BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Orrfjärdsgränd 40, Högst upp!

  • 3 rum och kök
  • 72.5 kvm
  • 4.475.000 kr
  • 4079
  • 1041
  • 8782
Värdera din bostad

Beskrivning

Allmänt om bostaden

Välkomna till denna charmiga trea belägen på mycket populär adress mitt i hjärtat av Årsta. Här erbjuds vackert original blandat med renoverade ytskikt och snickerier, ny elcentral och jordad el i hela lägenheten. Dessutom erbjuds ett fantastiskt ljusinsläpp tack vare stora fönsterpartier och generös takhöjd. Här bor du i en gedigen bostadsrättsförening med ordning och reda på finanserna. 

Rumsbeskrivning
Välkomnande och ljus hall som öppnar upp mot lägenhetens resterande rum. I hallen finns gott om plats för avhängning i direkt anslutning till entrén. I hallen finns även originalgarderober med överskåp som erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter. Ljust och rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för soffgrupp, fåtölj och övrig möblering så som tv-möblel. Lägenheten erbjuder två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng i båda. Ena sovrummet disponeras idag som gästrum men kan enkelt användas som master bedroom för den som önskar. Charmigt, hemtrevligt originalkök utrustat med spis, diskmaskin och kyl/frys. Gott om plats för arbetsytor och förvaring. Matplats för sällskap om ca 4-6 personer.  Köket ligger i anslutning till vardagsrummet vilket bidrar till social samvaro. Från köket och sovrummet nås lägenhetens balkong belägen mot föreningens mysiga och tidstypiska innergård. Stambytt och helkaklat badrum med klinkergolv. Utrustat med wc, handfat, badkar, tvättmaskin samt vädringsfönster. 

- Sällan till salu
- Rogivande läge
- Insynsskyddad
- Stora fönsterpartier och vackra ljusinflöden
- Högt i tak
- Stor balkong 
- Målat och tapetserat väggar, tak och snickerier
- Nya golv i hall och båda sovrummen
- Helkaklat och stambytt badrum
- Goda möjligheter till parkeringsplats
- Bra förvaring
- Välskött förening med låg belåning
- Nära naturen och promenad/joggingstråk samt utegym längs vattnet
- Gångavstånd till Årstaberg, Årstaviken, Gullmarsplan och Årsta torg
- Cykelavstånd till Södermalm
- Du når Stockholms central på ca 7 min med pendeltåget

Fastighetsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Bostadsrätt - Lägenhet. 3 rum och kök varav 2 sovrum. Våningsplan 3. Lägenhetsnummer 231019001-0132.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.475.000 kr . Månadsavgift 4 689 kr (Värme, Vatten, kabel-TV (grundutbud), bredband 250 Mbit. ingår). Andel i föreningen är 0.69513 %.

Driftskostnad

Totalt 425 kr/mån (5 100 kr/år) varav el 250 kr/mån, försäkring 175 kr/mån. Antal personer: 2. Observera att driftskostnaden endast är en uppskattning och kan komma att variera beroende på antal i hushållet och förbrukning.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

483 kr.

Förenings information

Allmänt
Välkommen till en av de populäraste bostadsrättsföreningarna i Årsta. Fastigheten ligger på Orrfjärdsgränd och är granne med Årstaskogen och Årsta idrottsplats. Huset är en rund byggnad som likt en skyddande borg omringar en stor lummig innergård. Bostadsrättsföreningen består av 148 lägenheter som samtliga är upplåtna med bostadsrätt och är i juridisk mening en äkta bostadsrättsförening. Huset uppfördes 1963 och fick adress Orrfjärdsgränd 4-44. I fastigheten finns totalt 10 377 kvm bostadsyta fördelat på 1 femma, 19 fyror, 79 treor, 34 tvåor och 15 ettor. Utöver detta finns 41 garage, 77 parkeringsplatser och 4 kontorslokaler.

Tomträtt
Tomträttsavtalet omförhandlas 2030

Uppvärming
Fjärrvärme

Större genomförda renoveringar

2004-2006 Stam- och fasadrenovering
2011 Lekplats
2012 Bredband
2013 Låssystem
2016 Målning dörrar
2016-2018 Takrenovering
2018-2019 Renovering fläktar och målning p-platser

Planerat underhåll enligt senaste årsredovisningen
2021-2022 Stamspolning
2022 Byte fläktar

Kommande avgiftsförändringar
Avgiften planeras att höjas följande år 2022 (5 %), 2024 (5 %) och 2026 (5 %) enligt föreningens information "Mäklarinfo* på hemsidan 8/9 2021.

Gemensamma utrymmen
En fantastisk barnvänlig innergård som erbjuder skyddad lek för de små och för de äldre är en oas för avkoppling. I valvet mellan port 22-24 ligger ingången till föreningens gemensamma tvättstuga. Den består i själva verket av fyra olika bokningsbara tvättstugor med två tvättmaskiner i varje.
Cykel- och barnvags förråd. Ett förråd tillhör bostaden.

TV
Kabel-TV: Föreningen har avtal med ComHem som levererar kabel-tv till föreningen, basutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband/ Internet
Ownit är leverantör av bredband via bredbandsuttaget i lägenheten. Från och med 1 mars 2020 ingår 250 Mbit/s bredband i hyresavgiften. Vill du ha högre hastighet går det att uppgradera på egen bekostnad.

Parkering
Föreningen har 78 p-platser och 41 garage. Separat kö till samtliga platser.

Överlåtelseavgift
Föreningen tar ut avgift på 2,5 procent av prisbasbeloppet vid överlåtelse som betalas av säljaren.

Pantsättningsavgift
Föreningen tar ut avgift vid pantsättning, med 1% av prisbasbeloppet per pant.

Föreningen har en bra hemsida med bra information:
www.stockholmshus19.se/



Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.