BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hägerstensåsen/Telefonplan

Bäckvägen 133

  • 2 rum och kök
  • 39 kvm
  • 2.545.000 kr Accepterat pris!
  • 4717
  • 120
  • 6967
Värdera din bostad

Beskrivning

Accepterat pris, kontakta mäklaren för visning!

VÄLPLANERAD TVÅA MED BALKONG I SÖDERLÄGE!

- Balkong i söderläge med sol större delen av dagen
- Genomgående med fönster i två väderstreck
- Flertalet bevarade originaldetaljer
- Vardagsrum med plats för full möblering
- Sovrum med plats för dubbelsäng
- Gott om förvaring och förråd i källarplan

Varmt välkomna till denna charmiga tvåa med balkong i bästa söderläge! Bostaden är belägen i perfekt läge mellan badklipporna i Örnsberg och Telefonplans stora utbud av restauranger och service. Här bor ni på lugn gata med allt att önska inom kort promenadavstånd. 

Bostaden är belägen på vån 1 och erbjuder stora fönsterpartier i två väderstreck som i kombination med generös takhöjd om ca 270 cm gör bostaden ljus och luftig. Vidare erbjuds en rymlig balkong med sol nästan hela dagen. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för såväl sällskapsmöbel, matgrupp och skrivbord. Avskilt sovrum med plats för dubbelsäng och möjlighet till flertalet garderober.

Brf Gutenberg 1450 bildades 2018 och äger marken (ej tomträtt). Föreningen består av 22 lägenheter varav 3 hyresrätter (dolt kapital) samt parkeringsplatser (separat kö). I källarplan finns gemensam tvättstuga, cykelrum och bostädernas förråd. Föreningen har en mycket trevlig uteplats med sittgrupp som kan nyttjas av medlemmarna sommartid.

Här bor ni mitt emellan Telefonplans stora utbud av caféer, bagerier, restauranger, service och kommunikationer och Örnsberg med dess klippbad och vackra naturstråk längs Mälaren och populära Vinterviken med trädgårdscafé, utegym och gratis paddel- och tennisbanor. Inom 10 minuters promenad når du alla tre tunnelbanestationer (Telefonplan, Örnsberg och Hägerstensåsen) och endast en minut från lägenheten går buss 147 som tar dig till Liljeholmen på bara 8 minuter.

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 1. Lägenhetsnummer B1101. Föreningen Brf Gutenberg 1450.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 2.545.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 2 663 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 5.0 %.

Driftskostnad

Totalt 325 kr/mån (3 900 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 125 kr/mån.

Byggnadsår
1939

Uppvärmning
Bergvärme med kompletterande direktel.

Föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten Trycksvärtan 4 år 2018 och äger marken. Föreningen består av 19 bostadsrätter och 3 hyresrätter (dolt kapital) om totalt 800 kvm. På föreningens fastighet står 1 st flerbostadshus med 2 st trapphus. Adresserna är Bäckvägen 131-133. Föreningen håller även på att projektera för att bygga lägenheter på vinden. I dagsläget finns planer på 6 st lägenheter om sammanlagt 150 kvm totalyta.

Renoveringar
1992-1993 VA-Stambyte, byte av elinstallationer i fastighet och i lägenheter, byte av radiatorventiler och stamregleringsventiler, omläggning av taket, fönsterbyte samt balkongrenovering
2006 - Installation av bergvärme
2019 - Installation av dräneringspump

Kommande renoveringar:
2022 - Indragning av fiber kommer ske under våren
2022 - OVK

Föreningens ekonomi
I dagsläget finns det ingen beslutad avgiftsförändring (Kontrollerat 2022-02-08). Föreningen äger marken (ej tomträtt). Föreningen kommer sälja en av hyresrätterna under våren vilket kommer inbringa ca 1 780 000 kr till kassan. Det finns även planer på att sälja de resterande två hyresrätterna under året. Medlen kommer främst användas till att sänka föreningens lån och kommer göra att belåningsgraden sänks påtagligt. För mer information om föreningens ekonomi se bilagd årsredovisning 2020. 

Gemensamhetsutrymmen
Tvättstuga:
I källaren finns det en tvättstuga som har en tvättmaskin och ett torkskåp. Det finns planer på att rusta upp tvättstugan i samband med vindsprojektet eller eventuellt tidigare, inget beslut om detta i dagsläget..

Cykel- och barnvagnsförvaring:
Föreningens medlemmar har tillgång till cykel- och barnvagnsförvaring beläget i källarplan.

Tv och Bredband
Under våren 2022 kommer föreningen installera fiber via Ownit. Bredband kommer då finnas med hastighet upp till 1000 Mbit samt ett begränsat utbud av Kabel-TV. 

Förråd
Till lägenheten hör nyttjanderätten om ett källarförråd..

Parkering
Föreningen har 7 parkeringsplatser på gården för 600 kr/mån, i dagsläget finns det lediga platser. Boendeparkering Taxa 5 gäller i området på kringliggande gator. Kostnad 300 kr/månad.

Mark:
Föreningen äger marken.

Ägande
Delat ägnade är godkänt.
Juridisk person godkänns ej.

Överlåtelseavgift
Betalas av köparen med 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (1207 kr för år 2022)

Pantsättningsavgift
Betalas av pantsättaren med 1 % av aktuellt prisbasbelopp (483 kr för år 2022)

Föreningens kontaktuppgifter
Styrelsens kontaktuppgifter: forvaltning@brfgutenberg.se