BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Årsta

Borensvägen 43, vån. 3/3

  • 3 rum och kök
  • 58 kvm
  • 4.000.000 kr Accepterat pris!
  • 4426
  • 59
  • 4829
Värdera din bostad

Beskrivning

• Hög takhöjd och mycket gott skick!
• Vån. 3/3 med privat balkong i söderläge
• Rogivande läge nära Årsta torg
• Perfekt trerummare med eget hemmakontor
• Stora fönster med uppiggande ljusinsläpp

Ställer du höga krav på ditt boende? Då är detta rätt lägenhet för dig. Här bor du i en gedigen och välskött bostadsrättsförening endast ett stenkast från Årsta torg. En suveränt disponerad trerummare med hög standard. Här är det bara att flytta in!

Det som utmärker denna trerummare från andra lägenheter är det höga och ostörda läget. Den södervända balkongen har sol hela dagen. Härifrån har du utsikt över föreningens gröna innergård. Väl inne i bostaden erbjuds ett modernt och renoverat kök med fina materialval. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll med ugn undertill samt fläkt. Ljusinsläpp från stort fönsterparti. Lägenhetens takhöjd skänker rymd och luftighet till alla rum.

Från den rymliga hallen når du lägenhetens större sovrum och vardagsrum. I vardagsrummet finns gott om plats för stor soffgrupp, tv-möbel och matplats. Utgång till den soldränkta balkongen i klockrent söderläge. Från vardagsrummet nås även det mindre sovrummet. Stambytt och helkaklat badrum med klinkergolv utrustat med badkar, wc och förvaring. Lägenhetens stora sovrum har gott om plats för dubbelsäng och övrig möblering. Lägenhet är registrerad som 2 RoK enl. föreningens lägenhetsförteckning, men nyttjas idag som 3 RoK.

Välkommen på visning!

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 3 rum och kök . Våningsplan 3/3. Lägenhetsnummer 26. Föreningen Brf Örsbaken 2, Årsta.

Ekonomi, månadsavgift

Pris 4.000.000 kr Accepterat pris!. Månadsavgift 4 111 kr (Värme, vatten, kabel-TV och fiberbredband ingår). Andel i föreningen är 3.3914 %.

Driftskostnad

Totalt 200 kr/mån (2 400 kr/år) varav Försäkring 200 kr/mån.

Förening
Bostadsrättsföreningen Örsbaken 2 omfattar adresserna Borensvägen 35, 37, 39, 41, 43 och 45. Organisationsnummer 769614-8159. Fastum som ekonomisk förvaltning. Välskött förening med klockrent läge mitt i Årsta.

Här bor ni intill Årsta centrum i ett fint smalhus på tre våningar från 40-talet som har tagits väl om hand genom åren. Mot Borensvägen har föreningen tre portar och mot innergården finns tre till. I söder på den lugna innergården har föreningen ett par gräsmattor, grillplats och grönsaksodling. Huset har 35 st bostadsrätter och 2 st hyresrätter mellan 44 och 68 kvm stora. 4 st lokaler, varav en kontorslokal och tre förråd.

Gå gärna in på föreningens hemsida för mer information http://orsbaken.se/

Tomträtt
Föreningen innehar marken med tomträtt som löper ut år 2024.

Kommande avgiftsförändringar
Nej inte i dagsläget, upg. styrelsen 2021-12-06.

Vad ingår i månadsavgiften?
Värme, vatten och internet, upg. styrelsen 2021-12-06.

Bredband
100 Mbit fiber via Ownit.

Finns det några planerade större renoveringar?
"Vi arbetar kontinuerligt med underhåll av fastigheten. Målning av ytskikten på fönster och dörrar är också inplanerat. Detta ryms inom befintlig underhållsplan. Se även ”Föreningen och fastigheten” för de renoveringar som gjorts." upg. styrelsen 2021-12-06.

Genomförda renoveringar
2021 – Renovering av tvättstugor
2021 – Ommålning av trapphus
2020 – Gårdsrenovering
2020 – Stamspolning
2018 – Tilläggsisolering av vind
2018 – Renovering av skorstenskanaler
2017 – Övergång till LED-belysning
2017 – Målning av badrumsfönster (insida)
2016 – Takrenovering
2016 – OVK
2014 – Radonmätning
2013 – Bytt värmepump
2011 – Målning av trapphus
2011 – Renovering av gångväg på gårdssidan
2011 – Renovering av trapphus
2010 – Föreningen installerar eget fastighetsnät samt ”Stokab punkt”
2009 – Renovering av fasad, nya balkonger samt fönsterrenovering och installation av isolerglas
2008 – Byte av samtliga elstigare samt elledningar i alla lägenheter
2008 – Stambyte (inkl. helrenovering av badrum)
2007 – Byte av entrépartier och installation av porttelefon och -kod

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd om ca 4 kvm.

Cykel och barnvagnsförråd
Föreningen har två gemensamma utrymmen för förvaring av cyklar och barnvagnar i källaren, i markplan innanför Borensvägen 43 och i källaren nära Borensvägen 39.

Tvättstuga
Föreningen har två tvättstugor, vardera utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp samt tvättbalja för handtvätt. Det finns även en mangel i en av våra tvättstugor.

Pantsättningsavgift
Betalas av köpare enligt föreningens stadgar.

Överlåtelseavgift
Betalas av köpare enligt föreningens stadgar.

Områdesbeskrivning

Allmänt om Årsta
Nästan hela Årsta ligger utmed den södra sidan av Årstaviken precis söder om Södermalm. Området är mycket eftertraktat tack vare sin närhet till innerstan men också för sitt natursköna läge. Här finns stora grönområden som Årstaskogen, som i norr gränsar till Årstaviken, och Årstafältet men även flera mindre parker och promenadstigar som t ex Storängsparken. Inom en kort cykeltur på 10 min ligger närmsta grannen Södermalm som bjuder på shopping och restauranger som tillfredsställer den mest kräsne gourmanden.

Årsta Centrum – Ett område med väletablerad småstadskänsla
På Årsta torg, som utgör centrum i området, finns ett stort utbud av service, livsmedelsaffärer, butiker, caféer och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Bland de mer kända restaurangerna kan nämnas Två små svin och Palmyra men här finns allt ifrån sushi, thai, nepalesisk, grekisk, kinesisk eller indisk mat.

Årsta skog– En lummig fristad
Årsta skog är ett skogsområde i södra Stockholm som ligger Skogen och skogen ligger i stadsdelarna Årsta och Liljeholmen. I östra delen av skogen ligger Skanskvarns koloniträdgårdsförening och Dianelunds koloniträdgårdsförening som båda anlades 1917.

Det finns många vackra promenadvägar genom Årsta skog varav en genomgående som slingrar sig längst med Årstaviken. Delar av vägen är asfalterad och under 2008 fick även delar av vägen belysning. Här finns även två utegym med träningsredskap. Genom Årstaskogens bäckravin rinner Valla å som har sitt utlopp i Årstaviken.

En stadsdel på frammarsch
Runtom Årsta händer det mycket. Årstafältet transformeras till en ny stadsdel med blandad bebyggelse i parkmiljö, och österut skapas den nya Söderstaden som ska knyta samman Södermalm med söder om söder.

Observera att förtätning pågår i området. Kontakta Stockholms stad eller ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Utmärkta kommunikationer
Mycket goda kommunikationsmöjligheter med tvärbana (hållplats Valla torg/Linde), flertalet bussar och pendeltåg (Årstaberg station). Närmaste tunnelbanestationer är Gullmarsplan (grön linje) eller Liljeholmen (röd linje) som nås på endast några minuter med tvärbanan. 

Skolor och barnomsorg
I Årsta finns tolv kommunala förskolor, en fritidsgård samt Årstaskolan (F-9) och Skanskvarnsskolan (F-6). I de nya bostadskvarteren planeras ytterligare förskolor för att ta hand om alla barn som flyttar till området.