BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Solberga - Älvsjö

Kristallvägen 131

  • 2.5 rum och kök (2 rum och kök enligt föreningens register)
  • 58 kvm
  • Såld
  • 5728
  • 55
  • 5905
Värdera din bostad

Beskrivning

En underbar och smakfullt renoverad minitrea med skogen som närmsta granne! Köket är riktigt snyggt och går i en ljus färgskala som bryter av mot det mörka golvet. Stort vardagsrum med utgång till balkongen som har ett riktigt bra solläge och utsikt över trädtoppar som under sommarhalvåret är i full grönska.

Föreningen är omtyckt och fastigheten är belägen på en lummig återvändsgata som kantas av grönska. Gården har en stor platsbyggd grill som föreningens medlemmar kan nyttja. Runt hörnet finns en busshållplats som trafikeras av linje 142 som bland annat tar dig till Telefonplan och Älvsjö på några få minuter. Här bor du med ca 10-15 min gångavstånd till Telefonplan och Älvsjö samt 15 min cykeltur till Hornstull. På Telefonplan finns flertalet restauranger, bland annat populära Landet, Konstfack, vårdcentral, bibliotek och bra allmänna kommunikationer i form av T-bana och bussar. Även Älvsjö torg erbjuder gott om serviceutbud, bland annat restauranger, caféer, matbutik och gym. Från Älvsjö station når du Stockholms central på 9 min via pendeltåg.

Som boende här har man nära till det mesta. Café och restauranger finns i närområdet. Fina Solbergaskogen har promenadstråk där du kan träffa både harar, rådjur, ekorrar och hackspettar. Där finns också ett nytt utegym. Populära parkleken Kristallen har allt för de små, inklusive pulkabacke om vintern. Även den nya lekparken Apelsinen och en skateboardpark finns på nära gångavstånd. Nyanlagda Solberga bollplan är en härlig mötesplats med full plan och läktare. Omtyckta förskolor och skolor finns i området. Engelska skolan och utbyggda Kämpetorpsskolan finns intill nya Älvsjöstaden. Västberga handel når man på några minuters promenad och där hittar man det mesta i serviceväg, bl a Systembolag, Stora Coop (inkl post), Gymgrossisten, apotek, Rusta, Jysk, Cykloteket, gym och bensinstation. Det finns också välbyggda cykelbanor som snabbt leder vidare till närliggande delar av Hägersten/Liljeholmen, till Södermalm eller söderut till t ex Västertorps idrotts- och simhall, Kungens Kurva m m.

Området är i ett expansivt skede och för mer information om vad som planeras byggas vänligen besök https://vaxer.stockholm/omraden/solberga/


Hall 
Redan innanför ytterdörren avslöjas vilken fin bostad som väntar. Hallen har plats för en hatthylla och en byrå. Längs ena väggen finns garderobsförvaring.

Badrum 
Direkt till höger om hallen nås det helkaklade och stambytta badrummet med fönster. Här finns handfat, badrumsskåp, tvättmaskin, dusch och WC.

Sovrum
I anslutning till hallen nås sovrummet som har rofyllt läge, utan någon insyn. I stället har du härifrån härlig utsikt över trädtoppar. Plats finns för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. En fin detalj är den franska balkongen. Förvaringsutrymmen  finns i den anslutande klädkammaren. 

Kök 
Det snygga köket bjuder verkligen in till matlagning och umgänge. Det mörka golvet bryter av mot de vita köksskåpen. Här finns kyl/frys, ugn, mikrovågsugn, induktionshäll samt diskmaskin. Intill fönstret finns det plats för ett matbord. 

Vardagsrum 
Trevligt vardagsrum med plats för soffa, TV-möbel och bokhylla. Härifrån har du en fin vy mot köket och balkongen. Från fönsterpartierna har du utsikt över den charmiga återvändsgatan och trädtoppar som under sommarhalvåret är i full grönska.

Sovrum/extrarum
Vardagsrummet har av nuvarande ägare delats av för att skapa ett till rum som idag nyttjas som sovrum för familjens yngsta! Rummet gör sig annars utmärkt som kontor eller hobbyrum. För den som hellre föredrar ett större vardagsrum så går det att återställa till originalplanlösningen.

Balkong 
Solläget tillsammans med placeringen intill vardagsrummet gör att balkongen blir till ett extrarum under den varmare delen av året. Här finns plats för blommor, bord och stolar. Från balkongen har du utsikt över gatan som är i full grönska under sommarhalvåret.