BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Johan Printz väg 4, Högst upp!

  • 2 rum och kök
  • 41 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna funkispärla på lugn gata med naturen inpå knuten och närhet till tunnelbana! Här erbjuds både ljus och en känsla av rymd med en takhöjd på 2,70 m, stora fönsterpartier och utgång till balkong med fri utsikt mot grönska. 

När du kliver in genom säkerhetsdörr möts du av en välkomnande entré som öppnar upp mot lägenhetens övriga rum. I hallen finns plats för avhägning med plats för hatthylla och skoställ samt goda förvaringsmöjligheter i originalgarderober med överskåp. I anslutning till hallen ligger badrummet med badkar och praktiskt med vädringsfönster. Köket är charmigt med bevarat original och gott om förvaring bakom skåp. Den maskinella utrustningen består av spis och kyl/frys. Från kök och vardagsrum når du insynsskyddat sovrum med plats för dubbelsäng samt en förvaringsmöbel om så önskas. Vardagsrummet är stort och luftigt med palts för både soffgrupp, tv-möbel och matsalsbord. Utgång till den fantastiska balkongen med utsikt över trädtopparna. Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd. 

Här bor du omgiven av grönområden och lummiga parker. Goda kommunikationer med direkt närhet till innerstan. Du har gångavstånd till både Skärmarbrinks och Hammarbyhöjdens T-bana.

- Optimalt planerad
- Insynsskyddad
- Lummigt läge
- Balkong med fri utsikt
- Bevarat originalkök
- Nära T-bana
- Lummiga parker & Nackareservatet 

Välkommen till ett hem att trivas i!

 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3, hiss finns ej. Lägenhetsnummer 11. Föreningen Brf Borgen 48.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 978 kr (Värme, vatten ingår). Andel i föreningen är 5.36 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 250 kr/mån, Försäkring 100 kr/mån. Antal personer: 1. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1 690 kr. Betalas av köparen.

Pantsättningsavgift

720 kr.

Allmänt

Brf Borge 48 är en äkta förening som bildades år 2000. Förvaltar fastigheten Bladbaggen 5 med adressen Johan Printz väg 2-6 i Johanneshov. Föreningen har 18 bostadsrätter och 1 lokal.

Tomträtt
Tomträtten omförhandlas 2028-09-30.

Uppvärmning

Fjärrvärme

Genomförda renoveringar
2020 Renovering/ målning balkonger
2020 Källarrenovering inkl. tvättstuga
2019/20 Tilläggsisolering av vind
2019 Ny Fjärrcentral
2019 Energideklaration
2016 Fiber
2016/-17 Stamspolning
2016 OVK
2016 Källarrenovering
2015 Fönsterrenovering
2000 Stambyte
2000 Fasad, tak och balkonger

Planerat underhåll enligt senaste årsredovisningen
Uppgradering av belysning i källaren
Målningsarbeten i källargångar samt tvättstuga och torkrum.
Spolning av avloppsstammar.
Byte av källardörr som vetter mot baksida av fastigheten.
Fönsterrenovering diskuteras

Kommande avgiftsförändringar
Inga planerade avgiftshöjningar (info fr. ordförande 2022-05-23)

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga finns bekvämt i huset med tvättmaskiner, torkrum och torkskåp. Cykelförråd finns i källaren. samt ett cykelförråd.

TV
Via Com Hem

Bredband/ Internet
Fiber är indraget via IP-Only.

Parkering
Boendeparkering på gator runtomkring.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut avgift på 3,5 procent av prisbasbeloppet vid överlåtelse som betalas av köparen.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut avgift vid pantsättning, med 1,5% av prisbasbeloppet per pant.

Övrigt
Föreningen accepterar inte juridisk person.
Delat ägande är ok.

Föreningen har en bra hemsida med bra information:
http://brfborgen48.hemochfastighet.se

Områdesbeskrivning

Hammarbyhöjden "den vita staden" är Sörmlandsledens första etapp och en kuperad stadsdel precis söder om Stockholm. Hammarbyhöjden byggdes under 30 och 40 talen och består till största delen av låghus.

Natur och fritid
Fritid närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning, löpspår och promenadstråk. Utöver detta finns det möjlighet till flera aktiviteter i närområdet; skidbacke, golfbanor, parklek och elljusspår. Sommartid öppnar även utomhusbassängen vid Nytorps gärde.

Hammarbyhöjden gränsar till Hammarby Sjöstad med dess bryggor, restauranger och cafeér, Globen shopping med massor med butiker, Gamla Enskede, Kärrtorp och Björkhagen. Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

Service
I området finns det mesta; Matbutik, Apotek, videobutik, blomsteraffär, optiker, klädaffärer, café, restauranger, BVC, 7eleven m.m. I närliggande områden som Kärrtorp och Björkhagens centrum finns bl.a. butiker, teater, vårdcentral, folktandvård, medborgarkontor, bibliotek, flera idrottsföreningar samt annan samhällsservice. En liten bit bort finner man även Globen Shopping med ett stort utbud av butiker, restauranger, banker osv.

Kommunikationer
Med T-bana från T-centralen ca 9 minuter till Gullmarsplan, därifrån 7-8 minuters promenad. Alternativt T-bana till Skärmarbrink 10 minuter och därifrån 7-8 minuters promenad.Tidtabeller för T-bana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Det finns även bussförbindelser i närheten av lägenheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan. I hela området hittat man gratis gatuparkering. Med cykel tar du dig över Johanneshovsbron in till Söders utbud av nöjen och restauranger på bara ca: 10 minuter.

Skolor
I och omkring Hammarbyhöjden finns flera förskolor och grundskolor. Närmaste gymnasium finns i närliggande Kärrtorp. I Hammarby Sjöstad finner ni Kulturama Fria Gymnasium och Fryshuset Gymnasium.