BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

BOSTHLM Fastighetsmäklare

Nacka - Järla Sjö

Turbinvägen 5C

  • 1 rum och kök
  • 33 kvm
  • 6040
  • 1748
  • 5701
Värdera din bostad

Beskrivning

Välkommen till denna fina 1:a med balkong i söderläge!

Här bor du med ett magiskt läge med närhet till både stadspuls och natur. Järlasjön som bjuder in till härliga sommardopp och skridskor vintertid. Bra förening med flera faciliteter som garage, eget gym och bastu.

Du välkomnas in i hallen via säkerhetsdörr, här finns plats för avhängning och förvaring i platsbyggda garderober. Vidare in i bostaden finns det stilrena köket med grå luckor och knoppar i silver. Bänkskiva i grå laminat och stänkskydd i sten. Vitvaror såsom kyl/frys i vitt, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, induktionshäll och integrerad fläkt. Här finns bra förvaring och arbetsytor. Köket ligger med öppen planlösning mot det lättmöblerade rummet. Här ryms soffgrupp, tv-möbel och matbord för 4 personer och intill i sovalkov finns plats för 140 cm säng. Från rummet tar man sig ut på den väl tilltagna balkongen med härligt söderläge. Här njuter du av solen hela dagen i härlig loungegrupp. Badrummet är helkaklat i vitt med klinker i grått och ligger i anslutning till hallen. Här finns dusch med duschvägg, toalett, handfat, spegelskåp samt kombinerad tvätt och tork med praktisk arbetsbänk och överskåp i vitt med bra förvaring. Hela bostaden har vackert ljust golv, målade väggar i vitt samt vackra fönsterbänkar i sten.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss till Slussen eller med Saltsjöbanan utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar bussen endast ca 11 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030. Bra cykelväg hela vägen till Slussen (6 km). 

Föreningsinfo

Upplåtelseform och byggnad

Lägenhet - Bostadsrätt. 1 rum och kök . Våningsplan 3 tr. Lägenhetsnummer 11-1203. Föreningen Brf Turbinhallen.

Ekonomi, månadsavgift

Månadsavgift 1 925 kr (Värme, Vatten ingår). Andel i föreningen är 0.2563 %.

Driftskostnad

Totalt 350 kr/mån (4 200 kr/år) varav el 200 kr/mån, försäkring 150 kr/mån. Antal personer: 1. Driftkostnaderna är uppskattade.

Överlåtelseavgift

1 208 kr

Pantsättningsavgift

483 kr.

Byggnadsår
2017

Uppvärmning
Fjärrvärme

Föreningen
Bostadsrättsföreningen Turbinen registrerades hos Bolagsverket den 6 november 2014. Fastigheten består av fyra delar/byggnader med namnen Turbinhallen, Maskinhallen, Ritningskontoret och Gårdshuset.

Byggnaderna inrymmer totalt 205 stycken bostadsrättslägenheter i varierande storlek från 1-5 rum och kök. Två stycken hyreslokaler, en skola och ett garage med två separata plan i huset.

Brf Turbinhallen är en äkta bostadsrättsförening.

Kommande renoveringar
Inga större planerade renoveringar.

Ekonomi
Inga kommande avgiftsförändringar är planerade.

Tv och bredband
Kabel-TV, gruppavtal via Com Hem. Obligatoriskt tillägg om 180 kr tillkommer för TV och bredband. Tillägget för bredband och TV gäller de fem första åren och har en hastighet om 1000/1000 (500-1000 Mbit/s). Kostnaden faktureras i samband med månadsavgiften.

Gemensamhetsutrymmen
I Turbinhallens södra del finns tillgång till gym. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. Cykelförråd på entréplan samt cykelställ på gården. Gemensamt barnvagns- och rullstolsförråd. Gemensam tvättstuga finns ej, samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin.

Parkering
Föreningen har ca 120 garageplatser i två plan som går att hyra.

Liten plats i garaget kostar 1000 kr/månad.
Normal plats i garaget kostar 1250 kr/månad.
Stor plats i garaget kostar 1500 kr/månad.
Mc plats i garaget, 350 kr/månad.

Utöver ovan platskategorier finns det även 4 st större utomhus platser /handikapplatser som kostar 950 kr/månad, hyr man en av dessa platser utan handikapptillstånd blir man uppsagd om person med handikapptillstånd önskar plats, och man hamnar då istället först i kön.

Fler platser finns i området via samfällighetsföreningen som hanterar tillstånd för gatuparkering. Kostad 400 kr/månad.

Mark
Föreningen äger marken.

Ägande
Juridisk person godkänns ej. Delat ägande är ok.

Pantsättningar
Bostadsrätten är pantsatt.
Att bostadsrätten är pantsatt betyder att nuvarande ägare har bolån med lägenheten som säkerhet. I samband med tillträdet löses samtliga lån så att du som köpare kan pantsätta bostadsrätten på nytt för eventuella egna bolån. Inga lån finns att överta.

Övrigt
Föreningen ingår i Järla Sjö samfällighetsförening. Den ansvarar för belysning, grönområden, bad och brygganläggning m.m. Samfälligheten har även fiskerätt i Järla sjö. Läs gärna mer på hemsidan; www.jarlasjo.se

Föreningens kontaktuppgifter
www.brfturbinhallen.se/

Områdesbeskrivning

Järla Sjö är en levande småstad vid vattnet med gator och gränder samt två restauranger. Sköna promenadstråk finns längs områdets brygga, runt Järla- respektive Sicklasjön.

För den som gillar friluftsliv är det nära till Hellasgården. I närområdet finns även många bra förskolor och skolor. Järlasjön bjuder till bad, kräftfiske, båtliv samt många aktiviteter på isen vintertid.

Båtplatser samt kajakklubb finns i området. En kort promenad från området finns expansiva Sickla köpkvarter med alla tänkbara butiker samt träningsmöjligheter och stormarknad. Här finns även restaurangen Urban Deli för den som vill avnjuta en härlig frukost, lunch, brunch eller middag! Åt andra hållet, även detta på en kort promenads avstånd ligger Nacka Forum.

Mycket bra kommunikationer med ett par minuters promenad till tåg och buss. Till och från området tar man sig snabbt och enkelt med buss eller Saltsjöbanan till Slussen eller vidare utåt Saltsjö-Boo och Värmdö. Till Slussen tar tåget endast ca 8 minuter. Tvärbanan går från närliggande Sickla, vilket ger en tvärkommunikation till Gullmarsplan samt Hammarby Sjöstad. Tunnelbana planeras till området år 2030.