BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Hammarbyhöjden

Kalmgatan 33, 3tr

  • 4 rum och kök
  • 109 kvm
  • Såld
  • 14516
  • 2915
  • 5722
Värdera din bostad

Beskrivning

Varmt välkommen till denna välplanerade och skönt symmetriska gavellägenhet om fyra rum och kök. Högt ovanför stadens brus, utan grannar ovanför och med fönster i tre väderstreck finner du rymd och ljus och ett högkvalitativt boende. Här får du och din familj rum!

White arkitekter har skapat denna bostad som både ger dig närkontakt med naturen och spännande utblickar över staden. Ta hissen till våning 3 och stig in i den rymliga hallen med slitstarkt stengolv. Genast möts du av vyn över den mysiga tallbacken som de flesta fönster i lägenheten vetter mot. Vardagsrummet rakt framför dig är bostadens hjärta med gott om plats för mingel med vänner och mysiga hemmakvällar. Under den varma årstiden låter du gärna dörren till balkongen stå öppen till sent om natten och njuter av fågelsång och ljumma vindar.

Den generösa balkongen (ca 9 kvm) ligger i ostört och härligt, soligt söderläge. Här trivs blommor, kryddor och annat grönt. Kanske ställer du din skönaste solstol här och kompletterar den med en härlig soffgrupp. Allt får plats!
I det trivsamma köket med gott om svängrum för hela familjen och några till vistas man också gärna. Här finns inredning från Vedum med god förvaring, kyl och frys i fullhöjd (energiklass A++) och, förutom utsikten mot tallbacken i söder, kan du också njuta av soluppgången över Hammarbytoppen när du brygger ditt morgonkaffe. 

De stora sovrummen, tre till antalet, är alla nyligen ommålade/tapetserade och har sköna trägolv. Här behöver du och din familj inte trängas. I samtliga rum finns plats för dubbelsäng, eller andra stora sängar, och självklart annat möblemang – flexibelt och praktiskt! De kloka arkitekterna på White har också ritat in god funktionalitet i vardagen genom ett helkaklat badrum och en mindre gästtoalett båda med lättskötta klinkergolv, samt en smart inredd klädkammare. Ett källarförråd hör också till lägenheten.

Läget på Kalmgatan är lugnt och skönt men ändå är här nära till allt. Hammarbyhöjdens mysiga centrum ligger bara fem minuter bort och precis nedanför backen ligger Hammarby Sjöstad med restauranger och affärer. Till Södermalm tar du dig på en kvart. Eller kanske snörar du hellre på dig vandringskängorna och går ut i Nackareservatet, som i princip börjar där gatan tar slut. I området finns också förskolor, lekplatser, grönområden och skogspartier som lockar till lek och kojbyggande. Lysmasken 6 är en populär och stabil förening med gästlägenhet, två tvättstugor, varmt cykelförråd och barnvagnsförråd precis i anslutning till porten. Parkeringshus finns i grannföreningen, Lysmaskens medlemmar har förtur i externa kön.

Sammanfattningsvis. Här är det både enkelt och gudomligt skönt att bo. Missa inte detta tillfälle att uppleva en av Hammarbyhöjdens tveklöst bästa fyra-rummare som sällan finns ute på bostadsmarknaden.