BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gladö Kvarn - Huddinge

Torpvägen 6

  • 3 rum och kök
  • 40 kvm
  • Såld
  • 6842
  • 630
  • 1752
Värdera din bostad

Beskrivning

En idyllisk sommardröm. Alternativt ett gyllene tillfälle att bygga ditt drömhus med Kvarnsjön som närmsta granne.

Fantastisk möjlighet att förvärva ett klassiskt torp från 1810 med en boarea på ca 40 kvm samt 15 kvm biarea. Tomten är på 1564 kvm och ligger i expansiva Gladö-kvarn. Från tomten har du en härlig sjöutsikt över Kvarnsjön. Du når enkelt en liten badklippa för uppfriskande morgon- eller kvällsdopp. På tomten finns också en välbyggd och isolerad lillstuga.

Denna fastighet är perfekt för dig som drömmer om ett lantligt läge nära stan. Huset har genomgående trägolv och nymålade samt tapetserade väggar. Trivsamt och ljust vardagsrum med kakelspis. Praktiskt arbetskök med spis, kyl och diskho. På övervåningen finner du ett rymligt sovrum. Det är en välskött stuga där du kan njuta av sol hela dagen.

Ingen husleverantör är knuten till denna fastighet varför du fritt väljer leverantör om du önskar bygga ett nytt hus. I närheten går buss 744 som tar dig hela vägen till Huddinge Centrum där du finner alla typer av butiker, restauranger, träningsanläggningar och inte minst pendeltåg mot Stockholm C.

På den härliga tomten har du möjlighet att bygga ditt drömhus, kommunalt vatten samt avlopp är draget till tomten. Här kan du bygga 2-våningshus upp till 150 kvm BYA samt tilläggsbyggnad på hela 40 kvm. (Se detaljplan)

På tomten finns också en fräsch gäststuga med 2 sängplatser.

- Sjöställe i naturnära område
- Friköpt, plan tomt
- Lungt läge där endast kringboende trafikerar gatorna 
- Detaljplan med byggrätter upp till 150 kvm i två plan, se planbestämmelserna under fliken "Fakta"
- Kommunalt vatten och avlopp indraget

Samanfattning planbestämmelser:
Huvudbyggnad får högst ha 150 kvm byggnadsarea (BYA). Komplementbyggnader får sammanlagt ha en högsta BYA om 40 kvm. Huvudbyggnad får innehålla högst 2 lägenheter, där den mindre får ha en högsta bruttoarea (BTA) om 60 kvm. Alternativt får den mindre bostaden inrymmas i befintligt fritidshus som har en högsta BYA om 55 kvm. Den sammanlagda byggnadsarean på fastigheten får vara högst 190 kvm.

 

Minsta tomtstorlek är 1000 kvm.

 

Högsta antal våningar. Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad är 6,5 m och nockhöjd 8,0 m och för komplementbyggnad 3,0 m respektive 4,0 m.