BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Enskededalen

Astri Taubes Torg 10

  • 2 rum och kök
  • 57 kvm
  • 3.495.000 kr
  • 4001
  • 1075
  • 1594
Värdera din bostad

Beskrivning

Här finns en fantastisk fin lägenhet med balkong högst upp i huset med mycket guldkant både inne och runt husknuten. En solig dag får ljuset fritt spelrum mest hela dagen. En smart och elegant tvåa redo att fyllas med stora drömmar och målmedvetna planer. Den öppna planlösningen hjälper så klart också till, här samsas kök. matplats och vardagsrum i ett enda stort rum. Själva köksdelen smälter snyggt in längs ena väggen, så känslan här blir riktigt lounge-skön. Du behöver alltså knappast slå på stort när du har fest, det räcker bara att sätta gästerna vid bordet, och vid skymning ta ut sällskapet på balkongen för att se hur solen sänker sig över Enskededalens idyll. Stor bekvämlighet genom att kunna parkera i garaget och åka hiss upp till lägenhetsplanet.

Enskededalen är ett attraktivt område som består till största delen av charmiga villor från 1920-talet. Här finns närhet till naturen samtidigt som det tar mindre än 15 min med T-bana in till Stockholm. Nackareservatet erbjuder badsjöar, vandringsleder, cykel- och promenadvägar. Här finns även Björkhagens golfbana samt Nytorps gärde med den populära utomhusbassängen.

Välkomna på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 4. Lägenhetsnummer 21302. Föreningen Brf Viloparken.

Byggnadssätt

Ventilation: FTX System. Fönster: 3-glas.

Uppvärmning

Fjärrvärme & värmepump-frånluft.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 3.495.000 kr. Månadsavgift 3 577 kr. Andel i föreningen är 1.79426 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år). Antal personer: 2.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

483 kr.

Föreningen
BRF Viloparken bildades 2012 i samband med bebyggandet av fastigheten Värdinnan i Enskededalen. Föreningen består av 60 lägenheter, ett garage samt en kommersiell lokal som för närvarande hyrs av STC. Marken är upplåten med tomträtt. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: http://www.brfviloparken.se

Utförda renoveringar
Fastigheten var färdigställd i slutet av 2012. och föreningen har en underhållsplan fram till 2046.

Kommande renoveringar
Föreningen har under 2021 gjort en omfattande undersökning av fastighetens vind, tak och fasad. I denna kontroll framkom det att byggfel har skett, detta har lett till att föreningen reklamerat detta till entreprenören. (Reklamationen har skickats inom 10-års gränsen för dolda fel) Föreningen vet inte när i tiden detta kan åtgärdas.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, vatten och basutbud TV.
Medlem får själv ordna abonnemang för hushållsel, internet och mer än basutbudet för TV.
Föreningen har i nuläget inte fattat beslut om avgiftshöjningar (2022-05-06 info från styreslsen)

Gemensamhetsutrymmen
garage, källarförråd, barnvagnsrum, cykelrum och rullstolsförråd.

Parkering
Parkering administreras av Aimo-Park och ”blippar” till garaget av oss. Laddplatsuttaget adm. av Opigo. Kostnad är för närvarande 1000 kr för vanlig plats och 1200 kr för plats med laddmöjligheter för elbil eller laddhybrid. Här tillkommer också kostnad för förbrukad el. För närvarande har vi ingen kö och lediga platser på både vanliga- och laddplatser.

Mark
Marken är upplåten med tomträtt och nuvarande avtal löper till 2021-02-01. Det nya avtalet löper till 2031-02-01.

Ägande
Delat ägande godkänns, dock ej juridisk person

Pantsättningar
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån.

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter samt ytterligare förvaring i garderober. Vitmålade väggar  samt parkett på golvet.

Kök: Socialt kök med härligt ljusinsläpp från fönsterparti. Här finns gott om förvaring i under och överskåp. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll, inbyggnadsugn/micro, kyl/frys samt diskmaskin. Bänkskiva i laminat samt stänkskydd i vitt kakel. Vitmålade väggar samt parkett på golvet. 

Vardagsrum: Här finns det gott om plats för både soffa, bord, matsalsbord och övrigt möblemang. Stort fönsterparti och ljusinsläpp från bidrar till fint ljus genom hela bostaden. Vitmålade väggar samt parkett. 

Balkong: En helt enastående balkong i absoluta toppläge! Plats för sittgrupp, odlingar, och avnjut en middag i solnedgången från första parkett!

Sovrum: Rogivande sovrum med stort fönster mot grönskande läge. Här finns det plats för dubbelsäng, samt ytterligare sovrumsmöbler och gott om förvaring i två garderober.

Badrum: Invid hallen ligger det fräscha badrummet. Detta är inrett med vita helkaklade väggar och grå klinker. Badkar, wc, spegelskåp, samt tvättmaskin & torktumlare under en praktisk arbetsbänk och förvaring i skåp.