BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Långbro park - Älvsjö

Johan Skyttes väg 384 3tr

  • 2 rum och kök
  • 63 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Modern och generös 2:a på 63 kvm från 2012 med en öppen och trivsam planlösning mellan kök och vardagsrum och fint ljusinsläpp från fönsterpartier.  Attraktivt läge i grönskande Långbro park. Ljus och solen flödar in genom fönsterpartierna vilket i kombination med de ljusa färgvalen resulterar i ett riktigt trivsamt hem. 

Lägenheten ligger i mycket populära Långbro park med sina grönskande omgivningar, promenadstråk och mysiga restaurang och kafé. Kort promenad till service i Fruängens centrum och direkt närhet till bussar (141 & 163) och t-bana. 

Vad gäller natur så finns både Herrängsskogen och Älvsjöskogen på nära avstånd. Älvsjöskogen har upplysta motionsspår, på vintern görs spåren i ordning för skidåkning. Varma sommardagar är Långsjön ett bra utflyktsmål. 

- generös balkong
- öppen social planlösning
- balkong mot lugn fin gård
- närhet t-bana & bussar
- grönskande Långbro park

Vardagsrum
Underbart vardagsrum med spännande vinklar och stora fönsterpartier. Attraktivt läge utan någon direkt insyn. Här finns gott om plats för en stor soffa, läsfåtölj, bokhyllor, tv-möbel och växter. Den öppna planlösningen mot köket gör att vardagsrummet blir till en naturlig samlingsplats. 

Kök
Köket är riktigt snyggt med vita släta köksluckor och vitt kakel, samt öven en mörk bänkskiva - modernt och elegant. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, ugn, mikro, induktionshäll och diskmaskin. I köket finns utrymme för att duka upp ett matbord för många middagsgäster, speciellt med tanke på den öppna planlösningen mot vardagsrummet.  

Sovrum 
Sovrummet är generöst och har plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Längs ena sidan finns en praktisk garderobsvägg med bra djup och skjutdörrar samt hyllsystem, likaså i hallgarderoben.  

Balkong 
Från vardagsrummet nås balkongen som är rymlig och mot gården. Plats finns för en utemöbel eller ett matbord med stolar och självklart en massa blommor. Från balkongen har du utsikt över föreningens trevliga innergård.

Badrum 
Badrummet är både snyggt och praktiskt. Färgskalan på kakel och klinker går i grått och vitt. Längs ena väggen finns en arbetsbänk, tvättmaskin, torktumlare samt väggskåp. Badrummet är vidare utrustat med handfat med kommod, badrumsskåp, WC och badkar.

Hall 
Hallen är alldeles lagom stor och är utrustad med en praktisk garderobsvägg med skjutdörrar av spegelglas. För de kläder och saker som inte ryms i garderoberna så kommer källarförrådet till användning. 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 2 rum och kök varav 1 sovrum. Våningsplan 3 av 3, hiss finns. Lägenhetsnummer 61303. Föreningen Brf Pyramidalmen .

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 3 601 kr (Värme, Förråd, Kallvatten ingår. Varmvatten ca 60 kr/mån, TV & bredband 216 kr/mån ingår ej). Andel i föreningen är 0.9654 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav El 350 kr/mån.

Överlåtelseavgift

Betalas av köparen.

Allmänt om föreningen
Föreningen bildades 2012 och äger fastigheten Svängbron 2 i Stockholm kommun. Det är en äkta brf som innefattar totalt 84 bostadsrättslägenheter. Föreningen finns det fyra flerbostadshur i fyra och fem våningar samt källare, total boare 7 041 kvm. Föreningen disponerar ca 81 parkeringsplatser varav 63 i garage och 18 utomhus. 

Föreningens hus har mätare installerade till varje lägenhet för att mäta varmvattenförbrukningen, varmvattnet debiteras respektive innehavare relaterat till uppmätt förbrukning. Kostanden redovisar på månadsavin tillsammans med månadsavgiften.

Föreningens ekonomi
Det finns inga beslutade avgiftsändringar för 2021. Föreningen har aldrig behövt höja avgiften sen föreningen bildades. Avstämt med styrelsen 2021-04-28. Belåning ca 10'' kr/kvm. 

TV 
Det finns tv, bredband samt bredbandstelefoni via Telia s.k. Trippel-Play. Dessa debiteras extra om 216 kr/mån och tillkommer på månadsavin som ett obligatoriskt tillägg.

Om avgiften 
I avgiften ingår värme, kallvatten och källarförråd. Tillkommer gör kostnad för varmvatten, Telias Triple Play (TV, telefoni och bredband) samt el-abonnemang som respektive bostadsrättshavare ansvarar för.

Om bredband
Varje lägenhet har ett eget IT-skåp med inkopplat fiber som används för TV, telefoni och bredband. Leverantör är Telia.

Om parkeringsplatser 
P-platser finns att hyra i garage och utomhus. Parkeringsplatserna administreras av föreningens förvaltare, Storholmen Förvaltning AB. Hyran för garageplats är 850 kr/månad och för p-plats utomhus 450 kr/månad. I garaget finns även fyra MC-platser. Hyran för dessa är 350 kr/månad. OBS! Parkeringsplats kan ej övertas av bostadsrättsköparen.

Kommande underhåll/renoveringar
Det finns inga för tillfället kända renoveringar/reparationer utöver de som finns i underhållsplan. Föreningen håller på med en genomgång av deras spillvattensystem och de har reklamerat dessa till byggherren och avvaktar nu vad den processen kommer att leda till. Dock är det för tidigt för tillfället att säga vart den processen rent konkret tar vägen och vilken eventuell påverkan det får. Det föreningen vet är att någon typ av åtgärd kommer att behöva göras tidigare än de 40 åren som underhållsplanen säger men de vet i dagsläget inte när och exakt typ av åtgärd.  Avstämt med styrelsen 2021-04-28.

Kontakt
https://www.pyramidalmen.se
styrelsen@pyramidalmen.se
ordförande Mirza Kubat 0736505261

Överlåtelseavgift 
1 190 kr debiteras köparen.

Pantsättningsavgift 
476 kr per pant, debiteras pantsättaren.

Områdesbeskrivning

Älvsjö - Expansivt och modernt – Endast sex minuter från Söder
Älvsjö finns omnämnt redan 1461 och sedan dess har området förändrats radikalt från gammal åkermark till en modern stadsdel och en av Stockholms viktigaste knutpunkter. Älvsjö bjuder även på en rad restauranger och caféer som mättar den mest kräsne gourmanden där vi bland annat finner erkända Aloë med en Michelinstjärna och med Rinos Bodega dörr i dörr, gemytliga Långbro Värdshus, Primitivo di Papa Gabi, Texas Longhorn, Älvsjö konditori, Fru Marias Bak och Herrängens gård med kafé och marknader. 

Långbro - Långsjö - Långbro park - Herrängen
Älvsjö är en sann idyll med blandad bebyggelse, grönskande trädgårdar, parkområden och slingrande vägar, beläget ca 1 mil söder om Stockholm city och tillhörande stadsdelen Älvsjö. Området härstammar från 1700-talsgårdarna Långbro gård och Herrängens gård som omfattade stora markområden i nuvarande södra Älvsjö. Vid sekelskiftet 1900 inleddes avstyckning av tomter för det som skulle bli samhällsbildningen Långbrodal. År 1908 började man bebygga områdena närmare gårdarna och därmed bildades Herrängen och Långbro villasamhälle, samtidigt som mark avsattes för byggandet av anrika Långbro sjukhus i det område som numera benämns Långbro Park. Området har idag ett stort kulturhistoriskt värde, såväl byggnaderna som parken. 

Även omgivningarna har mycket att erbjuda; allt från nygräddat ekologiskt bröd till heminredning och goda smakupplevelser. ICA Nära ca 15 minuter promenad bort med delikatesser och bistro. Intilliggande Fruängen erbjuder gott om service, här finns bl.a Erssons fisk & deli. På Fru Marias torg, en kort promenad bort, kan du handla färskt bröd till helgfrukostarna. Lite längre ned på Svartlösavägen finns butiken Living som erbjuder ett väl utvalt sortiment av inredning och kläder samt den uppmärksammade restaurangen Aloë. För motionärer finns Älvsjöskogen med motionsspår medan badentusiasterna sommartid kan bege sig på en cykeltur till Långsjöbadet med restaurang, grönområden, klippor och sandstrand, för att sedan vintertid åka skridskor på sjön med plogad bana.

Herrängen - Historik 
Herrängen är en stadsdel i söderort inom Stockholms kommun. Stadsdelen gränsar till Fruängen, Långbro och Långsjö samt Snättringe och Segeltorp i Huddinge kommun på andra sidan sjön. Herrängen har fått sitt namn från Herrängens gård som uppfördes under senare delen av 1700-talet.

När brukspatron J.E. Lignell förvärvade egendomen Herrängen 1901 började utbyggnaden av stadsdelen. År 1908 övergick området i fastighetsbolaget ”Billiga tomters” ägo. Bebyggelseutvecklingen gick i långsam takt, huvudsakligen beroende på dåliga kommunikationer med Stockholms innerstad. Ännu 1913 bodde här endast knappt 100 personer. Redan 1905 hade Stockholms stad fått ett erbjudande att förvärva Herrängens gårds marker men avböjde. Först 1930 köpte Stockholm det som återstod. Då ordnades även en bussförbindelse till Södermalm.

Under 1920-talet uppfördes ett åttiotal villor, huvudsakligen vid Långsjö och kring Herrängens gård. Det största antal villor kom till på 1940- och 1950-talen. Dessa byggdes av ägarna själva genom eget arbete men med instruktioner och material från staden. I början av 1950-talet uppfördes även några radhuslängor. För den växande barnaskaran byggdes 1955 Herrängens skola vid Konvaljestigen 15 i nuvarande Älvsjö. Skolan ritades av arkitekt Folke Löfström.

Älvsjö Torg
Helt nya Älvsjö Torg ligger i direkt anslutning till Älvsjö station och stod klart hösten 2014. På ett par minuter hittar du här i stort sett allt du behöver. Välsorterad Coop-butik med generösa öppettider, klassiska Vivels konditori, bank, optiker, frisör, vårdcentral, apotek och dygnet-runt-gym för att nämna några exempel. Ett stenkast bort ligger medborgarhuset med bibliotek. 

Skolor och barnomsorg
Har du barn finns här en handfull förskolor på promenadavstånd och era grundskolor i närområdet, såväl kommunala som privata med bland annat Långbrodalsskolan, Johan Skyttes skola, Kämptorpsskolan, Herrängens skola och Engelska skolan samt Metapontum. 

Natur och rekreation
I närområdet området hittar du Älvsjöskogen med vackra promenadstråk som är ett mycket populärt utflyktsställe. I skogen finns motionsspår som stadsdelsnämnden ansvarar för. Här finns även Långsjön med badplats sommartid och plogad skridskobana vintertid. Det är promenadavstånd till Långbro park som är ett naturskönt område där bland annat Långbro Värdshus och Fru Marias bakficka är beläget.

Utmärkta kommunikationer
Här bor du med goda kommunikationer inom räckhåll - det vill säga både buss, tunnelbana och pendeltåg. Ca. 200 meter ifrån bostaden trafikerar buss 144 som tar dig till Fruängen, Älvsjö station, Gullmarsplan, Telefonplan. Till Fruängens t-bana tar det ca 20 minuter promenera. 

Om du värdesätter goda kommunikationer, promenadavstånd till butiker och service samt närhet till city kan du knappast bo bättre än i Älvsjö. Älvsjö resecentrum med den arkitektoniskt spännande anläggningen rymmer inte bara pendeltågstrafik utan omfattar även en rad busslinjer.

En pendeltågstur till Stockholm Central tar endast 9 minuter och Stockholm Södra vid Medborgarplatsen tar inte mer än 6 minuter. I sydlig riktning är du i Södertälje på en dryg halvtimme och Nynäshamn på strax under en timme.

Här finns även planer på att ytterligare förbättra kollektivtrafiken ytterligare med en förlängning av tunnelbanans gröna linje mot Hagsätra och SL utreder även möjligheter att bygga en ”Spårväg syd”

Nya tunnelbanan Fridhemsplan – Älvsjö
En ny tunnelbanelinje ska byggas ut (gula linjen) med planerad byggstart 2026. Den nya tunnelbanelinjen kommer förbinda Fridhemsplan, Liljeholmen, Årstaberg, Årstafältet, Östberga och Älvsjö. Vid Aspudden ansluts den lya linjen via tunnel till tunnelbanans röda linje. Första spadtaget tas år 2022 och sträckan öppnas för trafik år 2035.

Fruängen - ett levande centrum
En kort promenad till ett Fruängens centrum med all utmärkt service som kan behövas såsom matbutiker, restauranger, apotek, vårdcentral, frisör, café bland mycket annat. Fantastisk chokladbutik Handgjort Stockholm. Utmärkt sushi på 66 Kvadrat.