BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm - Maria

Samaritgränd 7, 4 tr

  • 1.5 rum och kök
  • 42 kvm
  • Såld
  • 5972
  • 347
  • 2944
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkomna till Samaritgränd 7 - MÖJLIG 2:A! (ev. renovering måste godkännas av föreningen)

Här finner ni en ljus och fin lägenhet högt upp i huset med balkong! Här bor ni på absolut bästa adress, med närhet till Mariatorget och Zinkensdamm och har grönskan precis utanför fönstret. Solid förening med väldigt låg belåning!

Lägenheten har flertalet originaldetaljer kvar från byggåret 1928, såsom fin fiskbensparkett och fönster med djupa nischer. Mycket bra planlösning som tar tillvara på ytan på bästa vis. Väl inne i lägenheten möts ni av en välkomnande hall med goda avhängningsmöjligheter i form av garderob i direkt anslutning till entrén. Längre in i lägenheten finner ni en större garderob som även den sväljer en hel del förvaring. Vidare möts av en praktiskt sovalkov bakom skjutdörrar. Köket är smakfullt renoverat med tidstypiska luckor i ljus färg och generöst med arbetsyta. Detta rum är stort och luftigt. Här kan ni enkelt få plats med större middagsbord samt förvaring i ett vackert serveringsskåp i original. Här finns all maskinell utrustning så som kyl/frys, diskmaskin, ugn, gasspis och fläkt. Vardagsrummet är även det väl tilltaget och ger er möjligheten för fri möblering. Här finns plats för soffa, kontorsdel samt övrigt möblemang. Från detta rum når ni den fantastiska balkongen där ni har himlen och grönskande träd som närmsta granne. Badrummet är helkaklat och utrustat med wc, handfat, dusch samt plats för övrigt möblemang. 

Brf Postiljonen är en omtyckt förening som bildades år 1929. Fastigheten byggdes 1927-28 efter ritningar av den kände arkitekten Sven Wallander. Föreningen äger marken.

Här bor du på ett mycket lugnt men ändå centralt läge med Mariatorget och Zinkensdamms stora utbud av restauranger, barer och butiker alldeles runt knuten. Nära till vackra parker såsom Tantolunden som bjuder på härliga promenad- och löpstråk längs vattnet samt Skinnarviksparken. Goda kommunikationer med både Zinkensdamms- och Mariatorgets tunnelbana samt flertalet busslinjer väldigt nära. För dig som enkelt vill ta dig till Arlanda så ligger Södra Stations Pendeltåg i närheten. Runt knuten ligger bland annat populära caféet Fabrique om ni vill köpa hem färskt bröd, Mahalo, Häktet och den populära Hommage eller Rost. 

En lägenhet som måste upplevas på plats, varmt välkomna!

- Många fina 20-tals detaljer bevarade

- Välplanerat kök 

- Högt och fritt läge

- Föreningen äger marken och har många renoveringar bakom sig

- Mariatorget och Zinkensdamm runt knuten