ställer cyklar i pannrummet och barnvagn kan ställas i trapphuset.

Bredband
Fiber via stadsnät indraget till alla lägenheter.

Förråd
Ett lägenhetsförråd per lägenhet finns i gårdsbyggnaden.

Områdesbeskrivning

Mariefred- en pärla 40 minuter från Stockholm
Fantastiska Mariefred med dess otroliga historia är ett idylliskt samhälle precis invid Mälarens vatten. Förutom Gripsholms slott, anrika Gripsholms Wärdshus, har vi en egen ångbåtsbrygga, golfbana, restauranger och fantastiska små butiker. Annas Bageri har vunnit priser för sitt goda bröd, och vi har bevarat den gamla tågstationen med ånglok som tar oss ända till Taxinge Slott. Mariefred stadskärna som har cirka 5 000 invånare. Staden ligger vid en vik av Mälaren i Södermanland, och den riksintressanta stadskärnan utmärks av sina promenadvänliga gator med 1700-talshus, caféer och välsorterade småbutiker. Mariefred är starkt präglat av kungliga Gripsholms slott som är en stor sevärdhet för såväl Mariefredsbor som långväga besökare. Varför inte ta en promenad i Hjorthagen precis invid slottet och den vackra äppelodlingen, kanske ta en fika på Callanderska välbevarade gård därefter. I Mariefred finns det mycket att uppleva året runt förutom julmarknad, visfestivalen, food-truck festivalen, och alla föreställningar i Gustav III:s teater.