BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Gamla Enskede

Stockholmsvägen 45

  • 4 rum och kök
  • 124 kvm
Värdera din bostad

Beskrivning

Enastående dröm 4:a med "huskänsla" i vacker och renoverad fastighet från 1925 med två egna solig altaner och tomt i hjärtat av G:a Enskede. Lägenheten är mycket smakfullt och påkostat renoverad 2016-17 och har en totalyta på 124 kvm i två plan som enkelt kan göras om till en 5:a om man gör matrummet till ett sovrum. Vardagsrum och kök i öppen planlösning med öppen spis. Tre rymliga och bra sovrum. Mycket fint tidsenligt och platsbyggt kök med exklusiv känsla. Underbara detaljer såsom t.ex. vackra massiva parkettgolv och spegeldörrar. Möjlig uthyrningsdel.

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 4 rum och kök varav 3 - 4 sovrum. Lägenhetsnummer 1001. Föreningen Brf Stendiket 15.

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas. Eldstad: Ja.

Uppvärmning

Bergvärme - Vattenburen golvvärme.

TV- och internetanslutning

Fiber - Fritt att välja operatör.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 5 220 kr (V/A, Sophämtning ingår). Andel i föreningen är 30.93333 %.

Driftskostnad

Totalt 0 kr/mån (0 kr/år).

Föreningstext

Byggnadsår
1925

Uppvärmning
Bergvärme, vattenburen golvvärme.

Föreningen
BRF Stendiket 15 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 2016 och innehaver 4 lägenheter där samtliga har renoveras vid ombildning. Föreningen äger marken och är försäkrad hos Stockholms stad brandförsäkringskontor. Nabo är föreningens ekonomiska förvaltare.

Utförda renoveringar

Samtliga föreningens lägenheter är uppförda under 2016-2017 och därmed, liksom hela fastigheten, helt nyrenoverade.

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar.

Ekonomi:
Inga planerade avgiftsförändringar.

Ägande

Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Pantsättningar

Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.


Rumsbeskrivning

ÖVERVÅNING:

Välkomnande HALL med ett klassiskt marmorgolv.

Den öppna och inbjudande planlösningen mot det härliga VARDAGSRUMMET och köket ger direkt en känsla av harmoni som förstärks av de stora fönsterpartierna som låter ljuset flöda fritt. Den centralt placerade och vackra öppna spisen hjälper sedan till att höja trivseln ytterligare. På golvet hittar vi en mattoljat massiv ekparkett som tillsammans med de äggskalsvita väggarna skapar det en enhetlig och genomtänkt känsla.

I det platsbyggda och tidsenliga KÖKET sitter hela familjen utan problem. Den exklusiva känslan förstärks av bänkskiva i coriant och mässingsfläktkåpa från Fjäråskupan. Kyl och frys är integrerade och väljs enl. ök med byggherren.

Stilrent BADRUM med uppvärmt klinkergolv, helkaklade väggar, infällda spottar, vägghängd toalett och dusch tvättställ.

Inbjudande MATRUM som nås via vardagsrummet. Här kan man avnjuta trevliga middagar med vänner och familj. På golvet ligger samma vackra golv som i övriga övervåningen och även här är väggarna ljust målade. Här finns också en smakfull och platsbyggd garderobsvägg.

UNDERVÅNING:
En fin trätrappa med belysta trappsteg tar oss ner till den trevliga undervåningen.

SOVRUM 1 har ett stilrent och uppvärmt klinkergolv som är genomgående för hela undervåningen. Här finns också en bra garderob.

SOVRUM 2 som är det största går i samma ljusa smakfulla stil och även det har utmärkta förvaringsmöjligheter i form av platsbyggd garderobsvägg med flera garderober.

Via den nedre HALLEN når man den lilla separat TVÄTTSTUGAN med tumlare och tvättmaskin från Bosch.

Mycket stilrent och sobert BADRUM med helkaklade vita väggar, uppvärmt klinkergolv, badkar, dusch, infällda spottar och vägghängd wc.

Också SOVRUM 3 genomsyras av samma enhetliga och eleganta känsla.

Slutligen ett tredje! mycket fint BADRUM med dusch, klinkers, kaklade väggar, infällda spottar och wc.

(Den sista delen av undervåningen går att dela av och är förberett för köksdel med separat el och vatten. Här slår man med enkla medel upp en vägg och får på så vis en uthyrningsdel eller tonårsdel då man har en egen entré och separat uteplats.)

Uteplats:

Till lägenheten hör två soliga och trevliga olika uteplatser. Den större av dem, på c:a 70 kvm, är lättillgänglig och blir till en naturlig "förlängning" på lägenheten under sommar halvåret. Här har man både en liten gräsmatta samt en trädäckad altan med plats för släkt och vänner. Den mindre är också trädäckad och nås enkelt via den separata källarentrén. Här sitter man med fördel på förmiddagen och intar morgonkaffet.

Områdesbeskrivning

Gamla Enskede är ett av Stockholms södra förorters mest eftertraktade områden med en kombination av anrika hus från början av 1900-talet till nyproducerade flerbostadshus-nära staden men ändå på landet - en trygg miljö på bekvämt avstånd till storstadens nöjen och arbetstillfällen. I området finns flera förskolor, lekparker och skolor, bland annat Enskede skola (förskola-9) och Kunskapsskolan.

På bekvämt avstånd finns också Enskede IP. I Gamla Enskede finns något för alla smaker med flera parker, trevliga strövområden, populära Enskede matbod och Gamla Enskede bageri samt Tolv Stockholm som erbjuder ett stort utbud av restauranger och aktiviteter.

Till Globen som har ett 60-tal butiker, restauranger och nöjesarrangemang tar det ca 5 minuter att gå. Vid Globen finns även en stor välsorterad ICA-butik. ICA Kvantum i Svedmyra är också mycket välsorterad. Vid Sandsborg finns ytterligare en Ica-butik samt apotek, simhall, t-bana och bankomat. Intill Globen finns även Tele 2 arena som nyttjas för olika typer av evenemang året runt, till exempel allsvensk fotboll, konserter, häst-, motor- och issport.

Sickla köpkvarter ligger ca 5 minuters bilfärd från Enskede. Här finns ca 100 butiker, biografer, restauranger och bowlinghall.

Läget i Enskede är ultimat med en grönskande pittoresk boendemiljö men ändå med total närhet till centrala Stockholm så här får man verkligen det bästa av två världar.

Nytorps gärde har fotbollsplaner och bassängbad. Här börjar även populära och omtyckta Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Bland annat finns här badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, trevliga motionsspår. Svedmyraskogen har trevliga promenadvägar och pulkabackar för barnen.

Kommunikationerna är utmärkta med ca 5 minuters tunnelbana till Södermalm och ca 10 minuter till T-centralen. Det finns även goda bussförbindelser i närheten. Tvärbanan går förbi Gullmarsplan som också är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Även närhet till Nynäsvägen och Södra Länken.

Välkommen till idylliska Enskede.