BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gladö Kvarn - Huddinge

Hästvretesvägen 21

  • 2 rum och kök
  • 40 kvm
  • Såld
  • 10249
  • 250
  • 3666
Värdera din bostad

Beskrivning

Underbart sjöställe med härlig utsikt mot Kvarnsjön. Tomten sluttar lätt ned mot sjön och omfattar hela 1 525 kvm. Huset är från 1946. Tillfälle att fövärva en fantastisk tomt med generös byggrätt.

Huset välkomnar med hall som öppnar upp till ett ljust sällskapsrum med öppenspis. I huset finns ett bra sovrum med ljust tapetserade väggar. Köket är ljust med gott om förvaring, spis och kyl/frys. Från vardagsrummet når ett rum som sträcker sig längst husets långsida med en vacker utsikt över Kvarnsjön. I huset ligger genomgående trägolv. Till huset hör även en rymlig källare med plats för, tvättmaskin, bastu och dusch.

På fastigheten finns ytterligare en bod för vedhus/förvaring. Huddinge kommun har genomför indragning av kommunalt VA. Från den 30 oktober 2015 finns en ny detaljplan för området och nya mer generösa byggrätter på 135-150 kvm i två plan tillämpas. Huset är tillbyggt om ytterligare ca: 10 kvm 1953.

- Sjöställe i naturnära område
- Friköpt, plan tomt
- Fiber indraget, med Telia öppen fiber
- Lungt läge där endast kringboende trafikerar gatorna 
- Detaljplan med byggrätter upp till 150 kvm i två plan, se planbestämmelserna under fliken "Fakta"
- Kommunalt vatten och avlopp indraget

Samanfattning planbestämmelser:
Huvudbyggnad får högst ha 150 kvm byggnadsarea (BYA). Komplementbyggnader får sammanlagt ha en högsta BYA om 40 kvm. Huvudbyggnad får innehålla högst 2 lägenheter, där den mindre får ha en högsta bruttoarea (BTA) om 60 kvm. Alternativt får den mindre bostaden inrymmas i befintligt fritidshus som har en högsta BYA om 55 kvm. Den sammanlagda byggnadsarean på fastigheten får vara högst 190 kvm.

 

Minsta tomtstorlek är 1000 kvm.

 

Högsta antal våningar. Högsta byggnadshöjd för huvudbyggnad är 6,5 m och nockhöjd 8,0 m och för komplementbyggnad 3,0 m respektive 4,0 m.