BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Tallkrogen

Sandemarsvägen 44

  • 3 rum och kök
  • 65 kvm
  • Såld
  • 8332
  • 791
  • 8879
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna charmiga enplansvilla med souterrängplan från 1939 på en friköpt tomt på en lugn gata i populära Tallkrogens trivsamma villakvarter. Här bor du med en idyllisk småstadskänsla men med storstadens puls på nära avstånd. Det är en unik naturtomt med berg, äldre träd, ängsblommor och en liten damm. Tomten är dessutom så gott som helt insynsskyddad. Denna tomt kommer ni att älska!

Villan har en totalyta om 130 kvm fördelat på 65 kvm boarea och 65 kvm biarea, nu tre rum och kök och ett rymligt garage men med möjlighet att bygga om till fyra eller fem rum och kök. Villan är i behov av renovering så här har ni chansen att skapa ert eget drömboende.

På entréplan finner ni ett stort ljust vardagsrum med fönster i två vädersträck och originalparkett på golvet samt två rymliga sovrum där nuvarande ägare använder det ena som matrum. Köket är i äldre stil med bra arbetsytor och en matplats stor nog för 4 – 5 personer. På entréplan finns också en toalett med wc och handfat. Precis utanför ytterdörren ligger en trevlig altan under tak i mycket lugnt läge mot den charmiga tomten. Här vill man vistas varma sommarkvällar. Perfekt för t ex kräftskiva.

Går ni ner en trappa till souterrängplanet så finner ni ett stort rymligt garage med plats för en bil och då har man också stora arbetsytor. Man kan också få plats med två mindre bilar. På souterrängplanet finns också badrum, pannrum och en matkällare. Är man i ombyggnadstagen kan man flytta badrummet till pannrummet om man tar bort oljepannan och oljetanken. Då kan man få ytterligare ett rum där badrummet var. Behöver man sedan ytterligare ett rum kan man bygga om garaget.

Det finns plats för två bilar på tomten och ytterligare plats för en bil i garaget.

Här bor ni nära skolor, förskolor och bra kommunikationer i härliga, lugna villakvarter nära stadspulsen och nöjesutbudet på Södermalm och Globen-området. Det är bara ca 600 meter till T-banan i Tallkrogen och lika långt till T-banan i Gubbängen.