BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Saltängen

Ugglevägen 15A

  • 3 rum och kök
  • 73.5 kvm
  • Såld
  • 5355
  • 389
  • 1603
Värdera din bostad

Beskrivning


Fantastiskt planerad - Fönster i två vädersträck - Utsikt över lummig innergård med ett anrikt ekträd i mitten - Gammal och välskött förening

Äntligen finns chansen att förvärva en bit av Nackas historia i denna vackra trerumslägenhet om 73,5 kvm, fint inbäddad av natur och grönska!

Det här charmiga och historiska huset i Nacka uppfördes 1941 och har sedan dess varit ett välkänt namn i området med sin karaktäristiska terränganpassade planeringen, den låga skalan på husen, strävan efter att skapa en rumskänsla mellan byggnadskropparna samt användningen av olika färger på puts, entrédörrar och balkongfronter för att skapa omväxling och variation. Sannerligen vackert!

Hemmet förkroppsligar den tidsenliga bostadsplaneringen där alla ytor visar sitt tydliga syfte; hallen leder in till ett generöst kapprum som tar emot ytterkläder för det stora sällskapet och lite där till. Köket med planerad plats för matbord separat från köket men i direkt anslutning så det går fort att få maten på bordet. Rymligt vardagsrum med stora fönster ut mot den fina innergården där en majestätiska ek står ståtligt sedan innan husen runt ringade in den. Från vardagsrummet når du balkongen som även den vätter mot innergården och väst. Lägenheten erbjuder två stycken bra sovrum med vackert ljusinsläpp, det ena sovrummet i anslutning till hallen och det andra i anslutning till vardagsrum genom fina skjutdörrar i trä. Slutligen ligger badrummet med ingång från hallen.

Föreningen är som bekant gammal och välskött med många stora renoveringar bakom sig, detta med en låg skuldsättning om endast 5382 kr lån/kvm.