BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Södermalm / Sofia

Erstagatan 22, 4tr

  • 3 rum och kök
  • 68 kvm
  • Såld
  • 6923
  • 260
  • 3151
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till Erstagatan 22, högt upp på 4e våningen (av 5) som badar av ljus med 2 balkonger i funktionalistisk välskött fastighet från 1939 finns nu möjligheten och flytta in på en attraktiv adress i populära SOFO nära både Nytorget och Vitabergsparken. Stilfulla och ljusa ytskikt som genomgående renoverats de senaste åren. Lägenheten vetter mot både den lugna innergården och mot Erstagatans takåsar och grönska. Här får ni inte bara en utan två härliga balkonger i två väderstreck att njuta av! Framförallt får ni ett fantastiskt ljusinsläpp i hela lägenheten och under samtliga årstider där solen strålar in från morgon till kväll!

Väl inne i lägenheten möts du av en underbart luftig och inbjudande känsla med generös takhöjd där tidstypiska detaljer samspelar med moderna materialval i en harmonisk balans. Hela lägenheten och dess ytskikt har smakfullt renoverats med påkostad interiör och smarta lösningar där el har dragits om och frästs in i väggar, samtidigt som man valt att bevara vackra originaldetaljer som fiskbensparkett, fönsterbrädor i kolmårdsmarmor och fönsterpartier med spanjoletter. 

Kliv in i det härliga köket som har en öppen planlösning där en specialdesignad och unik köksö öppnar upp för sociala tillställningar och matlagning där hela familjen får plats. Här behöver ni inte kompromissa utan får ett komplett kök med all  maskinell utrustning av hög kvalitet. Stort och luftigt vardagsrum och gott om sällskapsytor samt perfekt utrymme för större matplats. Fin separat wc och badrum vilket är en stor fördel om man är flera i familjen. Badrummet inrymmer både badkar och tvättmaskin. Utöver det har ni två rogivande och rymliga sovrum som finns belägna i vardera ände av lägenheten varav det större ligger mot den tysta innergården. Gott om förvaringslösningar i flera inbyggda garderober i både sovrum, inre hallen och entréhallen samt i det vindsförråd som tillhör.

Föreningen är välskött med väldigt god ekonomi med stora lokalintäkter och nyligen 2 st avyttrade hyresrätter som gett ett rejält tillskott i kassan på 11,5 milj kr och en låg belåningsgrad om ca 3 000 kr / kvm. Föreningen har även en härlig gemensam takterrass med soligt söderläge möblerad med utemöbler, parasoll och grill. I fastigheten finns barnvagnsrum, cykelförråd, tvättstuga, eget gym och samtlig sortering i grovsoprum.

Läget kan inte bli bättre med det bästa söder har att erbjuda med flera trendiga restauranger i både fastigheten och närområdet. Flera bussar trafikerar i området med hållplats nära porten samt att den nya tunnelbanestationen Sofia kommer byggas med närmaste uppgång vid Stigbergsparken endast ett stenkast bort. Lägenheten passar utmärkt för både paret eller familjen som uppskattar att ha samtliga bekvämligheter i både lägenheten såväl som i fastigheten. Sammantaget ett riktigt drömhem där ni bara kan ställa in möblerna och börja bo - varmt välkommen på visningarna!